Bugün 20 Nisan 2024 Cumartesi
  • Antalya18 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2496.161
    %0.03
  • Dolar
    32.4971
    %0.13
  • Euro
    34.5977
    %-0.09
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“Taksicilerin sorunlarını yakından biliyorum”
08 Mart 2021 Pazartesi 13:55

“Taksicilerin sorunlarını yakından biliyorum”

Yaklaşık 20 yıldır ticari taksi alım satımıyla uğraşan Yeni Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı ve Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası Üyesi Arif Afşin, taksicilerin sorunlarını yakından bildiğini dile getirdi.

Yeni Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı ve Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası Üyesi Arif Afşin, gazetemizi ziyaret ederek esnafın sorunlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Uzun süre gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Ömer Yetgin ile sohbet eden Afşin, yıllardır aralarında olduğu taksici esnafının sorunlarını yakından bildiğini belirtti. Kooperatif olarak da esnafların kredi ihtiyaçlarını karşıladıklarını kaydeden Afşin, 100 milyon lira plasmanları olduğunu ve 175 bin liraya kadar kredi verebildiklerini açıkladı.

img_7322.jpg

“ESNAFLARIN KREDİ İHTİYAÇLARINI KARŞILIYORUZ”

2015 yılında başkanı olduğu Yeni Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin şuanda 1100 civarında üyesi bulunduğunu belirten Afşin, 100 milyon lira civarında da plasmanları olduğunu bildirdi. Bu para ile esnafların kredi ihtiyaçlarını karşıladıklarını kaydeden Afşin, üçüncü grupta yer alan Kooperatifin kredi limitinin 175 bin lira olduğuna dikkat çekti.

 

“TAKSİCİLERİN SORUNLARINI YAKINDAN BİLİYORUM”

2000 yılından bu yanadır ticari taksi alım satımı işiyle uğraştığını belirterek, taksici esnafı ve şoförlerinin sorunlarını yakından bildiğine dikkat çeken Afşin, “Yıllardır bu camianın içinde olduğum için sıkıntıları biliyorum ve yapılacak olanları daha net görüyorum. Çünkü, taksi alanın da satanın da sıkıntısını yakından biliyorum. Satan niye satıyor, alan niye alıyor biliyorum” şeklinde konuştu.

img_7342.jpg

“YANLIŞ OLDUĞUNU YILLARDIR SÖYLÜYORUM”

Antalya dışındaki büyük şehirlerde taksilerin hangi duraklarda çalışacağına UKOME’nin karar vermediğini belirten Afşin, “Ankara, İstanbul, İzmir gibi büyük şehirlerde UKOME karar vermez. Sizin elinizde taksi plakası varsa durak sahipleriyle anlaştığınız zaman istediğiniz durakta çalışabilirsiniz. Şuan büyük illerde böyle. Eskiden Antalya’da da öyleydi. Şuan sadece Antalya’da UKOME karar veriyor. Ben bunun yanlış olduğunu yıllardır söylüyorum. Bunun değişmesi lazım” dedi.

 

“ANTALYA’DA DURAK RANTI VAR”

Diğer şehirlerde olmamasına rağmen sadece Antalya’da durak rantı olduğunun altını çizen Afşin, bunun yanlış olduğunu vurguladı. Plakası olan herkesin bütün duraklardaki fiyatlarının aynı olması gerektiğini belirten Afşin, sistemin diğer şehirlerde olduğu gibi değiştirilmesiyle bunun sağlanabileceğini açıklayarak, durak devirleri denetiminin UKOME’den çıkması gerektiğini söyledi.

img_7356.jpg

TAKSİMETRE AYARI SORUNUNA DİKKAT ÇEKTİ

Taksicilerin taksimetre sorununa da dikkat çeken Afşin, “En son taksimetre ayarında 397 lira alındı. Antalya’da 3 bin 500 civarında taksi var. 1 milyon 400 bin lira civarında para yapıyor. Aslında bunun çok düşük bir maliyeti var. Daha ucuza yapılabilir” şeklinde konuştu.

 

“ESNAFLAR ŞEHİRLERİN GÜVENCESİDİR”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Ömer Yetgin ise, esnafların bir şehrin güvenlik, sosyal ve kültürel olmak üzere bir çok açıdan güvencesi olduğunu belirtti. Pandemi nedeniyle de sorunları katlanan esnafın sıkıntılarının giderilmesinin önemli olduğunun altını çizen Yetgin, Afşin’e çalışmalarında başarı diledi. HABER: YUSUF KATRAĞ

Bu haber toplam 1579 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim