Bugün 29 Mart 2024 Cuma
  • Antalya17 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2323.945
    %0.74
  • Dolar
    32.3564
    %0.10
  • Euro
    34.9234
    %-0.43
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Sokak sanatçıları yeniden sokaklarda
21 Ağustos 2018 Salı 10:43

Sokak sanatçıları yeniden sokaklarda

ANTALYA Cumhuriyet Caddesi üzerindeki Saat Kulesi çevresinde bir dönem müzik yapması yasaklanan sokak sanatçıları, yeniden sokaklara döndü.

ANTALYA Cumhuriyet Caddesi üzerindeki Saat Kulesi çevresinde bir dönem müzik yapması yasaklanan sokak sanatçıları, yeniden sokaklara döndü.

Tuncer Salih Gültekin (28), Tamer Akbulat (26) ve Emre Gültekin (21), Kalekapısı mevkiinde söyledikleri şarkılarla yerli ve yabancı turistlerin beğenisini topluyor. Tuncer Salih Gültekin, sokak müziğine 7 yıl önce Emre Gültekin ile başladıklarını belirterek, "Sahnelerden keyif almıyorduk ve Emre çok küçüktü. Mekanlarda çalamıyordu. Sahnelere çıktıkça sokak müziğinin daha keyifli olduğunu gördük ve sokakta çalmaya, söylemeye başladık" dedi.

Yasaklar yüzünden uzun zamandır sokakta şarkı söyleyemediklerini belirten Gültekin, "Sokak müziği yapan arkadaşlarımız "Zabıtalar artık kaldırmıyor" dedi, biz de yeniden sokağa döndük. Zabıtaların müdahale etmediğini görünce çalmaya devam ettik. Zabıtaların bu anlayışlı tutumu devam ederse çalmaya devam edeceğiz. Çünkü halktan yıllardır güzel şeyler duyuyoruz" diye konuştu.

Grup olarak hareket etmediklerini belirten Gültekin, "Eskiden grup olarak sahne alıyorduk. Grubumuzun ismi Golape'ydi. Lazcada "yayla" demek. Zamanla sahneler ve gelen teklifler farklı olunca yollarımız ayrıldı, sahnelerden uzaklaştık. Yakın zamanda kendime ait şarkılarla albüm yapmayı düşünüyorum. İleride arkadaşlarımla yeniden grup olabiliriz" açıklamasında bulundu.

Bireysel olarak hareket etseler de Saat Kulesi çevresinde adı olmayan bir sokak müziği grubu olarak buluştuklarını belirten Gültekin, "Halkın güzel sözlerini duymak bizi mutlu ediyor. Bu güzel sözler de bizi sokağa teşvik ediyor. Müziğimizi halka geçirebiliyorsak güzel kazanç da sağlıyoruz, ama bizim için halkın mutlu olması daha önemli" diye konuştu.

Havanın daha serin olabileceği saatlerde sokağa çıktıklarını söyleyen Gültekin, "Çıktığımız günler belli değil, ne zaman kendimizi mutlu hissedersek o zaman çıkıyoruz. Saat Kulesi ve çevresi çok hoşumuza gidiyor, buradan başka bir yerde de çalmayı düşünmüyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI

Sokak sanatçıları yeniden sokaklarda

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 933 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim