Bugün 23 Nisan 2024 Salı
  • Antalya23 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2429.254
    %-0.19
  • Dolar
    32.552
    %0.19
  • Euro
    34.8813
    %0.59
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“Suçlu çocuk yoktur, suça itilmiş çocuk vardır”
03 Aralık 2018 Pazartesi 13:45

“Suçlu çocuk yoktur, suça itilmiş çocuk vardır”

Antalya İl Emniyet Çocuk Şube Müdürlüğü, Antalya’da suça karışma oranı yüksek çocukları koruma adına, ‘Çiçekleri Soldurmayalım’ projesini bir kez daha hayata geçirdi.

Projenin tanıtım toplantısı, Antalya Esnaf Sanatkâr Odaları Birliği’nde gerçekleştirildi. Toplantıya; Antalya Vali Yardımcısı Ekrem Büyükata, Antalya Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mehmet Karakaya, Antalya İl Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mehmet Gürcan, İşkur Antalya İl Müdürü Veli Tekkanat, Aile Çalışma Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdullah Çalışkan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Doç. Dr. Burhanettin Hacıcaferoğlu,  Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sanem Öztürk katıldı.

SUÇLU ÇOCUK YOKTUR, SUÇA İTİLMİŞ ÇOCUK VARDIR

Suça karışma riski yüksek ve dezavantajlı çocukları suçtan uzak tutmayı amaçlayan mesleki eğitim projesinin yeni eğitim döneminde, Antalya İl Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan önemli bilgiler paylaştı.  Kentte yaşayan, suça karışma oranı yüksek çocukların diğerlerine göre dezavantajlı bir grupta olduğunu söyleyen Ulucan,  “Hepimizin bildiği üzere tekno çağda kentsel yaşam kalitesini olumsuz bir şekilde etkileyen faktörler ortaya çıkmaktadır. Ülkemizin turizm başkenti sürekli göç alan, gelişen, değişen bir şehirdir. Gerek göçün etkisi, gerek başka sebeplerle ilimizde yaşayan bazı çocuklarımız diğerler çocuklara göre dezavantajlı durumdadırlar. Antalya Emniyet Müdürlüğü olarak çocukların zararlı alışkanlıklardan korunması, topluma ve ailesine faydalı bir birey yetişmesi için çalışmalar yürütmekteyiz.  Çiçekleri soldurmayalım projesi, bunlardan bir tanesidir. Çocuklarımızı suçtan ve zararlı alışkanlıklardan korumaya yönelik her faaliyetin; bizlere sağlıklı bir toplum taşıyacağı inançla, dezavantajlı grupta yer alan çocukların mesleki becerilerinin artması ve toplumda statü sahibi olmaları gerektiğine inanıyorum. Çocuk suç ilişkisinde suçlu çocuk yoktur, suça itilmiş çocuk vardır düşüncesini taşımaktayız. Çiçekleri soldurmayalım projesindeki amacımız çocuklarımızı suç ve suç unsurlarından uzak tutmak, sosyalleşmelerinin önünü açmak, kişisel gelişimlerine destek olmak, moral ve motivasyonlarını artırmak, zararlı alışkanlıklardan korumak, sevgi ve saygıyı daha iyi anlamalarını sağlamak, mesleki beceri sahibi yapmaktır” ifadelerini kullandı.

ÇOCUKLARIMIZA KATKI SAĞLIYORUZ

Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Adlıhan Dere de, birlik olarak çocuklara çok büyük önem verdiklerini söyledi. Toplumun en kıymetli hazinesi olan çocuklara ellerinden gelen her türlü katkıyı sağladıklarını aktaran Dere; projeye katkı sunan Antalya Emniyet Müdürlüğü, Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Aile Çalışma Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne teşekkür etti.  Dere, “Bu özel çocukların Antalya'da yeşerip büyüyen çiçek olmalarını istiyoruz. Sertifikalandırılan bu çocukların köklerinin sağlam olacağına inanıyorum ve onların her zaman yanlarında olduğunu bilmelerini istiyorum” diye konuştu.

 “ÇİÇEKLERİ SOLDURMAYALIM”

Suça bulaşma riski yüksek çocukların korunmasına yönelik oluşturulan proje ile ilgili bilgileri Antalya Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürü Mehmet Tatar paylaştı.  Çocuk Şube Müdürlüğü olarak pek çok sosyal sorumluluk projesine imza attıklarını söyleyen Tatar, geleceğimizin teminatı çocuklarımıza gerekli özenin gösterilmesi gerektiğinin altını çizdi. Çiçekleri Soldurmayalım Projesi’ni bu kapsamda hayata geçirdiklerini aktaran Tatar, “ Çiçekleri Soldurmayalım projesi,  Antalya Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü olarak yürüttüğümüz projelerden bir tanesidir.  Toplumun sağlam temeller üzerine kurulması, özünü oluşturan çocukların korunması ile mümkün olduğundan,  çeşitli sosyal sorumluluk projeleri yürütmekteyiz.   Toplumsal düzenin geleceği çocuklarımıza daha fazla özen göstermek zorundayız. Bu doğrultuda müdürlüğümüz olarak,  çocuklarla ilgili verilecek her kararda, onların yüksek gözünden tutarak sosyal, toplumsal ve kişisel yönden gelişimlerine katkıda bulunmak, ihtiyaçlarını görebilmek adına çeşitli sosyal sorumluluk projesi yürütmekteyiz. Çiçekleri Soldurmayalım Projemizde bunlardan bir tanesidir” diye konuştu.  Tatar,  410 kursiyerden 305'inin mezun olduğunu, mezun olanlar arasından 207'sinin istihdam edildiği bilgisini de paylaştı. Aşçı yardımcısı, pasta yapımı ve sunumu, ev tipi klima montaj ve bakımı ile kuaför hizmetini kapsayan alanlarda da 80 çocuğun kaydının alındığını belirten Tatar, kurs sonunda başarılı olanların istihdam edileceğini söyledi. (Haber: Eyüp KOÇAK)

 

Bu haber toplam 6895 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim