Bugün 29 Mart 2024 Cuma
  • Antalya23 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2324.75
    %0.78
  • Dolar
    32.3641
    %0.10
  • Euro
    34.9382
    %-0.29
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Serik turizmin cazibe merkezi
19 Ocak 2019 Cumartesi 00:55

Serik turizmin cazibe merkezi

Türkiye’de birçok uluslararası ve yurt içi organizasyonuna ev sahipliği yapan Serik, kış aylarında da ülke ekonomisine katkı sağlamaya devam ediyor.

Dünya’nın en önemli turizm bölgelerinden biri olan Antalya’nın Serik ilçesi, yazları tatilcilerin, kışları ise toplantı gruplarına ve spor kulüplerine ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Özellikle Süper Lig takımları başta olmak üzere birçok kulübün kamp yeri olarak Serik’i tercih ettiğini belirten Serik Belediye Başkanı Prof. Dr. Ramazan Çalık, 2019 yılı için 15 bin kişilik stadın sözünü aldıklarını söyledi.

ÇALIK;"TURİZM GELİRLERİNİ 1 MİLYAR DOLAR, 1 MİLYAR EURO SEVİYELERİNE YÜKSELTMELİYİZ"

Birçok futbol takımını ilçelerinde ağırladıklarını belirtirken ve hedeflerinin daha büyük bir turizm geliri olduğunu söyleyen Başkan Çalık, “İlçemiz yazın turistleri, kışın da futbol takımları ile golf tutkunlarını ağırlıyor. Yaklaşık şu anda bin 500 takım olduğu söyleniyor. 3-4 ay içinde bu kadar yüksek bir kamp dönemi yaşanıyor. Süper Lig'de mücadele eden bütün takımlar burada. Rusya'dan ve Arap dünyasından gelen takımlarımız var. Gönül rahatlığıyla, huzurlu bir şekilde çalışmalarını sürdürüyorlar. Takımların kamplarını ziyaret ediyoruz. Bir ihtiyaçları olursa yardımcı olabileceğimizi iletiyoruz. Bu şekilde takımlarımızla ilgileniyoruz. Türk turizmi için önemli bir olay. Sadece yurtiçi değil yurt dışından da takımların buraya gelmesi büyük önem arz ediyor. Yaklaşık 100 milyon Euro'luk bir bütçenin olduğu söyleniyor. Bu pay yeterli değil. Turizmden gelir elde eden devletlerde bu oran çok daha fazla. Bizim de bu rakamı 1 milyar Dolar, 1 milyar Euro seviyelerine yükseltmemiz gerek" dedi.

“KIŞIN DA TURİZMİ CANLANDIRMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Futbolda altyapının ve tesisleşmenin önemine dikkat çeken Çalık; “Boğazkent mahallesinde 14 tane çim saha yaptık. Hepsi de denizin kenarında bulunuyor. Tüm takımların hizmetine sunduk. Böylece bölgemizde yer alan otellerin kışında canlanmasına yardımcı oluyoruz. Alt yapıyı oluşturmaya bizde gayret ediyoruz. Ama bu bölgede bir stadyum yaptırabilirsek burada resmi turnuvalar düzenleyebiliriz” dedi.

 “SPOR SAYESİNDE TURİZMİ 12 AYA YAYMAK İSTİYORUZ”

Akdeniz iklim kuşağında bulunan Serik’in golf sporu için çok uygun bir yer olduğuna işaret eden Çalık, Son yıllarda golf turizminin gözde bölgelerinden biri haline gelen Belek bölgesine, bu yıl golf oynamak için 30 ülkeden yaklaşık 120 bin kişi ilçemize geldi. Golf sporu ile turizmi 12 aya yaymak istiyoruz” dedi.

"GELECEĞİMİZİN TEMİNATI GENÇLERİMİZ İÇİN ÇALIŞIYORUZ"

Gençliği iyi yönlendirmek için spora destek verdiklerini belirten Başkan Çalık;” Kış aylarında 700-800, yazın ise 2 bin 2 bin 500 gencimize belediyemizden spor yapma imkânı sunuluyor. Bu ülkenin avantajları olduğu kadar dezavantajı var. Gençliği iyi yönlendirmeliyiz çünkü farklı alışkanlıklara yönelebilirler. Geleceğimizin teminatı gençlerimiz için spor alt yapılarını fazlasıyla oluşturmaya çalışıyoruz" dedi. (Haber: Eyüp Koçak)

 

 

 

 

Bu haber toplam 1702 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim