Bugün 29 Mart 2024 Cuma
  • Antalya23 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2324.75
    %0.78
  • Dolar
    32.3712
    %0.12
  • Euro
    34.9966
    %-0.12
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Sindirim Sistemine Giden Damarları Tıkalı Hasta Sdü Hastanesinde Sağlığına Kavuştu
23 Kasım 2018 Cuma 15:23

Sindirim Sistemine Giden Damarları Tıkalı Hasta Sdü Hastanesinde Sağlığına Kavuştu

Isparta'da karaciğer, mide ve duodenumu besleyen sindirim sistemi damarlarının tıkalı olan hasta Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Araştırma ve Uygulama...

Isparta'da karaciğer, mide ve duodenumu besleyen sindirim sistemi damarlarının tıkalı olan hasta Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesi Genel Cerrahi ve Kalp Damar Cerrahisi bölümlerinin ortaklaşa gerçekleştirdiği başarılı bir ameliyatla sağlığına kavuştu.

Burdur'da yaşayan ve karın ağrısı şikayetiyle SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesine başvuran 45 yaşındaki hastanın yapılan tomografik anjiyografide karaciğer, mide ve duodenumu besleyen sindirim sistemi damarlarının tıkalı olduğu tespit edildi. Ameliyatla ilgili bilgi veren Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şenol Gülmen, "Hastamız bize karın ağrısı şikayetiyle geldi. Tomografik anjiyo çekimi sonrasında karaciğer, mide ve duodenumu besleyen sindirim sistemi damarları tıkalı olduğunu tespit ettik. Ameliyata aldığımız hastanın abdominal aortadan tıkalı olan damarın beslediği distal alanına suni damar kullanılarak bypass ameliyatı gerçekleştirdik. Başarılı geçen operasyon sonrasında hastamızı sağlıkla taburcu ettik" dedi.

"Şifa ile taburcu ediyoruz"

Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. M. Zafer Sabuncuoğlu, ameliyatın riskli bir operasyon olduğuna işaret ederek, "Yapılan işlem oldukça ciddi bir operasyondu. Kalp-Damar Cerrahisi bölümüyle beraber gerçekleştirdiğimiz ameliyatımız oldukça başarılı geçti. Hastamızın durumu gayet iyi, şifa ile taburcu ediyoruz" ifadelerini kaydetti.

"Karın ağrısı şikayetiyle geldim"

Burdur ilinin Bucak ilçesinde yaşayan hasta Hakkı Kayacan, "Karın ağrısı şikayetiyle geldim. Doktorlarımız sağ olsunlar çok ilgilendiler yapılan tahlil ve tetkikler sonrasında ameliyata alındım. Riskli bir ameliyat geçirdim ama ameliyatımı gerçekleştirecek olan Zafer Sabuncuoğlu ve Şenol Gülmen hocalarıma güvendim. Beni sağlığıma kavuşturdular hepsine tek tek teşekkür ederim. Allah hepsinden razı olsun. Ben zaten Süleyman Demirel Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde takipli hastayım. Gerek bu ameliyatımla ilgili gerekse daha önce yaşadığım sağlık sorunlarımda doktorlarımız ve tüm çalışanlar çok yardımcı oldular. Hastane yöneticilerine ve bütün çalışanlara teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 10160 defa okunmuştur
DİĞER HABER BAŞLIKLARI
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim