Bugün 16 Nisan 2024 Salı
  • Antalya27 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2475.659
    %-0.33
  • Dolar
    32.4953
    %0.27
  • Euro
    34.5705
    %0.17
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Suriyeli Yahya’nın okul hayali gerçek oldu
20 Eylül 2018 Perşembe 19:43

Suriyeli Yahya’nın okul hayali gerçek oldu

Suriye'de terör örgütü DEAŞ'ın zulmüne yakından tanık olan ve uçakların düzenlediği saldırılarda okulu yerle bir olan Azezli Yahya, yeniden okuluna...

Suriye'de terör örgütü DEAŞ'ın zulmüne yakından tanık olan ve uçakların düzenlediği saldırılarda okulu yerle bir olan Azezli Yahya, yeniden okuluna kavuştu.

Suriye'nin Azez kırsalında bulunan Barakatı köyünde yaşayan ve 6 yıl boyunca DEAŞ'ın zulmünde okulu yıkılan ve babası öldürülen Suriyeli Yahya'nın hayali gerçekleşti. İhlas Haber Ajansı ve TGRT ekibinin yaptığı haber ile hikayesi gündeme gelen Küçük Yahya'nın köyünde Kocaeli Körfez Belediyesi tarafından İHH'nın desteği ile yeni bir okul yapıldı. 7 derslikli 380 öğrenci kapasiteli okul, düzenlenen törenle eğitim ve öğretime başladı. Daha önce babasının intikamını almak için Türk askeri olacağını söyleyerek yürekleri burkan Küçük Yahya, yeniden okuluna kavuşmanın sevincini yaşarken artık doktor olmak istediğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a da teşekkür eden Suriyeli Yahya, "DEAŞ'ın geldiğini görünce gittik buradan. Çadırlara gittik. Okulumu yıktılar. Okumayalım diye okulumuzu yıktılar. Günümüzü oyun oynayarak geçiriyoruz. Arkadaşlarımızla çok seviniyoruz, okula gidiyoruz, oyun oynuyoruz. Allah razı olsun okulumuzu yapanlardan. Doktor olmak istiyorum. İnsanlara yardım etmek için doktor olmak istiyorum. Recep Tayyip Erdoğan'a çok teşekkür ediyorum" dedi.

Törene katılan Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran ise, "Suriye'deki Müslüman kardeşlerimizin uğramış oldukları gerçekten büyük bir yıkım. Suriye'de yerle yeksan olmuş her taraf özellikle bu Azez bölgesinde Türkmen kardeşlerimizin nüfusça yoğun olduğu bir bölge. Bu köyümüzde Barakatı köyümüzde okulumuz tamamen harap olmuştu. Biz burada 7 derslikli okulumuzu yani 380 öğrenci kapasiteli okulumuzu inşa ettik. Bugün kaç öğrenci var diye sordum 550 öğrenci varmış bugün itibariyle tabi ikili eğitim görecekler burada belli ki. Keşke imkanlar olsa buraya daha çok yatırım yapabilsek. Gerçekten bu yaptığımız okul bu bölgede büyük bir ses getirdi. Bizde bugün muharrem ayının 10. Gününde Aşure gününde bugün burada bu okulun açılışını yaptık" dedi.

Suriye'de barış ve huzur ortamının sağlanmasını dileyen Baran, "Gönlümüz tez zamanda Suriye'de her şeyin normale dönmesini ve ülkemizde bulunan 3 milyon Suriyeli kardeşimizin de bir an önce ülkelerine dönmelerini ve kendi vatandaşlarında hür ve müreffeh bir şekilde yaşamalarını arzu ediyorum. Burada yavrularımızın ne zor şartlarda eğitim gördüklerini ve ne zor şartlarda yaşadıklarını gördük. Bugün burada elbette ki hem mutlu olduk hem de tabi o ülkemizin adeta 50 sene önce ki andıran yapıyı görünce aynı zamanda gönlümüzde burkuldu. İnşallah Suriye'nin eski günlerine kavuşmasını ve ülkemizin içinde bulunduğu o güzel şartları yakalamalarını temenni ediyorum. Çocukların yüzünde ki tebessüm ve mutluluğu görünce bizde mutlu olduk. İnşallah onları mutlu etmek için yeni yeni hizmetler konusunda yardımcı olacağız. Yaptığımız çalışmalara ve belli ilave çalışmalar talebinde bulundular İnşallah onlara da o konuda yardımcı olma sözü verdik. Komşusu açken tok yatan bizden değildir buyuran peygamberin ümmetiyiz. O yüzden Müslümanlar kardeştir bir Müslüman kardeşimizin burada yaşadığı sıkıntıyı vicdanımızla hissetmemek elbette bizim için büyük bir yanlış olur. İnanç noktasında büyük bir sıkıntının olduğuna işaret olur. O yüzden biz aynı sıkıntıyı gönlümüzde hissederek, bugün buradayız. İnşallah her zaman bu kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Okulun açılışına Kocaeli ve Kilis protokolünden de yoğun katılım oldu.

Bu haber toplam 451 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim