Bugün 28 Mart 2024 Perşembe
  • Antalya17 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2281.224
    %0.24
  • Dolar
    32.3261
    %0.23
  • Euro
    35.049
    %-0.14
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Suleiman: "İnsan Seli filmi'yle ilgili komplo teorileri var"
23 Ekim 2017 Pazartesi 09:29

Suleiman: "İnsan Seli filmi'yle ilgili komplo teorileri var"

54'üncü Uluslararası Antalya Film Festivali Jüri Başkanı Elia Suleiman, festival kapsamında gösterimi yarıda kalan 'İnsan Seli' belgesel filmi için "Bunun hakkında çeşitli komplo teorileri var.

Kopyaya zarar verildiği gibi, filmi yarışma dışı edebilecek, ödül almasını engelleyecek şeyler yapıldığına dair komplo teorisi var. Fakat yeni bir kopyası gönderilecek ve film yeniden oynatılacak. Böylece jüri daha tarafsız bir karar verecek" açıklamasını yaptı.
Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde bu yıl 54'üncüsünü düzenlenen Uluslararası Antalya Film Festivali'nin Jüri Başkanı Filistinli Elia Suleiman bir otelde düzenlenen basın toplantısında gazeteciler ve sinemaseverlerle bir araya geldi.
Dün akşam, Çinli sanatçı Ai Wei Wei'nin İnsan Seli (Human Flow) isimli belgesel filminin gösterimi Cam Piramit Fuar ve Kongre Merkezi'nde gösterimi yarıda kalmıştı.

"Komple teorileri var"
Bu durumun kendisine sorulması üzerine Suleiman, dün akşam orada olmadığını, filmle ilgili haberleri sabah öğrendiğini aktardı. Elia Suleiman düşüncelerini şöyle paylaştı: “ Bunun hakkında çeşitli komplo teorileri var. Kopyaya zarar verildiği gibi, filmi yarışma dışı edebilecek, ödül almasını engelleyecek şeyler yapıldığına dair komplo teorisi var. Fakat yeni bir kopyası gönderilecek ve film yeniden oynatılacak. Böylece jüri daha tarafsız bir karar verecek. Böyle bir şey yapıldığı için hem ulusal, hem de uluslararası komitelerimiz basın toplantısı düzenleyip özür dileyecek. Şu an için bir sonuca varmayalım. Yapılacak açıklamalarla bunun kararını verelim."

"İyi film sorgulatmalı"
Filmlerini yaparken daha sanatsal düşündüğünün altını çizen Suleiman, “Sinema sanatsal olsa da insanlara soru sordurtması gerekir. Benim yaptığım filmler Filistin'i değiştirtmedi, fakat insanlara Filistin'deki belirli bir politika üzerinden sorular sordurtmalı. İyi bir filmin sorgulatması ve insanın içine işleyen bir konuda olması gerektiğini düşünüyorum. Akşamki protestoların neden olduğunu bilmiyorum. Türkiye'deki herhangi bir tarafı da tutmuyorum, haksız ya da haklı da diyemiyorum. Bu festivale geldiğim sıralarda protestolardan dolayı iptal edileceğine yönelik söylentiler yapılmıştı ama böyle şeyler Filistin'de oluyor. Film yapımcıları, kendi güzel filmlerini yaptığında dünkü gibi bir protesto değil, filmi yaparak filmin kendisini görüş olarak düşünüp filmin kendisini protesto haline getirmeli. Görüşlerini film sayesinde seyircilere aktarmalı."dedi.

"Antalya'yı diğer festivallerle karşılaştırmayın" 
Festivalden ulusal bölümün kaldırılmasını değerlendirmesi istenen Elia Suleiman, “ Festivalin uluslararası olmasının çeşitli faydaları olabilir. Bu kararla birçok ülkeye festival daha iyi tanıtılacaktır. Bence bu festival, gençler için film yapımcıları ile iletişim kurabilecekleri için ilginç bir organizasyon. Burası gerçekten önemli bir festival halini alıyor. Kültürler arası etkileşimin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Başlangıçta işler karışmış gibi görünüyor ama önümüzdeki yıllarda işlerin yoluna gireceğini düşünüyorum. Neden diğer film endüstrileri olması gerektiğine anlam veremiyorum, böyle bir şeye gerek yok. Diğer film festivalleri ile Antalya’yı karşılaştırmaya gerek yok. Festivalin kendi orijinalliğinin ve karakterinin olması gerekiyor. Başka festivaller rol modeliniz olmamalı" diye konuştu.

 

Bu haber toplam 1843 defa okunmuştur
DİĞER HABER BAŞLIKLARI
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim