Bugün 23 Nisan 2024 Salı
  • Antalya24 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2411.621
    %-0.92
  • Dolar
    32.5808
    %0.29
  • Euro
    34.7866
    %0.33

Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

Şiddetle kınıyorum…

17 Mayıs 2019 Cuma 07:00

      Gazetecilerin kaderidir; toplumu aydınlatırken, sorunların çözümüne katkı sağlarken kendi yıpranır, hakarete ve saldırıya uğrar…

            Meslektaşlarımızdan İdris Özyol; geçtiğimiz gün kimliği belirlenemeyen  3 kişinin acımasızca saldırısına uğradı ve hastanelik oldu. Yaptığı haber ve yazdığı köşe yazıları nedeniyle saldırıya uğrayan meslektaşımıza yapılan bu saldırı, aslında tüm basın camiamıza yapılan bir saldırıdır.

            Yeniçağ Gazetesi yazarı Yavuz Selim Demirağ’a bir süre önce yapılan saldırının ardından bu kez Antalya’da İdris Özyol’a yapılan bu saldırı gerçekten düşündürücü…

            Kamuoyunu aydınlatma görevini yerine getirirken, her dönem hedef noktası haline gelen gazetecilerin böylesi olaylarla karşı karşıya kalması artık bu konularda somut adımlar atılmasını kaçınılmaz kılıyor.

            Antalya’da uzun yıllardır gazetecilik yapan İdris Özyol arkadaşımızın böylesine çirkin bir saldırıya maruz kalması; aslında basın sektörünün içinde bulunduğu çıkmazı da gözler önüne seriyor.

            Bu olayı büyük bir üzüntüyle ve öfkeyle öğrendim.

   Hele hele dayanışmanın, hoşgörünün, yardımlaşmanın doruk noktaya ulaştığı bu Mübarek Ramazan ayında sözkonusu saldırının gerçekleşmesi daha da düşündürücü…

            Neden bu tip olaylar artmaya başladı? Üzücü olduğu kadar bir o kadar da düşündürücü.

            Neden gazeteciler hedef tahtası haline getirildi?

            Bu olay; gazetecilerin hangi zor şartlar altında çalıştığının açık bir göstergesi aslında. Her an saldırı ve darp olayı ile karşı karşıya ve savunmasız…

            Gazeteci eleştirir hakaret edilir, över imalı sözlere maruz kalır…

            Demokrasimizin olmazsa olmazı olan gazetecilerin uğradığı haksızlıkları, yanlışları, tutarsızlıkları kaleme alsak sanırım romandan öte bir şey olur.

            Gazeteciler; yanlışlığın, tutarsızlığın, eksikliğin ve haksızlığın karşısında oldukları için zaman zaman hedef tahtası haline getirilir.

            Gerçeklerin ortaya çıkması; kamuoyunun doğru ve zamanında bilgilendirilmesi adına görev yapan gazetecilerin uğradığı haksızlıklar, zorluklar, fiili saldırılar aslında onların doğru yolda olduğunu gözler önüne seriyor.

            Kent ve ülke sorunlarının çözümüne katkı koyma anlamında yıllardan beri özveriyle çalışan gazeteciler bu sorunları çözerken kendi açmazlarını çözemiyor.  Kendi sorunlarını çözemiyor.

                        Bu durum; uğradığı hakaretlerden, saldırılardan  çok daha dramatik ve kaygı verici…

                        Gazeteci arkadaşımız İdris Özyol’a yapılan bu çirkin  saldırıyı şiddetle kınıyorum ve geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

            Olayın faillerinin en kısa sürede yakalanmasını diliyorum.

            Şiddetten, gerilimden, tahammülsüzlükten uzak günler geçirmemiz dileğimle…

Bu yazı toplam 657 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim