Bugün 16 Nisan 2024 Salı
  • Antalya20 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2492.432
    %0.35
  • Dolar
    32.494
    %0.31
  • Euro
    34.5189
    %0.13

Adem Vural / SON HABER

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Adem Vural / SON HABER

Sıfır Atık Projesi

13 Aralık 2019 Cuma 10:57

Sürekli yazıp çiziliyor Sıfır Atık Projesi nedir? Bu önemli konu ile ilgili ne kadar bilgi sahibiyiz? Hayatımızda çevre temizliği oldukça mühim. Çevre temizliğinin sağlanması, daha yaşanabilir bir ortam sağlanması için atıkların yeniden ayrıştırılması, değerlendirilmesi ve ekonomiye kazandırılması artık bir zorunluluk neredeyse. Sıfır Atık Projesi de çağdaç modellerden birisi ve yakın gelecekte yaşantımızın ayrılmaz bir parçası haline geldi.

Kemer’de “Sıfır Atık Projesi” ile alakalı olarak geçtiğimiz günlerde çok yerinde eğitim verildi. Kemer Belediyesi’ndeki bu eğitim öğrencilere verildi ve konu hakkında doğru bilgilenmeleri sağlandı.  Evet. 

 Kemer Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü ev sahipliğinde “Sıfır Atık Projesi” hakkında Kemer’de bulunan okullardaki öğrencilere eğitim verildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılarak israfın önlenmesi, kaynakların daha verimli kullanılması, oluşan atık miktarının azaltılması, etkin atık toplama sistemlerinin kurulması ve atıkların geri kazanılması konularını kapsayan bir atık önleme yaklaşımı ve hedefi olan “Sıfır Atık” projesi, Kemer Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü öncülüğünde Doğa Koruma Merkezi Vakfı Doğa Eğiticileri tarafından öğrencilere eğitim verildi.   

Kemer Anadolu Lisesi, Ünal Aysal Anadolu Lisesi, Mustafa Rüştü Tuncer İlkokulu ve Göynük Fen Lisesi olmak üzere toplam 1271 öğrenciye atıkların azaltılması ve ambalaj atıklarının geri dönüşüme kazandırılmasının önemi ile Kemer Belediyesi’nin proje ortağı olduğu Temiz Akdeniz–Toplum Tabanlı Geri Dönüşüm Projesi kapsamında yürütülen Kollekt akıllı telefon uygulaması hakkında da bilgilendirme yapıldı.

Eğitimlerde, ayrıca belediyenin proje ortaklığında Akdeniz’de biriken plastik atık sorununa hep beraber çözüm bulmak amacıyla yola çıkan Temiz Akdeniz Projesi ve proje kapsamında tasarlanan Kollekt isimli telefon uygulamasının bilgilendirmesi yapılarak, doğada vakit geçirirken karşılaşılan atıkların fotoğrafını çekmenizi isteyen ve en yakın konteynerlerin bulunduğu noktaya götürmenize yardımcı olan Kollekt isimli akıllı telefon uygulaması hakkında bilgilendirme yapıldı.

Bu tarz bilgilendirici eğitim çalışmalarının öğrencilere verilmesi çok yerinde bir karar. Çevre bilincinin yerleşmesi bakımından önemli. Esen kalın.

 

Bu yazı toplam 807 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim