Bugün 19 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya18 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2508.406
    %0.98
  • Dolar
    32.5788
    %0.12
  • Euro
    34.7848
    %0.14
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tarih Şahinbey’de Hayat Buldu
22 Ocak 2018 Pazartesi 16:28

Tarih Şahinbey’de Hayat Buldu

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Şahinbey Belediyesi'nin restore ederek Gazianteplilerin hizmetine sunduğu Şehreküstü Konakları, Şıh...

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Şahinbey Belediyesi'nin restore ederek Gazianteplilerin hizmetine sunduğu Şehreküstü Konakları, Şıh Meydanı, Pişirici Mescidi ve Milli Mücadele Müzesi'ni gezerek incelemelerde bulundu.

Gaziantep'in kültürünü ve tarihini gün yüzüne çıkartarak turizme kazandıran Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehreküstü Konakları, Şıh Meydanı, Pişirici Mescidi ve Milli Mücadele Müzesi'ni AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan'a, Ankara Milletvekilimiz Nevzat Ceylan'a, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'e ve beraberindeki heyete tanıtarak bilgiler verdi.

"Herkes Gaziantep'e gelmeli"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, yapılan çalışmalarla tarihin Gaziantep'te yaşamın bir parçası olduğuna dikkati çekerek, "Yapılan tüm çalışmalar çok etkileyiciydi. Daha öncede Gaziantep'e gelmiş ve gezmiştim ama ilk kez bu kadar detaylı bir şekilde kastelleri, Şehreküstü Konakları'nı ve Milli Mücadele Müzesini gezme imkanı buldum. Herkesin buraya gelip bu güzellikleri görmesi gerekiyor. Bu çalışmalar görmeden anlatılacak çalışmalar değil. Her birinin ayrı güzelliği ve özelliği var. Medeniyetlerin ve tarihin bizlere bıraktığı izlerin, bugün halen hayatımızın bir parçası olarak yaşanıyor olması ve üstlendikleri fonksiyonlarla bugün vazgeçilmezimiz durumuna gelmeleri gerçekten çok değerli. Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin, Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu ve vatandaşlarımız birlikte çalışarak bu değerleri kazanmayı başarmışlar, Gaziantep bu açıdan önemli bir örnek. Burada her köşe başında karşımıza yeni bir tarih çıkıyor ve biz onun içinde başka bir hikayenin parçası oluyoruz. Yapılan tüm çalışmalarla Gaziantep bir müzeler şehri olmuş. Herkesin Gaziantep'i ziyaret etmesini tavsiye ediyorum" dedi.

Tarih Şahinbey’de Hayat Buldu

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 184 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim