Bugün 29 Mart 2024 Cuma
  • Antalya16 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2322.672
    %0.70
  • Dolar
    32.3501
    %0.07
  • Euro
    34.8436
    %1.53
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tarsus’ta ‘Omurga’ Semineri
14 Aralık 2019 Cumartesi 09:48

Tarsus’ta ‘Omurga’ Semineri

Mersin'in Tarsus ilçesinde "Vücudumuzun Çatısı Omurga" konulu seminerde fizyoterapist Burçin Köse, sağlıklı bir omurga için yapılması gerekenleri anlatarak...

Mersin'in Tarsus ilçesinde "Vücudumuzun Çatısı Omurga" konulu seminerde fizyoterapist Burçin Köse, sağlıklı bir omurga için yapılması gerekenleri anlatarak duruş teknikleri ile ilgili bilgiler verdi düzenlendi.

Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu'nun "Doktor Sunumları" kapsamında düzenlendiği "Vücudumuzun Çatısı: Omurga" konulu sunum Fizyoterapist Gülsüm Sayğı ve Fizyoterapist Burçin Köse'nin anlatımıyla Ülker Aydın Yaşlı Dayanışma ve Erinç Evi'nde gerçekleşti.

Sunuma, Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, alzheimer hastası ve hasta yakınları ile birlikte davetliler katıldı.

Sunum, Nazan Şengül'ün Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu adına yaptığı açılış konuşması ile başladı. Nazan Şengül konuşmasında aktif yaş almanın önemine dikkat çekerek Alzheimer Derneği bünyesinde yapılan çalışmaları anlattı. Alzheimer Derneği'nin düzenlediği etkinliklerle davet ederek tüm katılımcılara teşekkür etti.

Fizyoterapist Gülsüm Sayğı sunumuna omurganın tanımını yaparak başladı. Sağlıklı bir omurganın şekli ile ilgili bilgilendirme yaparak omurganın görevlerinden bahsetti. Omurga eğriliği ve fıtık çeşitlerini sebepleri, belirtileri ve tedavi yöntemleri ile birlikte anlattı.

Fizyoterapist Burçin Köse ise sunumuna sağlıklı bir omurga için yapılması gerekenleri anlatarak başladı. Omurga sağlığını olumsuz etkileyen faktörlerden bahsederek duruş teknikleri ile ilgili bilgilendirme yaptı. Omurganın sağlıklı kalmasının sırrının düzenli yapılan egzersizler olduğunu vurguladı.

Katılımcıların sorularına yanıt bulduğu sunum, hediye takdimi ve Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu'nun hazırladığı ikramların tüm katılımcılara sunulması ile son buldu.

Antalya Son Haber

Bu haber toplam 1808 defa okunmuştur
DİĞER HABER BAŞLIKLARI
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim