Bugün 25 Nisan 2024 Perşembe
  • Antalya22 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2428.571
    %-0.03
  • Dolar
    32.5199
    %-0.10
  • Euro
    34.8
    %-0.22
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Şerh koyduğu karara “Evet” dedi
02 Ekim 2019 Çarşamba 09:03

Şerh koyduğu karara “Evet” dedi

Çankaya Mahallesi’ndeki bir sokağa Şehit Uzman Çavuş Erdoğan Sönmez ismi verilmesiyle ilgili rapora şerh koyan Kepez Belediyesi CHP’li Meclis Üyesi Mustafa İlhan, mecliste yapılan oylamada şerh koyduğu maddeye kabul oyu kullandı.

Kepez Belediyesi’nin Ekim ayı olağan meclis toplantısı, dün öğleden sonra belediye meclis salonunda gerçekleştirildi. 20 gündem maddesiyle toplanan mecliste, İsim Tespit Komisyonu Üyesi CHP’li Mustafa İlhan’ın, Çankaya Mahallesi sınırları içerisinde bulunan bir sokağa Şehit Uzman Çavuş Erdoğan Sönmez isminin verilmesiyle ilgili rapora “İlçemizde cadde ve sokak isimleri verilirken özellikle şehit sıfatının kullanılması toplumsal psikolojiyi olumsuz etkileyeceğinden şerh koyuyorum” şeklinde şerh koyması tartışmalara neden oldu. Tartışmaların sonunda şehidin isminin sokağa verilmesi oy birliğiyle kararlaştırılırken, şerh koyan İlhan da evet oyu kullandı. Toplantıda, şerh olayından sonra CHP Grubundan ayrılan İYİ Partili meclis üyeleri, MHP Grubu’nun ardında kendilerine ayrılan bölüme oturdu. İlginin yoğun olduğu toplantıyı, AK Parti Kepez İlçe Başkanı Bahattin Bayraktar ile MHP Kepez İlçe Başkanı Mehmet Seyyar, şehit babası İlyas Sönmez ile birlikte yan yana izledi. Toplantıyı CHP İlçe Başkanı Servet Yıldız da takip etti.

sam_0131.jpgsam_0113.jpg

“ŞEHİT SIFATI KEPEZLİLERİ NEDEN RAHATSIZ ETSİN?”

Grubu adına konuşan AK Parti Gurup Sözcüsü Serhat Demir, İlhan’ın koyduğu şehri hatırlatarak, şunları söyledi:

“İlçemizde cadde ve sokak isimleri verirken özellikle şehit sıfatının kullanılması, toplumsal psikolojiyi olumsuz etkileyeceğinden şerh koydum şeklinde beyanı var. Hakikaten böyle bir beyanın ve ifadenin kabulü mümkün değildir. Şehit sıfatı neden ve niçin Kepezlileri ve Antalyalıları rahatsız etsin? Şehit Erdoğan Sönmez’in isminin Kepez’de bir caddeye verilmesi neden Kepezlileri rahatsız etsin? 2009’dan buyana bu meclis Kepez’de onlarca cadde, park, sokağa şehitlerimizin isimlerini vererek, şehitlerimizin maddi ve madeni hatıralarına sahip çıktı. Bugüne kadar hiçbir Kepezli’den psikolojilerinin bozulduğuna dair bir eleştiri almak bir yana her karşılaştığımız Kepezli bizlere teşekkürlerini ve övgülerini iletmiştir. Bu şerhi buraya düşen bu siyasi zihniyet ya milletin manevi değerlerinden uzaktır ya da milletin manevi değerlerini bilmelerine rağmen siyaset yapmaktadır. Bugüne kadar şehitlerimizin hatıralarına sahip çıktığımız gibi bugünden sonrada sahip çıkmaya devam edeceğiz. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da teröre karşı şartsız ve amasız karşı duracağız. Teröristlerin şehit ettiği kim olursa olsun sahip çıkmaya devam edeceğiz. Ne teröristler ne de terör seviciler hiçbir zaman Kepez meclisinde prim görmeyecek. Kepez meclisi her zaman teröre karşı olacak.”

sam_0105.jpg

İLHAN’IN GÖRÜŞÜ GRUP KARARIYLA DÜZELTİLDİ

Demir’den sonra konuşan CHP Gurup Sözcüsü Eren Kurt ise, komisyon üyesi Mustafa İlhan’ın şerhinin ve çekimser kararının aldıkları grup kararı neticesinde olumlu olarak değiştiğini belirtti. Komisyon üyesi İlhan’ın koydurdu şerhte sadece bir kısmının yazıldığını söyleyen Kurt, “Bu yazı yazılırken komisyon üyelerinin de şahitliği vardır. Burada aslında bahsedilmek istenilen Kepez’in sokaklarında şehit adlarının olmaması değil, Kepez’in parkalarında ve sokaklarında uygunsuz yerlerde şehit adlarının dolaşmaması gerektiğidir” dedi.

sam_0107.jpg

“MİLLİYETÇİLİĞİMİZİ, VATAN SEVERLİĞİMİZİ KİMSE SORGULAYAMAZ”

Konuşmasını sertleştiren Kurt, “Bir kısım cümleden bu işi bu noktaya getirmek CHP Grubunu ve partimizi rahatsız etmiştir. Çünkü, biz Habur sınır kapısında seyyar mahkemeler kurarak teröristleri aklayanlarla ne ittifak yaptık ne de o partide siyaset yaptık. 23 Haziran seçimlerinde ne olursa olsun oy gelsin kaygısıyla Kırımızı bültenle aranan terörist başı Abdullah Öcalan’ın kardeşini TRT’ye çıkarmadık. Bizim ne milliyetçiliğimizi, ne vatan severliğimizi kimse sorgulayamaz. Şehit cenazelerine sokulmak istenmeyen Genel Başkanımıza yapılan saldırıları bu meclisin o zaman kınamasını isterdim. Biz milliyetçiliği sokak duvarlarına değil, Kıbrıs’ın Beşparmak dağlarına, Ege’nin sularına yazan Ecevit’in partisiyiz. Birileri siyasi şov yapacak diye CHP’yi terörist bir oluşumla yan yana koymaya kimsenin haddi yetmez. Bizim partimizin il başkanı mafyacılık ayaklarıyla görevinden istifa etmedi. Alnımız ak, başımız dik şekilde bu ülkenin şehidine, ezanına, bayrağına sahip çıkan bir oluşumuz” diye konuştu.

sam_0122.jpg

“CHP GURUBU ÖZÜR BORÇLU”

Şehitliğin Allah tarafından verilen bir makam olduğunu ifade ederek, CHP gurubunun millete bir özür borcunun olduğunu belirten MHP Gurup Sözcüsü Ali Baki Sarıca ise, “CHP kendini böyle aklayamaz. Atatürk’ün kurduğu bir partide bir meclis üyesi seçiliyor ve toplumun ruh hali bozuk diye şerh düşüyor. Bunu kabul etmemiz mümkün değildir. Kepez Meclisi’nden böyle bir üyenin çıkması bizi son derece üzmüştür. Şehitlik makamına yapılan bu saygısızlığı defalarca ret edip esefle kınıyoruz. Şehitlerimizin aziz hatıralarına ve geride bıraktıklarına sahip çıkmaya devam edeceğiz” dedi.

sam_0135.jpg

“İSPAT EDEMEYEN MÜFTERİDİR”

“İl teşkilatımızda bir görev teslim töreni yapılmıştır” diyen Sarıca, “Mustafa Aksoy sağlık nedenlerinden dolayı görevinden istifa etti. Yeni İl Başkanımız Hilmi Durgun’a başarılar diliyorum. Kimmiş mafya? CHP Grup sözcüsünden özür dilemesini istiyorum. Bunlar ispata mecburdur. İspat edemeyen müfteridir” ifadesini kullandı.

sam_0139.jpg

“UMARIM DİSİPLİN SÜRECİ BAŞLATILARAK ŞERHİN KARŞILIĞI VERİLİR”

İyi Parti Grubu adına konuşan Barış Bulut ise, “Bu şerh CHP’nin kurumsal kimliğiyle bağdaşmamaktadır. Umuyorum ki parti içerisindeki disiplin süreci başlayıp bu şerhin karşılığının verilmesini sağlarlar. Şehitler bizim kırmızı çizgimizdir. Şehit Erdoğan Sönmez’in isminin verilmesi grubumuzca uygundur” şeklinde konuştu.

sam_0100.jpg

“ŞEHİTLERİN HATIRALARINI UNUTMADIK, UNUTMAYACAĞIZ”

Şehit Erdoğan Sönmez’i yakından tanıdığını bildiren Başkan Tütüncü ise, şöyle konuştu:

“Şehidimiz benimde oturduğum bölgede ikamet etmekteydi. Babası da şuan aramızda. Kendisi doğu kökenlidir. Şehitlerimizin isimlerini ve hatıralarını cadde ve parklarda yaşatıyoruz. Benden önceki dönemlerde de bu geleneği sürdürdüler. Aslolan şey şehitlerimizin anısını yaşatmak. Kanını bayrağımızın kanına katan şehitlerimizin hatıralarını unutmadık, unutmayacağız. Atatürk’ün özellikle 2 temel ilkesi bizim için önemli olmuştur. İlki Misakı milli sınırları içinde vatan bir bütündür parçalanamaz ve egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Siyaset yaptığımız her alanda bu iki ilke hassasiyetimiz olmuştur. Biz 81 vilayette bu güzellikleri taşıyan insanlarız. Kepez de Antalya ile birlikte herkesin bir arada barış içinde yaşadığı bir ilçe olmuştur. Komisyonun aldığı bu kararın hayırlı olmasını diliyorum. Şehitlerin hatıralarını yaşatmak için Antalya Şehitler Müzesi’ni 18 Mart’ta Çanakkale Savaşının yıl dönümünde açacağız.”

 

İLHAN DA “EVET” DEDİ

Konuşmaların ardından Şehit Uzman Çavuş Erdoğan Sönmez’in isminin Çankaya Mahallesi’ndeki 6455 sokağa verilmesi oylandı. Oy birliğiyle sokağın ismi Şehit Uzman Çavuş Erdoğan Sönmez olarak değiştirilirken, İsim Tespit Komisyonu raporuna şerh düşen CHP’li Mustafa İlhan da “Evet” oyu kullandı. HABER: YUSUF KATRAĞ

Bu haber toplam 934 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim