Bugün 29 Mart 2024 Cuma
  • Antalya15 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2318.654
    %0.53
  • Dolar
    32.35
    %0.10
  • Euro
    34.9565
    %-0.17
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tamince'nden Antalya'ya yatırım çağrısı
21 Haziran 2017 Çarşamba 11:53

Tamince'nden Antalya'ya yatırım çağrısı

SALI Sanayici ve İşadamları Grubu'nun (Salı Grubu) haftalık programına konuk olan işadamı Fettah Tamince, turizm sektörünün ortak bir sinerjide buluşması...

SALI Sanayici ve İşadamları Grubu'nun (Salı Grubu) haftalık programına konuk olan işadamı Fettah Tamince, turizm sektörünün ortak bir sinerjide buluşması gerektiğini savunarak, "Devlet desteğiyle Antalya için 5 milyar dolar harcansa, müthiş bi cazibe merkezi haline getirilebilir. 5 milyar, 20 milyar dolar getiri sağlar" dedi.

Salı Grubu'nun verdiği iftar programının konuşmacı konuğu işadamı Fettah Tamince oldu. Çok sayıda davetlinin katıldığı iftar sonrasında Fettah Tamince, konuşma yaptı. Türkiye'nin ve özellikle Antalya'nın çok büyük zenginliklere sahip olduğunu belirten Tamince, "Birçok ülkenin önümüzdeki 10- 20 yıl sahip olmayı planladıkları altyapıya sahibiz. Yanılmıyorsam 6 ayda 40 milyar doların üzerinde yatırım yapıldı. Böyle bir altyapıya sahip şehir çok az" dedi.

"BEN ANTALYA'YA İNANDIM"

Tüm bu yatırımlara rağmen turizm camiasında bütünlük sağlanamadığına işaret eden Tamince, "Bu zenginliklerimizi iyi bir sinerjiye dönüştürebilirsek, çok büyük potansiyel var. Ben bu şehrin potansiyeline inandım ve yapmam gerekenden çok daha fazla yatırım yaptım. Turizmcilerle birlikte çalışmayı öğrenebilsek Antalya'daki verimliliği en az üç katına çıkarırız. Devlet desteğiyle Antalya için 5 milyar dolar harcansa, müthiş bi cazibe merkezi haline getirilebilir. 5 milyar, 20 milyar dolar getiri sağlar" diye konuştu.

"ANTALYA, MİMAİ VE DUBAİ'YE RAKİP OLABİLİR"

Dünyada Antalya gibi potansiyeli olan şehirlerin çok ciddi geri dönüşler aldığına dikkat çeken Fettah Tamince, şu ifadelere yer verdi:

"Dünyanın en zengin topraklarındayız illa petrol lazım değil, denize yakın olmasa da olur. Bu şehir, Miami, Dubai, Barcelona gibi şehirlerle yarışabilecek potansiyele sahip. Ama maalesef çok iyi bir kumaşı, kötü bir makasla kör bir terzinin eline vererek heba ediyoruz. Büyük bedellerle sahip olduğumuz tesisleri yönetmekte beceriksiziz. Sahip olduğumuz zenginlik hak ettiği ilgiyi görmüyor. Tesislerin doğallığını bozuyoruz. Doğa ile turizm tesisleri arasında bir sinerji yaratamıyoruz. Eğer doğayı, sahip olduğumuz altyapıyı ve tesisleri doğru kullanırsak bu şehir, Miami, Dubai, Barcelona gibi marka şehirlere rakip olacaktır."

RİXOS DÜNYAYA YAYILACAK

Fettah Tamince, Fransa merkezli uluslararası oteller zinciri AccorHotels ile geçen aylarda yaptıkları ortak girişime de değindi. Tamince, "Resort otelciliğinde işbirliği yapmak üzere, Rixos marka çatısı altında yüzde 50'şer eşit ortaklık yapısıyla ortak girişim şirketi kurduk. Dünyanın çeşitli yerlerinde resort otellerin geliştirilmesi ve yönetimi konusunda işbirliği yapıyoruz. Ülkemiz adına bu marka ile ortaklığımız çok iyi bir anlaşma oldu. Bu büyümenin yüzde 60'ı Asya Pasifik'te oluyor. Biz bugüne kadar kendi gayretimizle 30- 40 otel açtık. Hedefimiz 2025 yılına kadar dünyada 300 Rixos açmak" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

 

 

DHA

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 339 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim