Bugün 19 Mart 2024 Salı
  • Antalya15 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2242.45
    %-0.08
  • Dolar
    32.332
    %0.06
  • Euro
    35.1585
    %-0.10

Yusuf Katrağ

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yusuf Katrağ

Sokak köpekleri…

07 Haziran 2019 Cuma 05:33

Defalarca yazdığım bir konu olduğundan dolayı ‘Taktın sokak köpeklerine’ diyebilirsiniz.

Hayır, kesinlikle sokak köpeklerine falan takmışlığım yok ama büyük bir sorun haline gelmeye başladıklarını artık yetkililerin de görmesi gerektiğine inanıyorum.

Gazeteciler olarak bizler dikkat çekelim ki yetkililer, ilgililer bir çözüm yolu bulmaya çalışsın.

Artık büyük bir sorun haline gelen, onlarca kişinin gördüklerinde korkudan yolunu değiştirdiği sokak köpeği problemi çözülsün.

Çözülsün ki daha fazla can yanmasın.

“Can yanmasın” diyorum çünkü, her geçen gün artarak büyüyen sokak köpeği sorunu artık can alır noktaya gelmiş vaziyette.

Çeteler haline gelerek sokaklarda dolaşan başıboş köpek saldırıları çoğalarak artarken, belki birçoğumuz dikkat etmedi ama maalesef 20 Mayıs tarihinde acı bir haber vardı.

Elazığ’da sürü halinde gezen sokak köpeklerinin saldırısına uğrayan 82 yaşındaki Çiçek Boztaş’ın hayatını kaybettiği haberi.

Su doldurmak için evinden ayrılan yaşlı kadın, suyu doldurup dönerken evine yaklaşık 30 metre kala sürü halindeki sokak köpeklerinin saldırısına uğruyor.

Birçok yerinden ısırılan kadın ambulansla hastaneye kaldırılırken, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybediyor.

Sokak köpekleri nedeniyle yaşadıkları sıkıntıları anlatan mahalle sakinleriyse, daha önceden de sürü halinde gezen köpeklerin saldırdığını belirterek yetkililerin ilgilenmesini istiyor.

Yine hatırlarsanız, Antalya’da da emekli Prof. Dr. Ersin Lüleci de Karaalioğlu Parkı'nda spor amaçlı yürüyüş yaparken 8 Mart sabahı 10 köpeğin saldırısına uğradı ve ısırılarak yaralandı.

Mayıs ayında da, Antalya’da okula giden iki ortaokul öğrencisi, sokak köpeklerinin saldırısına uğruyor ve saldırgan köpeklerden kaçarken hızla geçen otomobilin birkaç santim dibine düşerek altında kalmaktan saniye farkıyla kurtulurken, öğrencinin birisi bir sonraki aracın altında kalmaktan da yine sürücünün dikkati sayesinde kurtuluyor.

Bunlar gibi onlarca sokak köpeği saldırısı olayı var yaşanan.

Özellikle okula giderken ve okuldan dönerken çocuklarımızı ölümle burun buruna getiren, parklarda spor yapmayı bile işkenceye dönüştüren, yolda yürürken korkudan yolumuzu değiştirmek zorunda kaldığımız sokak köpekleri konusunda artık yetkililerin bir şeyler yapması gerektiği ortada.

Giderek açık bir şekilde büyüyen sokak köpekleri sorununa karşılık önlem almak için daha başka canların yanmasını beklemeye gerek yok.

Sizce de öyle değil mi?

Bu yazı toplam 10639 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim