Bugün 19 Mart 2024 Salı
  • Antalya19 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2238.284
    %-0.27
  • Dolar
    32.3368
    %0.08
  • Euro
    35.0772
    %-0.37
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Sezer: "Geleceğimizi hedef alan şiddeti lanetliyoruz"
18 Aralık 2017 Pazartesi 14:18

Sezer: "Geleceğimizi hedef alan şiddeti lanetliyoruz"

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Adana İl Başkanı Mehmet Sezer, "Geleceğimizi hedef alan şiddeti lanetliyor, yetkileri tedbir almaya davet ediyoruz" dedi.

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Adana İl Başkanı Mehmet Sezer, "Geleceğimizi hedef alan şiddeti lanetliyor, yetkileri tedbir almaya davet ediyoruz" dedi.

İzmir'in Ödemiş ilçesinde geçen cuma günü Kaymakçı Çok Programlı Anadolu Lisesi makam odasında öğrencileri tarafından pompalı tüfekle vurulup öldürülen okul müdürü Ayhan Kökmen için Eğitim-Bir-Sen Adana İl Başkanlığı Adana Garı'nda toplanıp basın açıklaması düzenledi.

"Şiddet saldırılarını kınıyoruz"

Mehmet Sezer, burada yaptığı basın açıklamasınrda, şiddeti kınadıklarını belirterek, "Sebebi ne olursa olsun, iki lise öğrencisinin okul yöneticisine karşı öldürme kastıyla hareket etmesi, şiddetin vardığı noktanın en açık göstergesidir. Aynı gün Iğdır'da MEV Anadolu Lisesi'nde müdür başyardımcısı olarak görev yapan Yücel Düzci ise saldırıya uğrayan öğrencilerini korumaya çalışırken, saldırıya uğramış olup ağır yaralı olarak hastanede tedavi altına alınmıştır. Kim hangi amaçla yaparsa yapsın, genelde bütün vatandaşlarımızı, hususen eğitimcileri hedef alan şiddet saldırılarını kınıyoruz" diye konuştu.

"Öldürülen bizim geleceğimiz"

Eğitimcilere yapılan saldırıların bakanlık nezdinde daha fazla gündem oluşturulması gerektiğini ifade eden Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Adana İl Başkanı Mehmet Sezer, daha sonra şu ifadeleri kullandı:

"Bu saldırılar geleceğimizi karartmakta, eğitim camiasını tedirgin etmekte, birçok mağduriyete neden olmaktadır. Eğitimcilere yönelik her saldırı, aklımızı körleştirmekte, ruhumuzu karartmakta, benliğimizi esir almakta, irfanımızı yok etmektedir. Yetkilileri gereken tedbirleri ivedilikle almaya ve kamuoyunu daha duyarlı davranmaya çağırıyoruz. Çünkü saldırıya uğrayan, öldürülen bizim geleceğimizdir."

Düzenlenen basın açıklamasına çok sayıda üye ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hayati Koca katıldı. Grup, basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

Sezer: "Geleceğimizi hedef alan şiddeti lanetliyoruz"

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 5165 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim