Bugün 28 Mart 2024 Perşembe
  • Antalya18 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2310.506
    %1.52
  • Dolar
    32.336
    %0.26
  • Euro
    35.0929
    %-0.01

Mustafa Yetgin

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mustafa Yetgin

Sosyal Eğitim Projeleri

17 Ağustos 2019 Cumartesi 12:26
Daha evvelki yazılarımda bilhassa yerel belediyelerin kendi bünyelerinde gerçekleştirdiği sosyal, kültürel ve eğitime dayalı faaliyetlerin son derece faydalı olduğunu ifade etmiştim. Bugün yine Büyükşehir Belediyesinin bilhassa kadınlara yönelik bir faaliyetinden söz etmek istiyorum.    Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Kadın İş Gücü Geliştirme Merkezi (KİGGEM) iş arama sürecindeki kadınlara yönelik ücretsiz eğitim düzenliyor.   
 
Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bağlı KİGGEM, Antalya’da ekonomik faaliyette bulunan ya da bulunmak isteyen kadınların iş yetkinliklerinin artırmak için çalışmalarını sürdürüyor. KİGGEM, iş arayan kadınlara, iş arama süreçlerini profesyonel bir bakış açısıyla yapılandırmaları ve istihdam sonrası verimli, uzun süreli çalışan olmaları konusunda yol göstererek ekonomik açıdan güçlenmelerine yardımcı oluyor.
 
     KİGGEM bu kapsamda, Ağustos ayı içerisinde, Antalya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR) ile iş arama sürecindeki kadınlara yönelik “İşimi Nasıl Bulurum” eğitimi ve  “Kurumsal Davranış Adabı ve Öz İmaj Yönetimi “ eğitimi düzenleyecek. “İşimi Nasıl Bulurum”  Eğitimi ile iş arama sürecinde bulunan kadınlara iş arama kanalları, profesyonel öz geçmiş oluşturma, etkili mülakat teknikleri gibi birçok konuda kritik bilgiler verilerek işe girmelerinde yarar sağlayacak yetkinliklerini geliştirmelerine yardımcı olunacak.
 
Kurumsal Davranış Adabı ve Öz İmaj Yönetimi eğitimi ile de iş hayatında bulunan kadınları işe uyum süreçlerini arttıracak, uzun süreli ve tercih edilen çalışan olmaları konusunda fayda sağlayacak profesyonel teknikler paylaşılacak.  İlk eğitim “İşimi Nasıl Bulurum?” 22 Ağustos tarihinde, Kurumsal Davranış Adabı ve Öz İmaj Yönetimi eğitim de 28 Ağustos tarihinde KİGGEM binasında gerçekleşecek.
 
Bu tarz faaliyetlerin çok ilgi çekeceğini ve karşılık bulacağını tahmin ediyorum. Çünkü işsizlikle mücadelede herkes elini taşın altına koymalı diye düşünüyorum. Sağlıcakla kalın.
Bu yazı toplam 379 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim