Bugün 19 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya16 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2511.012
    %1.09
  • Dolar
    32.6136
    %0.32
  • Euro
    34.4311
    %1.57
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Taşbaş: “Yücesoy suç bastırıyor”
19 Nisan 2018 Perşembe 16:39

Taşbaş: “Yücesoy suç bastırıyor”

Tekrar MHP'ye geri dönen Muratpaşa Belediyesi Meclis Üyesi Ömer Yücesoy'un kendisi hakkındaki açıklamalarına tepki gösteren Meclis Üyesi Mustafa Taşbaş, geçmişte Meclis toplantılarına katılmayan Yücesoy’un suç bastırmaya çalıştığını söyledi.

MHP’den ihracı istendiği için istifa ederek İyi Parti’ye geçen Muratpaşa Belediyesi Meclis Üyesi Mustafa Taşbaş, geçtiğimiz günlerde tekrar MHP’ye döndükten sonra kendisi hakkında açıklamalarda bulunan Meclis Üyesi Ömer Yücesoy’a sert tepki gösterdi. Taşbaş, geçmişte Meclis toplantılarına katılmayan Yücesoy’un suç bastırmaya çalıştığını söyledi.

 

2014 yılında Muratpaşa ilçesinde Mustafa Taşbaş, Adnan Vücudi Özen, Osman Kepez ve Ömer Yücesoy olmak üzere 4 meclis üyesi çıkartan MHP, daha sonraki süreçte yaşanan istifa furyasının ardından mecliste temsil hakkını kaybetmişti. Meclis toplantılarına katılmadığı gerekçesiyle dönemin MHP İl Başkanı Ali Adnan Kaya tarafından meclis üyeliğinin düşürülmesi istendikten sonra istifa eden Ömer Yücesoy, geçtiğimiz günlerde tekrar MHP’ye geri döndü. Yaptığı açıklamada ise, geçmişte MHP’den istifa etmesinin nedeni olarak Mustafa Taşbaş’ı hedef gösterdi. İhracı istendikten sonra MHP’den istifa ederek İyi Parti’yi temsil etmeye başlayan Taşbaş ise, o dönemde meclis toplantılarına katılmadığı için meclis üyeliğinin düşürülmesi gündeme gelen Yücesoy’un suç bastırmaya çalıştığını söyledi.

“MECLİS ÜYELİĞİNDEN DÜŞÜRÜLMEYİ HAK ETMİŞTİ”

Meclis üyesi seçildikten sonra Yücesoy’un Belediye Meclis toplantılarına katılmadığı için dönemin MHP İl Başkanı Ali Adnan Kaya tarafından meclis üyeliğinin düşürülmesinin istendiğini hatırlatan Taşbaş, “Ömer Yücesoy yaklaşık 17-18 meclis toplantısına katılmadı. Sorumsuz bir davranış sergilemesi o dönemin il ve ilçe başkanlarının dikkatini çekti. Dönemin İl Başkanı Ali Adnan Kaya, ilgili kanun maddesi gereğince Belediye meclis üyeliğinin düşürülmesini talep etti. Yücesoy, beyanlarında bir şeyler söylüyor ama bir bakıma suç bastırıyor. Meclis üyeliğinin düşürülmesi konusunda benim hiçbir etkim olmadı. Dönemin İl başkanı talepte bulundu, belediye meclis gündemine geldi ve oylandı. Ben o dönemde MHP’nin grup başkanıydım. İl Teşkilatı’nın talebi doğrultusunda oy kullanmak durumundaydık. Aslında meclis toplantılarına katılmayarak sorumsuz davranışlar sergilediği için meclis üyeliğinden düşürülmeyi hak etmişti” dedi.

“DENİZ GEZMİŞ İLE ALAKASI YOK”

Yücesoy’un meclis üyeliğinden düşürülmesinin gündeme gelmesinin, iddia ettiği gibi Deniz Gezmiş’in anılmasıyla veya başka herhangi bir çalışmayla alakası olmadığını vurgulayan Taşbaş, şunları dile getirdi:

“Toplum olarak nasıl ki Adnan Menderes’in idam edilmesine üzüldüysek o dönemde bu gençlerin de idam edilmesine üzülmemiz gerekiyor. Yücesoy, Deniz Gezmiş ile ilgili ne kadar bilgi sahibi bilmiyorum. Ben okudum, inceledim, araştırdım. Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının hangi sebeple olursa olsun idam edilmeleri kamu vicdanını yaralamıştır. Görünen yüzüyle insan hakları, tam bağımsız Türkiye istiyorlardı. Onları bizde istiyoruz. Aslında CHP’li, Saadet Partili arkadaşlarla oturup konuştuğumuz zaman ortak paydamızın çok olduğu görülüyor. Hepimiz tam bağımsız, güçlü, gelişmiş Türkiye olsun istiyoruz. Dolayısıyla idamlar kamu vicdanını, adalet duygusunu rencide eden olaylar. O bakımdan ölenleri anmak zaten geleneğimizde var. Biz olaya o duygularla yaklaştık. Yoksa Deniz Gezmiş ve arkadaşları iddia edildiği gibi terör eylemlerine bulaştılarsa destekliyor değiliz.”

“YÜCESOY’UN YAŞI KADAR BENİM MHP’DE GEÇMİŞİM VARDIR”

“Ben MHP’nin içinde doğup büyüdüm. Ülkü Ocakları başkanlığı yaptım” diyen Taşbaş, “Benim partideki geçmişim Yücesoy’un yaşı kadar vardır. Ben MHP kültürünü almış birisiyim. Yücesoy’un beyanları kendimi MHP’ye tekrar nasıl yamarım düşüncesinden kaynaklanıyor. Hiçbiri kabul edilebilir değil. Çünkü biz, Yücesoy’la toplam 2 veya 3 defa görüşmüşüzdür. Hiçbiri itibar edilecek beyanlar değil” ifadelerini kullandı.

“MHP’NİN NASIL YUVASI OLDUĞUNU ANLAYABİLMİŞ DEĞİLİM”

‘Yücesoy yuvaya döndü’ şeklindeki ifadelere de tepki gösteren Taşbaş, “MHP’nin Yücesoy’un yuvası olduğunu düşünmüyorum. Esasen MHP bizim yuvamız. Her ne kadar ihraca sevk edilip istifa etmek zorunda kalsak da MHP bizim eski yuvamız. Gözümüzü orada açtık. Her zaman duygusal bağımız var ve devam edecek. Yücesoy, seçimlerde adı hiç ortada yokken kendisini MHP’de bulmuş birisi. Nasıl yuvası olduğunu anlayabilmiş değilim” diye konuştu.

“ÖNCE CHP’YE, SONRA AK PARTİ’YE GEÇMEYE ÇALIŞTI”

Yücesoy’un MHP’den istifa ettikten sonra önce CHP ile dirsek temasında bulunduğunu, ardından AK Parti’ye geçmeye çalıştığını da ileri süren Taşbaş, “Bu iki partiden yüz bulamadığı için ortada kaldı” ifadelerini kullandı.

“YÜCESOY’LA BİLE OLSA MHP’NİN TEMSİL EDİLMESİNE SEVİNDİM”

MHP’nin Muratpaşa Belediye Meclisi’nde tekrar temsil edilecek olmasına sevindiğini de belirten Taşbaş, “Aslına bakarsanız eski partim MHP’nin mecliste temsil edilmiyor olması beni üzüyordu. Bu bakımdan Yücesoy’la bile olsa MHP’nin temsil edilecek olmasına sevindim. Umarım bundan sonra toplantılara katılır. Kendisine başarılar dilerim” dedi. HABER: YUSUF KATRAĞ

Bu haber toplam 2388 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim