Bugün 19 Mart 2024 Salı
  • Antalya15 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2241.165
    %-0.14
  • Dolar
    32.3322
    %0.06
  • Euro
    35.1608
    %-0.13
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Serik hem medeniyetin hem de turizmin başkenti
17 Temmuz 2018 Salı 00:28

Serik hem medeniyetin hem de turizmin başkenti

Göreve geldiği günden bu yana Serik’e farklı bir çehre kazandıran Serik Belediye Başkanı Prof. Dr. Ramazan Çalık, gece gündüz Serik için çalıştıklarını söyledi.
Serik ilçesinin hem medeniyetin hem de turizmin başkenti olduğunu vurgulayan Başkan Ramazan Çalık ile hizmetleri hakkında konuştuk.
 
Sayın Başkanım öncelikle kendinizden bahseder misiniz?
 
       1961 Serik Yeşilyurt Mahallesinde Dünya’ya geldim. 1985 yılında Selçuk Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi‘nden mezun oldum. 1988 yılında Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Atatürk ilkeleri ve İnkılap Tarihi Ana Bilim Dalı’nda yüksek lisansımı, 1994 yılında da doktoramı tamamlayarak aynı kürsüde yardımcı doçent olarak atandım.
 
n75a8905.jpg
 
Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi alanında 2005 yılında Doçent ve 2010 yılında Profesör unvanımı aldım. Türk-Alman Dostluk Derneği üyesi olarak üç yıl Almanya olmak üzere Avusturya ve İsviçre’de akademik görevlerde bulundum. 2012 tarihinde Yükseköğretim Kurumu Başkanlığı tarafından Uşak Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanlığına atandım ve 2014 yerel seçimlerinde ise doğduğum topraklarda halkımıza hizmetkârı olarak Serik Belediye Başkanı oldum.
 
- Göreve geldiğiniz zaman ilk icraatınız ne oldu? 
 
İlk olarak seçim sloganlarımızdan biri olan Huzur-Güven-Değişim ile güvenli bir Serik için kolları sıvadık. Çünkü Saat 17:00 den sonra ilçemiz çok tekin bir yer değildi. Vatandaşlarımız evden pek dışarı çıkmazdı. Esasen dolaşacakları, oturup sohbet edecekleri, çay, kahve içecekleri mekânlarda yoktu. Öncelikle biz halkımızın güvenle ailecek gezebilecekleri alanlar yaptık, sosyal tesisler açtık. Bu durum yaşadığımız çevrede olumlu bir etki oluşturdu ve halkımız artık geç saatlere kadar caddelerde dolaşabiliyor ve gelen misafirleriyle hoşça vakit geçirir hale geldi. İşte sağladığımız bu güven ortamı ile huzurlu bir yaşama kavuşan halkımız için hizmetlerimize İşimiz Gücümüz Serik Sloganıyla değişim için sırasıyla Serik’te halkımızın sosyal yaşamlarında yaşamış oldukları sorunları çözmek ve onların yaşamlarına renk katacak yeni projeleri birer birer hayata geçirmeyi başladık” dedi.
 
n75a8389.jpg
 
- Sizce Serik’te yaşamanın ne gibi ayrıcalıkları var?
       Öncelikle Serik için medeniyetin beşiği olduğunu belirtmek isterim. Çünkü Turizmin başkentarihi ve kültürel miraslarının hala günümüze kadar korunduğu ve Dünya’nın birçok kentinden bu güzellikleri görmek isteyen milyonlarca insanı 5 yıldızlı otellerde ağırlayan, güzelliği dillere destan olan bir ilçemiz. Bunun yanında tarım alanında geçimini çiftçilikle sürdüren halkımız tarafından yetiştirilen sebze-meyveler iç ve dış piyasada ihracatta ülke ekonomisine önemli katkı vermektedir. Serik aynı zamanda doğası, kültürü ve mimarisiyle de oldukça zengin bir birikime sahip. Bildiğiniz üzere ilçemiz sporun cazibe merkezi konumunda. Kış aylarında Dünya’nın birçok kentinden gelen yabancı takımların kamp yapmak için tercih ettiği ve sporun her dalında uluslararası turnuvaların yapıldığı özellikle golf sporu tutkunlarının tercih ettiği bir ilçemiz.  Ayrıca önemli toplantı ve konferansların yapıldığı, çok büyük organizasyonlar için yapılan kongre merkezine sahip olup, bunun yanında eğitim alanında da yeni açılan fakülte bölümleriyle de ilçemiz artık öğrenci kenti olarak da anılacak.
 
n75a0238.jpg
- Serik’te hayatı zorlaştıran problemler var mı? Varsa bu konuda çalışmalarınızdan bahseder misiniz?
       İlçemizin 70 yıldır süre gelen adeta kangren haline gelen bir Tapu Kadastro ile mülkiyet meselesi var. Hem vatandaşımız için hem de hizmet noktasında bizlere engel olarak her alanda karşımıza çıkıyor.  Göreve başladığımız günden beri uğraşıyoruz. Milli Emlak Genel Müdürlüğünden, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünden ve Orman Bakanlığından üyelerle birlikte ortaklaşa uzman bir ekip oluşturduk ve çalışmaya koyulduk. Özellikle bize bu süreçte Orman ve Su İşleri Bakanı Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu çok yardımcı oldu. Uzun çabalar sonucunda hamt olsun yaklaşık 26 Bin kişiyi ilgilendiren mülkiyet sorununu çözüme kavuşturduk. İlçemizin gelişip güzelleşmesinin önündeki en büyük engel de ortadan kalkmış oldu. İnşallah bundan sonra da halkımıza hizmet etmek için daha büyük adımlar atacağız.
 
n75a9856.jpg
- Serik’te gerçekleştirmiş olduğunuz ve gerçekleştirilmeyi bekleyen projelerden bahseder misiniz?
Serik geçmişte alamadığı değeri bizim zamanımız da almaya başladı dersek her halde yanlış olmaz. Bildiğiniz üzere tüm belediyeleri içerisine alan bir merkezi ilçe konumunda belediyeyiz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Menderes Türel’in destekleri ile ben ve ekibim hizmet için gece gündüz çalışıyoruz. Çünkü vatandaşımızın bize verdiği her oyda duyulan bir güven var. Bu güvene layık olmak için ilçemize hizmet için gece gündüz hizmet etmeye çalışıyoruz. Eğitim başta olmak üzere Spor, Alt- Üst yapılar, Sosyal donatı alanları ve daha birçok alanda yaptığımız çalışmalarla ilçemizi adeta yeniden inşa ettik. Hem de 4 yıl gibi kısa bir sürede bunları başardık. Üstelik bunları yaparken, ülke olarak yaşadığımız Türkiye ve Rusya arasındaki diplomatik kriz buna paralel olarak turizm de yaşadığımız sıkıntılar, hain FETÖ örgütünün darbe girişimine karşı koyan milletimiz gibi bizde halkımıza hizmetten asla geri kalmadık. Bu zamana gerçekleştirdiğimiz projelerden bahsedecek olursak; İşler Caddesi, D.S.İ Bahçesi, Sağlık Merkezi, Üniversite, Cami ve Okul Çalışmaları, Denizyıldızı Sosyal Tesisleri, Yaz Okulları, Arıtma Tesisi, Kız Deresi Caddesi, Mobese Sistemi, Doğalgaz Dağıtımı, Günü Birlik, Alanlar, Bayanlara Fitness Salonu, Çok Amaçlı Kapalı Alanlar, Bölünmüş Duble Yollar, Cuma Pazarı, Mülkiyet Sorunu, Kadriye Kent Meydanı, Spor Salonu, Güreş Eğitim Merkezleri, İbadethane temizlik aracı, Turizm zirveleri, Yayla Yolları, Balıkçı Barınağı, Boğazkent Sahil Yolu, Golf Sahası, Sahil Futbol Sahaları, Beach Spor Kompleksi, Deniz Yıldızı Halk Plajı, Kadınlar Plajı, Muhtar evleri, Sağlık Ocağı, İşletme Fakültesi, 22A Kadastro, Kent Merkezi Jandarma Meydanı, Baraj Mesire Alanı, Atatürk Caddesi, Asfalt Plenti, 37 Adet Köprü, Fitness Park, Bisiklet Yolu, 4 Adet Yeni Futbol Sahası, Tişört ve Forma, Spor Kompleksi, Bisiklet Dağıtımı, Muhtarlar Çalıştayı, Belek Mesire Alanı, Belediye Kreşi, Gençlik Merkezi, Fen Lisesi, Seyir Tepesi, Doğalgaz, Tiyatro, Merkez Camii, Kültür ve Kongre Merkezi gibi daha sayamadığım bir çok projeyi hayata geçirerek Serik’in gelişip güzelleşmesini ve hak ettiği değere kavuşmasını sağladık. İŞİMİZ GÜCÜMÜZ SERİK. (Röportaj: Eyüp KOÇAK)
 
Bu haber toplam 1290 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim