Bugün 25 Nisan 2024 Perşembe
  • Antalya29 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2427.694
    %-0.04
  • Dolar
    32.5699
    %0.15
  • Euro
    35.0032
    %0.66
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Sola dönüşün yasaklanmasına tepki
20 Eylül 2017 Çarşamba 07:30

Sola dönüşün yasaklanmasına tepki

Sampi Kavşağı olarak da bilinen Portakal Çiçeği Kavşağı’ndan Sola dönüşün yasaklanmasına sürücüler tepki gösteriyor.

Trafik yoğunluğunu azaltmak için Ulaşım Ana Planı çalışmaları kapsamında kent merkezindeki bazı cadde ve kavşaklarda çalışma başlatan Antalya Büyükşehir Belediyesi, trafik yoğunluğu en fazla olan Portakal Çiçeği Kavşağı’nda da düzenleme yaptı. Gerçekleştirilen düzenleme sonunda orta göbek kaldırılarak dönel olmaktan çıkartılan kavşak, cadde başlarına konulan üçgen adalarla hemzemin yonca haline getirildi.

TEVFİK IŞIK’TAN BURHANETTİN ONAT’A DÖNMEK İSTEYENLER MAHALLE ARASINI DOLAŞIYOR

Araç trafiği yoğun olan Portakal Çiçeği, Burhanettin Onat, Metin Kasapoğlu ve Tevfik Işık Caddelerini birbirine bağlayan kavşakta, Tevfik Işık ve Portakal Çiçeği Caddelerinden gelen araçlar için Sola ve U dönüşler yasaklandı. Daha önceden orta göbekten Sola veya U dönüşü yapabilen araçlar artık ya mahalle aralarına girmek ya da bir sonraki kavşaktan dönmek zorunda kalıyor. Tevfik Işık Caddesi’nden gelerek Burhanettin Onat Caddesi’ne geçmek isteyen araçlar, kavşakta Sola dönüş yasaklandığı için Portakal Çiçeği Caddesi’ne düz olarak geçip Yeşilbahçe Mahallesi 1462 Sokak’tan 1446 Sokağı takip ederek Metin Kasapoğlu Caddesi’ne çıkıyor. Bu cadde üzerinden tekrar kavşağa gelen sürücüler, düz ilerleyerek Burhanettin Onat Caddesi’ne girebiliyor. Portakal Çiçeği Caddesi’nden gelerek Metin Kasapoğlu Caddesi’ne geçmek isteyenler ise, düz ilerleyerek Tevfik Işık Caddesi üzerindeki Mezbaha Kavşağı’ndan dönerek tekrar kavşağa geliyor ve Metin Kasapoğlu Caddesi’ne geçiş yapabiliyor.

HEM YAKIT HEM DE ZAMAN KAYBI YAŞANIYOR

Portakal Çiçeği Caddesi’nden gelerek Metin Kasapoğlu Caddesi’ne geçecek olanlar için Sola dönüşün yasaklanmasına sürücülerin pek fazla itirazı olmasa da Tevfik Işık Caddesi’nden gelerek Burhanettin Onat Caddesi’ne geçecek olanlar için Sola dönüşün yasaklanmasına tepki gösteriliyor. Daha önceden kavşaktan dönerek Burhanettin Onat Caddesi’ne rahatlıkla geçebildiklerini hatırlatan sürücüler, yeni uygulamayla mahalle aralarına girmek ve dolaşarak tekrar kavşağa gelmek zorunda kaldıklarına dikkat çekerek, hem yakıt hem de zaman kaybı yaşadıklarını belirtiyor. Burhanettin Onat Caddesi esnafları ise, söz konusu caddeden mahalle aralarına girmek zorunda kaldıklarından dolayı müşterilerinin gelmek istemediğini söyledi.

“4 MAHALLE MUHTARI BİRARAYA GELİP DEĞERLENDİRECEĞİZ”

Mahallelerinde Antalya Su ve Atıksu İdaresi (ASAT) tarafından çalışmanın yapıldığını da belirten Demircikara Mahalle Muhtarı Ayşe Peçen, eksiklikleri Büyükşehir Belediyesi’ne ileteceklerini kaydetti. ASAT’ın çalışmalarından dolayı yapılacak uygulamaları tam olarak bilemediklerini ifade eden Peçen, “Hem Sampi Kavşağı hem de Burhanettin Onat’ı 4 mahalle muhtarı olarak biraraya gelip değerlendireceğiz. Konuşma halindeyiz. Kaldırımlar, kavşaklar, ASAT’ın çalışmaları olsun mahallemizdeki işlemler tamamlandıktan sonra ortaya eksiklikler çıkacak. Biz burada esnafımıza da vatandaşımıza da sahip çıkacağız” dedi.

“SOLA DÖNÜŞÜN YASAKLANMASINI DOĞRU BULMUYORUM”

Sampi Kavşağı’nın Yeşilbahçe Mahalle Muhtarlığı’na ait olduğunu belirten Peçen, kendilerinin de sınır olduklarını hatırlatarak kavşaktan Sola dönüşün yasaklanmasını doğru bulmadığını kaydetti. Peçen, kavşaktan Sola dönüş olmadığı için hem yolun uzadığını hem de trafiğin daha çok sıkıştığını da sözlerine ekledi. HABER: YUSUF KATRAĞ

Kaynak: yusuf katrağ
Bu haber toplam 5994 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim