Bugün 23 Nisan 2024 Salı
  • Antalya26 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2416.205
    %-0.73
  • Dolar
    32.5833
    %0.30
  • Euro
    34.8133
    %0.43
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Süt alırken dikkat!
17 Eylül 2019 Salı 16:55

Süt alırken dikkat!

Süt konusunda uyarılarda bulunan Antalya Sütçüler Yoğurtçular ve Dondurma İmalatçıları Esnaf Odası Başkanı Bahattin Ekin, pazar yerlerindeki plastik şişelerde satılan sütün alınmamasını istedi.

Süt konusunda uyarılarda bulunan Antalya Sütçüler Yoğurtçular ve Dondurma İmalatçıları Esnaf Odası Başkanı Bahattin Ekin, pazar yerlerindeki plastik şişelerde satılan sütün alınmamasını istedi. Ekin, pazardan süt almak isteyenlere sabah erken saatlerde almalarını önerdi.

 

Süt konusunda önemli uyarılarda bulunan Antalya Sütçüler Yoğurtçular ve Dondurma İmalatçılar Esnaf Odası Başkanı Bahattin Ekin, pazar yerlerinde plastik şişeler içerisinde satılan sütlere karşı olduklarını bildirdi. Pazarda satılan sütler nedeniyle haksız rekabet yaşandığına da işaret eden Ekin, sütün vergisini veren esnaflardan alınmasını önerdi. Sıcak havalarda tüketimi artan dondurmayla ilgili de uyarılarda bulunan Ekin, “Dondurmanın sağlık açısından birçok faydası var ama dondurma yiyelim derken sağlığımızdan olmayalım” dedi.

 

“PAZAR YERLERİNDE ŞİŞEDE SATILAN SÜTE KARŞIYIZ”

Sıcak havalarda sütteki bozulmanın hızlandığını ifade ederek, pazarlarda satılan sütün dikkat edilmezse tehlikeli olabileceğine işaret eden Ekin, yetkili kurumlar tarafından pazar yerlerindeki süt satanların sıkı denetlenmesi gerektiğini kaydetti. Sabahın erken saatlerinde pazara getirilen sütlerin, akşama kadar bozulma tehlikesi bulunduğunu vurgulayan Ekin, “Süt, yarım saatte mikrop üreten bir madde. Bir an önce kaynaması lazım. Pazar yerlerindeki plastiklerin içerisinde satılan süte karşıyız. Plastikler petrolden yapıldığı için sıcakların da etkisiyle süte daha çabuk işliyor. Bozulmalar, kesilmeler, gıda zehirlenmeleri olabiliyor. Halkımızın bilinçlenmesi, pazar yerlerinden süt almaması lazım. Almak istiyorlarsa da sabah erken saatlerde almaları gerekiyor” açıklamasında bulundu.

sut.jpg

“HAKSIZ REKABETİN ÖNÜNE GEÇİLMELİ”

Süt fiyatının 3 lira 50 kuruş ila 4 lira arasında olduğunu belirten Ekin, “Pazar yerlerinde de fiyat hemen hemen aynı. Burada haksız rekabet var. Bizim üyelerimiz vergilerini veriyorlar fakat pazar yerlerinde süt satanların, korsan sütçülerin böyle bir şeyleri yok. Daha ucuza verebiliyorlar. Bunun da önüne geçmemiz lazım” dedi.

 

“DENETİMLİ ESNAFTAN ALIN”

Süt alırken dikkat edilmesi gereken noktalara da değinen Ekin, “Antalya’da odamıza kayıtlı birçok esnafımız bulunmakta. Bu arkadaşlarımız, gerekli denetimlerden geçerek, hijyen şartlarını yerine getirerek üretimlerini gerçekleştiriyor. Hepsinin yaka kartı var. Süt denetimli esnaflardan alınmalı” şeklinde konuştu.

 

“HAYVANLARIN BAKIMLARI DAHA İYİ YAPILMALI”

Hayvanlardan bulaşabilen şap hastalığına karşı da dikkatli olunması gerektiğini kaydeden Ekin, “Korsan satışlardan bu hastalık daha çok oluyor. Hayvanların aşılamalarının ve diğer bakımlarının daha iyi yapılmasını tavsiye ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 

“DONDURMA YERKEN SAĞLIĞINIZDAN OLMAYIN”

Sütün en çok kullanıldığı ürünlerden olan dondurma konusunda da uyarılarda bulunan Ekin, şunları dile getirdi:

“Şu anda dondurma sezonu bitmek üzere. Sürekli söylediğimiz gibi vatandaşın hazır dondurma almak yerine kendi hazırladıkları dondurmayı yemelerini tavsiye ediyoruz. Sağlıklı dondurma yemek için de gerçek salep kullanılan dondurmalardan yemelerini istiyoruz. Paketli ya da hazır diye tabir edilen dondurmalarda neredeyse süt hiç kullanılmıyor. Ayrıca koruyucu, aroma verici, kıvam artırıcı gibi maddeler yer alıyor ve bunlar insan sağlığı için son derece zararlı. Dondurmanın sağlık açısından birçok faydası var. Dondurma yiyelim derken sağlığımızdan olmayalım.”

 

“SEYYAR DONDURMACILARA TAVİZ VERİLMEMELİ”

Korsan dondurmacıların da vatandaşların sağlığını hiçe saydığını söyleyen Ekin, “Hijyen şartlarına dikkat etmiyorlar. Odamıza kayıtlı esnaflarımız, vatandaşlarımızın sağlıklı ürünler tüketmesi için gerekenleri yerine getiriyoruz. Bu noktada, yaz aylarıyla birlikte mahalle aralarında sayıları çoğalan seyyar dondurmacılara kesinlikle taviz verilmemeli. Eğer sokağınızdaki seyyar dondurmacıdan, alışveriş yapacaksınız mutlaka esnaf kimlik kartı olup olmadığını sorgulayın” uyarısında bulundu. HABER: YUSUF KATRAĞ

Bu haber toplam 2550 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim