Bugün 19 Mart 2024 Salı
  • Antalya22 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2240.294
    %-0.18
  • Dolar
    32.337
    %0.08
  • Euro
    35.0975
    %-0.30
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tarsus’un "Sarıulak Zeytini" Görücüye Çıktı
20 Eylül 2019 Cuma 11:58

Tarsus’un "Sarıulak Zeytini" Görücüye Çıktı

Mersin'in Tarsus İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Tarsus Ticaret Borsası işbirliğinde "Coğrafi İşaretli" alınan Tarsus Sarıulak Zeytini ve coğrafi...

Mersin'in Tarsus İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Tarsus Ticaret Borsası işbirliğinde "Coğrafi İşaretli" alınan Tarsus Sarıulak Zeytini ve coğrafi işaret adayı Tarsus Sarıulak Zeytinyağı, Ankara'da görücüye çıktı.

Coğrafi İşareti alınan ürünlerin ulusal ve uluslararası alanda tanıtımını gerçekleştirmek üzere Ankara'da bu yıl 2.si gerçekleştirilen Uluslararası Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi'nde, Tarsus Sarıulak Zeytini" de yerini aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Tarsus standını da ziyaret ederek, Borsa Genel Sekreteri Hasan Şanlı'dan coğrafi işareti alınan "Tarsus Sarıulak Zeytini" ve coğrafi işaret adayı Tarsus Sarıulak Zeytinyağı hakkında bilgi aldı.

19-20-21 Eylül tarihleri arası 3 gün sürecek Zirve kapsamında Avusturya, İtalya, Gürcistan, Güney Afrika, Ekvator ve Tanzanya ülkeleri başta olmak üzere Büyükelçilikler, Ankara Valiliği başta olmak üzere bazı illerin Valilikleri, Türkiye'deki Oda ve Borsalar stant açarak etkinlik programında yer aldı. Stantlarda ülke, bölge ve yörelerin yöresel ve geleneksel ürünleri sergilenerek, yerli ve yabancı alım heyetleri, üreticilerle diyalog kurduğu zirvede iş görüşmeleri de gerçekleşti.

Dünyadaki coğrafi işaretli ürünler pazarının büyüklüğünün 200 milyar doları aştığı vurgulanan zirvede, Türkiye'nin bu pazarda hak ettiği yeri alması için Zirve süresince düzenlenecek uygulamalı eğitim kamplarında katılımcılara, coğrafi işaretlere konu ürünler hakkında genel bilgi, ürünlere yönelik markalaşma, e-ticaret, tescil, denetim gibi teknik konulardaki bilgi ve becerilerini geliştirme fırsatı sunulacak. Ayrıca katılımcıların coğrafi işaretli ürünler alanında potansiyel kariyer planlamasına yönelik rehberlik yapılması ve coğrafi işaretler alanında çalışan/çalışmayı hedefleyen profesyonellerin mesleki becerilerinin geliştirilmesini amaçlıyor.

ATO Congresium'da gerçekleşen zirve kapsamında katılımcılar için konferans programı, Coğrafi İşaretli Ürünler İhtisas Fuarı, eğitim programları, ikili iş görüşmeleri ve saha etkinlikleri yer aldı.

Zirvede katılımcılar, coğrafi işaretlerin tüm boyutlarına ilişkin bilgi ve gelişmeleri, dünyada ve Türkiye'de başarı hikayeleri ile alanında örnek teşkil eden kanaat önderleri, ulusal ve uluslararası düzeydeki politika yapıcı ve uygulayıcı kurum ve kuruluşların yöneticileri ve uzmanları, akademisyenler, bilim insanları ve ünlü isimlerden dinleme şansına sahip oldu. Zirvede 50'den fazla konuşmacıdan oluşan konferans programı ile coğrafi işaretler konusunun bilimsel, ticari ve hukuki yönleri katılımcılara detayları ile aktarıldı.

Antalya Son Haber

Bu haber toplam 1710 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim