Bugün 28 Mart 2024 Perşembe
  • Antalya18 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2308.924
    %1.45
  • Dolar
    32.3322
    %0.26
  • Euro
    35.0934
    %0.03

Kahraman Köktürk

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kahraman Köktürk

Serikspor

23 Eylül 2019 Pazartesi 10:50
B a b a m ı n gençliğinin geçtiği benim de çocukluk arkadaşlarımın yaşadığı akrabalarımın ilçesi Serik. Benim için de hep özel hep güzel Serik. Özellikle üniversite yıllarında Aksu’dan başlayan ovalarını özleyip de ziyaret ettiğim yer Serik. Allah’a çok şükür bu sene Serikspor iyi gidiyor. ilk üç haft a aldığı galibiyetler gururumuzu okşadı.
 
Süper ligde de dedelerimden birisinin ilçesi Alanyaspor üst üste maçlarını kazandı. Plakası 07 olan her takım bizim.  Bu yazıyı yazarken şunu da belirteyim. En kısa zamanda öğrencilerimle beraber İnşa-Allah Kemerspor’un da maçlarına gideceğiz. Futbolun özellikle doğru yönetilmesi Antalya sınırları içerisinde herkese kazanç.
 
Elbette zor. Ayrıca yerel yönetimler desteklemezse gerçekten çok zor. Ama futbolun sadece kış aylarında kamp turizmi bile ilimizie ve de ülkemize önemli kazanç sağlıyor.     
 
Almanya Futbol Federasyonu altyapı antrenörü sevgili kardeşim Evren Cebeci ile Serik de Serikspor’u da ziyaret ettik. Kadriye benim akrabalarımın yaşadığı köy. Hele Belek de Kelifin önünde daha bir yaşındayken çekilen fotoğraf hala özel. Kelif diyerek de Antalya şivesini konuşturalım. Kadriye de tesislerde kendisi de yerel basın temsilcisi olan Namık Kemal Kılınç ile buluştuk. Takımın sportif direktörü Caner Yılmaz ve kulüp personeli ile uzun sohbet ettik. Elbette ilk önce takımın teknik direktörü Mehmet Şansal hocamızla  Şansal hoca futbol emekçisi.
 
Kendisi amatörde düşmek üzere olan takımı sırasıyla şampiyon yaparak Üçüncü lige taşıdı. Geçtiğimiz sene de maalesef Play-Offl  arda kaybettik. Nasipse bu sene İnşa-Allah şampiyon oluruz. Şansal hoca futbolun çilesini çektiğini çekirdeğinden geldiğini oturup kalkması kurduğu cümlelerle gösteriyor. Keşke Türkiye Futbol Federasyonu altyapı ve alt liglerdeki hocaları yurtdışına gönderse sürekli eğitim verse. Bakınız bu ligler çok değerli. eğer bu ligler desteklenirse futbolumuz ilerler. Bu kulüpler maddi açıdan güçlendirilirse altyapı kuvvetlenir. 
 
Köyler dahil olmak üzere sporun altyapısına yatırım yapılmalıdır. Örneğin Serik de Golf üzerine belki dünya şampiyonlarını biz çıkartacağız. Şansal hocanın aynı zamanda malzemeci gibi kulüp içersinde çalıştığını ben biliyorum ve umarım takım çok başarılı olur.    Takımın antremanını hep beraber izledik. O sırada Serikspor için neler yapabiliriz konuştuk. Serikspor bizim için önemli.
 
Eğer ikinci lige çıkarsa Antalyanın marka değeri artar. Nasıl mı düşünsenize yurtdışından gelen takımlar için bir üst ligde oynayan takım her zaman tercih sebebidir. Aslında ilçenin taraft ar gücü buna müsait. İlçede ikinci ligi de kaldırır. Yeter ki Allah nasip etsin. Devamında ben Serikspor’un Antalyaspor-Alanyaspor için de bir futbol fabrikasına dönebileceğini düşünüyorum. Gerek Antalya gerekse Alanyaspor ikinci ligdeki bir takıma daha rahat futbolcu desteği verebilir.
 
Ayrıca daha yetenekli futbolcular bu iki Süper Lig takımına kendisini gösterebilmek için Serikspor’u tercih edebilir.   Allah Serikspor’a bu sene İnşa-Allahşampiyonluk nasip eder.   
SERİKSPOR
Bu yazı toplam 1681 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim