Bugün 25 Nisan 2024 Perşembe
  • Antalya16 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2428.571
    %-0.03
  • Dolar
    32.5199
    %-0.10
  • Euro
    34.8
    %-0.22
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“Spor turizmi daha da gelişecek”
18 Ağustos 2019 Pazar 17:12

“Spor turizmi daha da gelişecek”

Antalya’nın spor turizmi için çok uygun bir şehir olduğunu söyleyen organizasyon şirketi Smart Casual Event’in Genel Müdürü Mert Osman Can, “Spor turizmi daha da gelişecek. Çünkü, burası sadece golf yada futbol turizminin yapılması gereken bir destinasyon

Antalya’nın spor turizmi için çok uygun bir şehir olduğunu söyleyen organizasyon şirketi Smart Casual Event’in Genel Müdürü Mert Osman Can, “Spor turizmi daha da gelişecek. Çünkü, burası sadece golf yada futbol turizminin yapılması gereken bir destinasyon değil” dedi.

 

Spor organizasyonları düzenleyen Smart Casual Event Genel Müdürü Mert Osman Can ve Gloria Sports Arena Genel Müdürü Görkem Dönmez, yaptıkları değerlendirmede spor turizmi gelirlerinde artış olduğunu belirtti. Antalya’nın spor turizmi için çok uygun bir şehir olduğunu belirten Can, “Antalya, sezonları itibariyle bütün branşların sezon öncesi kamplarına çok uygun” dedi. Avrupa ve Türkiye’deki en geniş kapsamlı sporcu kampı merkezi olma özelliğine sahip olduklarını kaydeden Dönmez ise, geçen yıla oranla hem doluluk oranlarının hem de gelirlerinin arttığını söyledi.

sam_8777.jpg

“SPOR TURİZMİ İÇİN CENNET”

“Antalya, spor turizmi için bir cennet” diyen Casual Event Genel Müdürü Mert Osman Can, “Çünkü, sezonları itibariyle bütün branşların sezon öncesi kamplarına çok uygun. Özellikle basketbol, voleybol, yüzme ve atletizm branşlarında Ağustos, Eylül dönemleri bize çok uyuyor. Spor turizmi daha da gelişecek. Çünkü, burası sadece golf yada futbol turizminin yapılması gereken bir destinasyon değil. Diğer branşlar arttıkça bu ülkeye katkımız daha da fazla olacak. Bu yıl spor turizmi gelirinde de bir artış bekleniyor. Şuanda geçen seneye göre yüzde 15-20 civarında bir artış var. İnşallah her sene bunun üzerine koyacağız” dedi.

 

“EN GENİŞ KAPSAMLI SPORCU MERKEZİYİZ”

Gloria Sports Arena Genel Müdürü Görkem Dönmez ise, “Gloria Sports Arena 2015 yılında açıldı. Rahmetli yönetim kurulu başkanımız Nuri Özaltın’ın vizyonel kişiliği sayesinde başta futbol ve golf turizmiyle ilgili olmak üzere yaptığımız birçok ciddi yatırım var. Milli takım, kulüp takım kampları olarak futbol turizminde yol aldıktan sonra golf turizminde de belli bir seviyeye geldik. 55 branşta 12 ay boyunca hizmet veren bir spor tesisiyiz. Bu özelliğimiz bize Avrupa ve Türkiye’de en geniş kapsamlı sporcu kampı merkezi olma özelliğini veriyor. Bununla birlikte bugüne kadar 105 farklı milliyetten 20 binden fazla sporcu ağırladık. Bunlarında olimpiyatlarda ve dünya şampiyonalarında aldığı 196 madalya var. Hepsini topladığımızda güzel bir hikaye ortaya çıkıyor” diye konuştu.

sam_8779.jpg

“DOLULUKLARIMIZ ARTIYOR”

Antalya’nın spor turizmi açısından önemli bir bölgede bulunduğunu vurgulayan Dönmez, “Her otelin farklı yatırımları var ama spor oteli olarak şuanda tek tesis Gloria Sports Arena. Biz doluluklarımızı yüzde 85 civarına çekmiş durumdayız. Geçen yıla oranla yüzde 15 civarında bir artışımız var. Bununla birlikte gelir artışı da oluyor. Spor turizminde rakamsal olarak Spor Turizmi Birliği veya farklı birliklerin verdiği rakamlar var. Onları almak daha doğru olur ama bizim yüzde 15’lik bir artışımızın olduğunu söyleyebiliriz” şeklinde konuştu. HABER: YUSUF KATRAĞ

Bu haber toplam 3352 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim