Bugün 20 Nisan 2024 Cumartesi
  • Antalya19 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2496.161
    %0.03
  • Dolar
    32.4971
    %0.13
  • Euro
    34.5977
    %-0.09

Eyüp Koçak / Muhabir Türk

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Eyüp Koçak / Muhabir Türk

Süper marketler zıvanadan çıktı!

04 Şubat 2019 Pazartesi 17:22

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, marketlerdeki yüksek fiyatlara dikkat çekmişti.  “Şüphesiz kimseye zararına iş yap demiyoruz. Ancak faiz oranları düşmüş, enflasyon belli oranda düşmüş. Bakıyorsunuz marketlerle hala sebze meyve vesaire fiyatlar düşmüyor, onlar hala yükseliyor. Bunu ne ile izah edeceğiz? Öyleyse bize düşen nedir? Bu marketlerde eğer kalkıp benim halkımı sömürge mücadelesini devam ettirenler varsa, bunun hesabını sorma görevi bizimdir ve hesabını sorarız”  diyen Erdoğan’ın sözlerinin ardından günler geçti. 
Bugün marketlerdeki özellikle sebze ve meyve fiyatlarına baktığınızda inanılmaz artışlar var. Hayatımızda hiç görmediğimiz rakamları marketlerde görmeye devam ediyoruz. Geçtiğimiz günlerde bir market reyonunda sebze ve meyve reyonunu gezeyim dedim, gözlerim neredeyse yerinden çıkacaktı.  Sebze ve meyve reyonunda hıyarın fiyatı 15 TL, domatesin fiyatı 9 lira!  Patlıcan’ın fiyatı 15, mandalinanın fiyatı 8 lira olmuş. 
Artık devletin marketlerin fahiş fiyat politikasına dur demesi gerekiyor. Hal yasasını mı çıkaracak, sebze ve meyve fiyatlarına taban fiyatı mı koyacak buna artık bir devlet bir çözüm getirmeli.  Özellikle süper marketler, Türkiye’de çok ciddi bir tekel haline geldi. Bilinen zincir mağazalar, her şeyi kendilerine göre dizayn ediyor! Süper marketlerinin fiyat politikasını denetleyen bir kurum yok. 
Astıkları astık, kestikleri kestik… 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamasından sonra göstermelik bir karar aldılar.  “Biz artık pahalı ürünleri reyonlarımıza koymayacağız. Fiyat artışlarından biz de olumsuz etkileniyoruz” diyen süper marketler meydanı boş buldu, bu ülkeyi adeta soymaya devam ediyorlar. Evet, 15 liraya hıyarın satılması, 9 liraya domatesin satılması tam anlamıyla bana göre soygundur! Neye göre bu fiyat artışını savunuyorlar anlamış değilim!
Zengin için bir sorun yok. Onlar her yerde karınlarını doyurmaya devam ediyor. 
Ama fakir olan biri bu süper marketlerden içeri girdiğinde hayatı kararıyor. Yaşama sevinci elinden gidiyor. Yazık değil mi bu insanlara? .  Türkiye gibi tarım ülkesinde 15 liraya hıyar satılıyorsa, aileler 1 kilo yerine 3 tane salatalık alıyorsa devletin müdahalesinin vakti gelmiş demektir. 
Temel gıda maddelerindeki bu ucube artışın önüne geçilmeli. 
Özellikle vatandaşların ihtiyaç duyduğu temel gıda ihtiyaçlarında fiyat artışını marketler kafalarına göre belirlememeli. Devletin belirlediği kurala göre işlemeli. 
Süper marketlerin reyonda farklı, kasada farklı fiyat oyunlarına hiç girmiyorum. 
Bu nedir böyle Allah aşkına?

Bu yazı toplam 2037 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim