Bugün 24 Nisan 2024 Çarşamba
  • Antalya18 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2430.366
    %0.04
  • Dolar
    32.529
    %0.08
  • Euro
    34.865
    %0.09
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Servisçilere “Kurallara uyun” uyarısı
05 Eylül 2019 Perşembe 17:03

Servisçilere “Kurallara uyun” uyarısı

Geçtiğimiz yıl denetlenen 2 bin 311 okul servisi aracından 845’inin araç sürücüsüne ceza yazıldığını ve 17 aracın trafikten men edildiğini bildiren Antalya Trafik Denetleme Şube Müdürü Oray Ertuğrul, en fazla cezanın cep telefonuyla konuşmaktan ve hızdan

Geçtiğimiz yıl denetlenen 2 bin 311 okul servisi aracından 845’inin araç sürücüsüne ceza yazıldığını ve 17 aracın trafikten men edildiğini bildiren Antalya Trafik Denetleme Şube Müdürü Oray Ertuğrul, en fazla cezanın cep telefonuyla konuşmaktan kesildiğine dikkat çekti. 2019 – 2020 eğitim öğretim dönemi öncesinde servisçilerle buluşan Ertuğrul, “Kurallara uyun” uyarısında bulundu.

 

Antalya Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından Okul Servis Araçları Şoförleri ve Rehber Personeli bilgilendirme eğitim toplantısı düzenlendi. Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) toplantı salonundaki eğitime, Antalya İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürü Oray Ertuğrul, Antalya Servisçiler Odası Başkanı Süleyman Şahin, AESOB Başkanı Adlıhan Dere, Büyükşehir Belediyesi UKOME Daire Başkanı Hülya Atalay,  trafik polisleri, jandarma trafik görevlileri, servis şoförleri ve rehber personeller katıldı. Kazalara ve denetimlere dikkat çeken Trafik Denetleme Şube Müdürü Oray Ertuğrul, servis şoförlerini kurallara uymaları konusunda uyardı.

oray-ertugrul-1.jpg

“ŞOFÖRLERE VE REHBER PERSONELE BÜYÜK SORUMLULUKLAR DÜŞÜYOR”

Toplantıda ilk sözü alan Antalya Trafik Denetleme Şube Müdürü Oray Ertuğrul, 2019 - 2020 eğitim öğretim yılının Pazartesi günü başlayarak 19 Haziran 2020 Cuma günü sona ereceğini hatırlattı. Öğrencilerin güvenli bir şekilde okula gidiş ve gelişlerinin sağlanmasında servis sürücüleriyle rehber personele büyük sorumluluklar düştüğünün altını çizen Ertuğrul, “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın okula gidiş ve dönüşlerinde, trafik kurallarına uyulması, okul servis araçları, şoförleri ve rehber personelin okul servis araçları yönetmeliğinde belirtilen şartlara uyması çok önemli” dedi.

 

“ÖLÜM VE YARALANMALAR EN ÇOK OKULA GİDİP DÖNERKEN YAŞANIYOR”

Türkiye için hazırlanan Uluslararası Türkiye Güvenlik Raporu’nda, 18 yaşından küçük çocukların yaralanmalarının önemli bir bölümünün okula giderken ve okuldan dönerken meydana geldiğinin belirtildiğine dikkat çeken Ertuğrul, “Çocuk yayalar arasında ölüm ve yaralanma vakalarının 12 yaşında, çocuk bisikletliler arasında ölüm ve yaralanma vakalarının da 14 yaşında doruk noktasına ulaştığı görülmekte. Kaza verileri incelendiğinde, trafik kazalarında hayatını kaybeden her 10 kişiden, yaralanan ise her 5 kişiden 1'inin 3 - 17 yaş aralığındaki çocuklarımız olduğu, ölüm ve yaralanmaların ise en çok okula giderken veya dönerken yaşandığı görülmekte. Trafik içindeki en savunmasız gruplardan birisi olan çocuklarımızın can güvenliğinin sağlanması için acil tedbirler alınması ve bu soruna herkesin daha duyarlı yaklaşım içinde bulunması gerekmekte” diye konuştu.

 

“EN FAZLA CEP TELEFONUYLA KONUŞMAKTAN CEZA KESİLDİ”

Geçtiğimiz yılki Antalya denetim verilerini de paylaşan Ertuğrul, “2 bin 311 okul servisi aracı denetlendi. 845 araç sürücüsüne ceza yazıldı. 17 araç trafikten men edildi. En fazla yapılan kural ihlali cep telefonuyla konuşmak. 196 ceza cep telefonuyla konuşmaktan, 179 ceza hızdan, 75 ceza kırmızı ışıkta geçmekten, 62 ceza da yönetmeliğe uymamaktan kesilmiş. Görüldüğü gibi en fazla cep telefonuyla konuşmak ve hızdan cezalar kesilmiş durumda” açıklamasında bulundu.

 

“KURALLARA UYUN”

Servis şoförlerinin dikkat etmesi gereken hususları hatırlatan Ertuğrul, “Öncelikle çocuklar sizi rol model olarak göreceklerinden yanlış davranışlardan kaçının. Taşıdığınız çocukları kendi çocuklarınız gibi gördüğünüz sürece yaptığınız hizmette memnuniyeti sağlamış olursunuz. Öğrencileri evinden alırken ve evine bırakırken indirme - bindirme kurallarına mutlak suretle uyun. Taşıma hizmetinden sonra aracın içi kontrol edilmeli, hareket halinde iken aracın kapıları açık bırakılmamalı ve cep telefonuyla konuşma yapılmamalı. Yüksek sesli müzik açılmamalı, tüm öğrenciler oturarak seyahat etmeli ve mutlak suretle emniyet kemerleri takılı olmalı. Fazla yolcu alınmamalı. Velilerin, gerekli şartları yerine getirmeyen ve hukuk dışı faaliyet gösteren kayıtsız servis araçlarına öğrencilerini teslim etmemesi önem arz etmekte” diyerek 2019-2020 eğitim ve öğretim yılının kazasız atlatılmasını diledi.

 

“TÜM SERVİS TAŞIMALARI C PLAKA İLE YAPILACAK”

Antalya’daki bütün ilçelerde öğrenci ve personel taşımacılığı yapılan bütün araçlara C plakası zorunluluğunun getirildiğine dikkat çeken ve ihtiyaca göre 179 tane daha C plakanın hizmete sunulduğunu bildiren Büyükşehir Belediyesi UKOME Daire Başkanı Hülya Atalay ise, “Daha önce ücretsiz müşteri servisleri, okulların ya da özel işletmelerin personelleri için kullandıkları servislerin kendi mallarıyla yapılmasına izin veriliyordu. Çalışma bütünlüğünün sağlanması, denetim ve disiplin getirilmesi amacıyla öz malların C plakaya çevrilmesi için süre verdik ve bu süre sonunda servis amaçlı bütün taşımalar C plakalı araçlarla yapılacak” dedi. Atalay’ın bu sözleri salondakiler tarafından alkışlarla karşılandı.

hulya-atalay.jpg

DERE’DEN BÖCEK’E TEŞEKKÜR

Kazasız belasız bir eğitim öğretim dönemi geçirmeyi dileyen AESOB Başkanı Adlıhan Dere ise, 31 Mart yerel seçimlerinden sonra göreve gelen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve ekibiyle birlikte Antalya’daki 75 oda başkanı ve yetkililerinin katılımıyla toplantı gerçekleştirdiklerini hatırlattı. Bu toplantıda fiyat tarifesi konusunu gündeme getirdiklerini kaydeden Dere, devlet okulları ve özel okullar olarak çift fiyat tarifesi uygulaması kararının alındığını hatırlattı. UKOME genel kurulunda bu talebin oy birliğiyle kabul edildiğine dikkat çeken Dere, başta başkan Böcek olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.

adlihan-dere.jpg

ŞAHİN’DEN HAYIRLI OLSUN DİLEĞİ

Her yıl okullar açıldıktan sonra yapılan toplantının bu yıl ilk defa okullar açılmadan gerçekleştirildiğine dikkat çeken Antalya Servisçiler Odası Başkanı Süleyman Şahin ise, eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını diledi.

 

SUNUM VE SORU CEVAPLA DEVAM ETTİ

Toplantı açılış konuşmalarının ardından eğitim sunumları ve soru cevapla devam etti. HABER: YUSUF KATRAĞ

sam_9392.jpg

Bu haber toplam 3626 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim