Bugün 28 Mart 2024 Perşembe
  • Antalya15 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2307.771
    %1.40
  • Dolar
    32.3049
    %0.25
  • Euro
    35.0354
    %-0.08
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Siverekli Öğrenciler Hayal Ettikleri Oyunları Kendileri Tasarlıyor
01 Mart 2018 Perşembe 14:28

Siverekli Öğrenciler Hayal Ettikleri Oyunları Kendileri Tasarlıyor

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde bir grup bileşim öğretmeni tamamen atık durumda bulunan bilgisayarlardan kodlama laboratuvarı kurarak, öğrencilere kodlama...

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde bir grup bileşim öğretmeni tamamen atık durumda bulunan bilgisayarlardan kodlama laboratuvarı kurarak, öğrencilere kodlama öğretiyor.

Siverek Osman Esat Efendi Ortaokulunda bir sınıfı kodlama merkezi yapan gönüllü öğretmenler, bu sınıfta mesai saatleri dışında tamamen gönüllü olarak ilçenin farklı okullarında okuyan üstün zekalı öğrencilere ders veriyor. Kodlama merkezine gelen öğrenciler burada hayal ettikleri oyunları tasarlayarak, hayata geçiriyor. 30 öğrencinin eğitim gördüğü kodlama merkezinde öğrenciler, akıl, zeka oyunları, uzay bilimleri ve robotik alanlarda eğitim alıyor.

Siverek Ortaokulu 6. sınıf öğrencisi Ömer Halil Yeşildağ, "Benim daha öncede kodlamaya merakım vardı. Siverek'te kodlama merkezinin açıldığını duydum ve hemen gelip kaydımı yaptırdım. Birkaç gün içerisinde kodlama hakkında çok güzel bilgiler uygulama şeklinde aldık ve kendi tasarladığımız oyunları dahi yapar olduk" dedi.

Kodlama merkezi gönüllü sorumlusu Sertaç İlhan yaptığı açıklamada, "Biz bu laboratuvarı öncelikle ciddi anlamda çalışan bileşim teknolojileri öğretmenleriyle yaptık. Daha önce istişarelerimiz sonrasında Siverek'te ciddi anlamda böylesi bir laboratuvara ihtiyaçları olduğunu kanısına vardık. Gerekli mercilere başvurduğumuzda, laboratuvarların kurulmadığı cevabını aldık. Bunun üzerine ilçe Milli Eğitim Müdürümüz Nuri Kapanoğlu'na başvurduk, sağ olsun desteklerini bizden esirgemedi. Bunun üzerinde köylerimizde ve birçok okulda atık durumunda olan bilgisayarları toplayarak, arkadaşlarımızla birlikte tamir ettik. Bu tamir ettiğimiz bilgisayarlarla bir yazılım ve kodlama laboratuvarını kurduk, çok da güzel oldu. Bu başarı gönüllü olarak bu işe kendilerini adayan Bileşim teknolojileri öğretmenlerimize aittir. Çünkü hiçbir ödenek almadan biz bunu gerçekleştirdik. Laboratuvarımız bir okul veya bir sınıftaki öğrenciler için kurulmadı. İlçede bu kodlama ve yazılıma merakı olan tüm öğrenciler için kuruldu" ifadelerini kullandı.

"Amacımız teknoloji trenini kaçırmamak"

Günümüzde teknolojinin hızlı bir şekilde geliştiğine dikkat çeken İlhan, "Biz de Siverekli öğrencilerin, bu teknoloji trenini kaçırmamaları için çalışmalarımızı yoğunlaştırıyoruz. Çünkü gerçekten Siverek'te 80 bine yakın öğrenci var. Bu öğrenciler arasında çok sayıda yetenekli öğrenciler var, bizde bunları açığa çıkarmak istiyoruz. Böyle bir şey yapmasak bu öğrencileri kaybederdik, bunları kaybetmek ülkemiz içinde bizim içinde çok büyük bir kayıp olur. İşte bunlara dikkate alarak gönüllü öğretmenlerimizle birlikte gece gündüz demeden, mesai saatlerimiz dışında da bilgisayarlarımızın tadilat işlerini yaptık" şeklinde konuştu.

"İlçede STEM merkezi istiyoruz"

İlçede üstün zekalı öğrencilerin bulunduğunu söyleyen İlhan, "Bu yazılım ve kodlama merkezimizden sonra, amaçlarımızdan biri de bir STEM merkezi kurmak. STEM merkezi ilçemizde açılacak olursa, öğrencilerimiz burada yazılımı ve kodlamayı, kodu, cisimleri sanal ortamda hareket ettirmeyi öğrenecekler. STEM merkezinde ise olayı biraz daha mekaniğe çevirecekler. Örneğin, yazılımda çizgi filim yapıyorsa, STEM merkezinde de kendi robotunu tasarlayacak ve yapacak. Bu konuda İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Şerafettin Turan'dan bunun desteklerini ve sözlerini aldık. Bize robotik malzemeler geldiği gibi, hemen robotik uygulamalara başlayacağız. Bu çalışmalarımızda bizi hiçbir zaman yalnız bırakmayan İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Nuri Kapanoğlu'na çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Siverekli Öğrenciler Hayal Ettikleri Oyunları Kendileri Tasarlıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 7930 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim