Bugün 29 Mart 2024 Cuma
  • Antalya16 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2323.82
    %0.75
  • Dolar
    32.3831
    %0.24
  • Euro
    34.8459
    %1.00
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Seralar Sular Altında Kaldı
19 Aralık 2018 Çarşamba 14:23

Seralar Sular Altında Kaldı

Mersin'in Tarsus ilçesinde iki gündür etkili olan yağışlar seraları sular altında bıraktı.

Mersin'in Tarsus ilçesinde iki gündür etkili olan yağışlar seraları sular altında bıraktı.

Doğu Akdeniz'i etkisi altına alan sağanak yağış nedeniyle Mersin'in Tarsus ilçesindeki denize yakın bulunan Kulak ve Bahşiş mahallelerindeki deniz yatağı tarla ve seraları su bastı.

Motor pompa ve alt yapı eksikliği nedeniyle her yıl su baskınlarına maruz kalan tarlalar adeta göle döndü.

Sera altındaki ürünlerinin mahvolduğunu belirten çiftçi Ahmet Ercan, yetkililerden yardım istedi. Ercan, "Buradan yetkililere ve Devlet Su İşlerine sesleniyorum, şu patlıcan emekti, suyun içinde şu an hiçbir işlem yapamıyoruz. Bu mal öldü. Bu fide parayla alınıyor. Bu gübre parayla alınıyor. Bu çiftçinin emeği ne olacak. DSİ'nin pompasına kadar giden yolun sonu burası. Buradan tüm yetkililere tüm büyüklerimize artık bu işe bir çözüm bulmasını istiyoruz. 2 metrenin üstünde olan tulumba şu an suyun altında kaybolmak üzere. Bu demek ki 2 metre suyun yüksekliği var. Yarın diğer köylerin suyu da buraya gelecek ve bu tulumba da burada gözükmeyecek. Devlet büyüklerinden yardım istiyoruz. Kulak köyü, Bahşiş suyun altında kaldı. Siz büyüklerimizden pompaların güçlendirilmesini, yan kanalların tahliyelerin güçlendirilmesini istiyoruz" dedi.

Sular altındaki marullarına bakan Mustafa İbiloğlu ise, "İşte marulun hali 250 bin tane marul ektim buraya, bir tane koparmıyorum, hepsi suyun içinde. Perişan haldeyiz" şeklinde konuştu.

Çiftçi Mehmet Güllü de iki gün yağan yağmurdan dolayı ürünlerinin sular altında kaldığını ifade etti. Güllü, "Her sene aynı rezilliği çekiyoruz. Biz gazetecileri çağırmaktan usandık. Onların da emeği var. 13 veya 14 bin dönüm arazi sular altında, her sene rezillik, bizlerin emeği yenmez. Yarın ekranlarda bir tane süslü püslü spiker çıkar der ki "patlıcan zam şampiyonu', öyle değil, gelin emeği çekene bir sorun. Gübre 3 katı mazot 2 katı olmuş devlet büyüklerimizden yardım talep ediyoruz. Buradaki pompayı yapsınlar Süleyman Demirel zamanında yapılan pompa hâlâ aynı şekilde işliyor. Bize yardımcı olsunlar, Allah devletimize zeval vermesin" ifadesini kullandı.

Seraları sular altından kalan diğer çiftçiler ise yetkililerden motopomp sorununa bir an önce el atmalarını istedi.

Yağmurda yol çöktü, su seviyesi köprüye sıfır oldu

Aşırı yağışlardan dolayı Gözlükule Mahallesi'nde yolun bir kısmında çökme meydana geldi. Gece saatlerinde çökmenin meydana geldiği yerde park edilen 2 araç da göçmenin altında kaldı. Çekici marifetiyle çıkarılan 2 araçta hasar meydana geldi.

Berdan ve Keloğlu köprülerinde aşırı yağışlardan dolayı sular sıfır seviyede seyir ediyor. Yağışların devam etmesi halinde köprülerin sular altında kalacağı belirtildi.

Bu haber toplam 709 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim