Bugün 20 Nisan 2024 Cumartesi
  • Antalya18 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2496.161
    %0.03
  • Dolar
    32.4971
    %0.13
  • Euro
    34.5977
    %-0.09

Adem Vural / SON HABER

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Adem Vural / SON HABER

Şoförler ve İletişim

14 Kasım 2019 Perşembe 23:53

Antalya gibi her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapan bir şehir de bilhassa toplu ulaşım konusu çok önemli. Toplu ulaşımda görev yapan şoförlerin yolcularla iletişiminin sorunsuz olması ve örnek teşkil etmesi de bu bakımdan oldukça mühim.

Gerek şehir merkezinde, gerekse ilçelerde sorunsuz bir ulaşımın sağlanabilmesi için şoförlerin bilgilendirilmesi, eğitim verilmesi ve öfk e kontrolünü sağlaması gibi faktörler genel anlamda yararlı sonuçlar verir.

Bu vesileyle geçtiğimiz günlerde Antalya Büyükşehir Belediyesi, personel eğitimlerine devam ediyor. Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından özel bireylere hizmet veren şoför ve hosteslere yönelik öfk e kontrolü ve doğru iletişim eğitimi verildi. Antalya Büyükşehir Belediyesi Bülent Ecevit Kültür Merkezinde gerçekleştirilen eğitim kapsamında özel eğitim gören ve engelli bireyleri taşıyan personellerin vatandaşlara karşı tutumlarının geliştirilmesine yönelik konular ele alındı.

Eğitime özel eğitim ve gelişim uzmanı, Otizm Araştırma Uygulama Derneği Başkanı Uğur Kaya, Psikolog Sevgi Ulutaş ile görüş ve tavsiyeleri alınmak üzere Türkiye Sakatlar Derneği Antalya Şube Başkanı Mehmet Karavural katıldı.    Özel eğitim ve gelişim uzmanı Uğur Kaya’nın engelli bireylere karşı personel tutumlarının nasıl olması gerektiği ile ilgili eğitimiyle başlayan programda şoförlerin karşılaştıkları zorluklar ve engelli bireylerin yaşadıkları sıkıntılar ise Türkiye Sakatlar Derneği Antalya Şube Başkanı Mehmet Karavural’ın da görüşleri alınarak değerlendirildi.

Ardından Psikolog Sevgi Ulutaş sahada görev alan personelin öfk e kontrolü ve doğru iletişim kurabilmesine yönelik teknikler ile ilgili eğitim verdi. Eğitim programının sonunda ise eğitime katılan personele katılım belgeleri verildi. Toplu ulaşım ve trafik gibi önemli meselelerin yanında şoförlerin gerekli eğitimi almasını, bu konuda zaman zaman seminerler ve toplantılar tertip edilmesini oldukça yararlı buluyorum. Mutlu kalın.

 

Bu yazı toplam 1075 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim