Bugün 26 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya27 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2435.681
    %0.33
  • Dolar
    32.5203
    %-0.13
  • Euro
    34.8906
    %-0.16
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Şule’nin hayalleri yarım kaldı
16 Mayıs 2019 Perşembe 12:58

Şule’nin hayalleri yarım kaldı

Antalya Kadın Platformu, 29 Mayıs 2018 tarihinde Ankara’daki bir plazanın 20’nci katından şüpheli şekilde düşerek hayatını kaybeden 22 yaşındaki Şule Çet için ‘Şule İçin Adalet’ başlığı ile basın açıklaması yaptı. Açıklamayı okuyan Kampüs Cadıları üyesi

Antalya Kadın Platformu, 29 Mayıs 2018 tarihinde Ankara’daki bir plazanın 20’nci katından şüpheli şekilde düşerek hayatını kaybeden 22 yaşındaki Şule Çet için ‘Şule İçin Adalet’ başlığı ile basın açıklaması yaptı. Açıklamayı okuyan Kampüs Cadıları üyesi Nilcan Balıkçı; “23 yaşında hayalleri yarım kaldı” dedi.

Antalya Kadın Platformu, ‘İntihar Değil Cinayet, Şule Çet İçin Adalet’ pankartı ile Kalekapısı Attalos Heykeli önünde ‘Şule İçin Adalet’ başlığı ile basın açıklaması yaptı. Açıklamaya Antalya Kadın Platformu üyelerinin yanı sıra vatandaşlar da destek verdi. Grup sık sık “Şule için adalet, susmuyoruz korkmuyoruz itaat etmiyoruz, kadınlar artık susmayacaklar” sloganları attılar.

“23 YAŞINDA HAYALLERİ YARIM KALDI”

Antalya Kadın Platformu adına açıklamayı okuyan Kampüs Cadıları üyesi Nilcan Balıkçı; “Gazi Üniversitesi Tekstil Tasarımı 2’nci sınıf öğrencisi olan Şule’nin, Ankara’daki bir plazanın 20’inci katından şüpheli bir şekilde düşerek ölmesiyle sadece 23 yaşında hayalleri yarım kaldı. Aramızda olsaydı 25’inci yaş gününü kutlayabilecekti. Bizler hala kız kardeşimizin acısı yaşamaktayken medyanın ve kişilerin Şule ile ilgili haber ve söylemleri sebebiyle bu acının yerini büyük bir öfke aldı. Evet genç bir kadın hayatını kaybetmişken ve ölüm sebebi bu kadar şaibeli iken, televizyon karşısına çıkıp ‘o saatte orada ne işi varmış, dört erkekle içiyorsa hak etmiştir, o da sarhoşmuş intihar etmiştir’ diyebildiler” diyerek o gece olay yerinde olan Çağatay Aksu’nun arkadaşlarının gözaltına alındığını fakat Aksu’nun bulunamadığını söyledi.

“ZORLA ALIKONULDUĞU BELİRLENDİ”

“Şule, eski patronu Çağatay Aksu ile, onu yeniden işe alma vaadiyle buluştuğu ve bu görüşme esnasında ev arkadaşı ile yaptığı mesajlaşmalar aracılığıyla zorla alıkonulduğu belirlenmesine ve yine daha önce Çağatay Aksu’nun çalışanı olup Aksu tarafından tacize uğrayan ve sonrasında işten ayrılan başka bir kadının da var olduğu öğrenilmesine rağmen serbest bırakıldılar” diyen Balıkçı, otopsi raporuna göre Şule’in kanında uyumayı tetikleyen uyarıcı madde, vücudunda boğuşma izleri, dokuz parmağının tırnak altında Çağatay Aksu’ya ait doku kalıntısı bulgularının tespit edildiğini ve Aksu ile Bekand’ın o gece bir havayolu şirketini 10 kez arayarak yurt dışına çıkmak istediklerinin öğrenildiğini söyledi.

“AKSU, BABAYA ‘KIZINIZA SAHİP ÇIKSAYDINIZ’ DEDİ”

“Birçok şehirde kadınların ‘Şule Çet için adalet’ eylemleri yapması ve ortaya çıkan detaylar sonucunda Aksu ve Bekand tutuklandı. Haklarında cinsel saldırı, alıkoyma ve cinayetten 39 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Ankara’da önceki gün görülen dava esnasında ifade veren fail Çağatay Aksu Şule’nin ailesine seslenerek ‘kızınıza sahip çıksaydınız’ şeklinde yaptığı çıkış ile ilk açıklanan adli raporda yazılanlarla bağını kurmak hiçte zor olmadı. Yine ifadesi sırasında tutuklu bulunduğu 10 ay süresinin göz önünde bulundurularak iyi hal’den serbest bırakılmak istediğini belirtti” ifadelerini kullanan Balıkçı; Biz kadınlar Şule ve bütün kadınlar için adalet istiyoruz” dedi. HABER: AYSEL ÖNER

Bu haber toplam 3195 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim