Bugün 19 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya22 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2494.948
    %0.44
  • Dolar
    32.5951
    %0.13
  • Euro
    34.7855
    %0.07
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Taşerondan kadroya geçenleri sevindiren karar
27 Eylül 2019 Cuma 08:36

Taşerondan kadroya geçenleri sevindiren karar

Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası’nın yeni asgari ücretin belirlenmesiyle taşerondan sürekli işçi kadrosuna geçen işçilerin maaşlarında yaşanan düşüşe karşı açtığı dava, İstinaf ve Yargıtay yolu kapalı olarak işçi lehine sonuçlandı.

Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası’nın yeni asgari ücretin belirlenmesiyle taşerondan sürekli işçi kadrosuna geçen işçilerin maaşlarında yaşanan düşüşe karşı açtığı dava, İstinaf ve Yargıtay yolu kapalı olarak işçi lehine sonuçlandı. Kararla kazananın işçiler olduğunu vurgulayan Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Antalya İl Başkanı Hakan Kandak, kararın emsal niteliğinde olduğunu ve maaşa en düşük yansımanın 300 lira olacağını söyledi. Türk İş Antalya İl Temsilcisi Cemil Ünal ise, kararın bütün işçileri kapsaması gerektiğini vurguladı.

 

“MÜCADELEMİZ MEYVESİNİ VERDİ”

“Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası olarak 15 Nisan 2019 tarihinde açtığımız dava İşçi lehine sonuç vermiştir. İstinaf ve Yargıtay yolu kapalıdır” diyen Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Antalya İl Başkanı Hakan Kandak, “2019 yılı başından beri asgari ücretin yeniden hesaplanmasıyla 2 Nisan 2018 tarihinde 696 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 325. Maddesi gereği 4/D sürekli işçi kadrolarına geçen yüzde 10’dan yüzde 100’e kadar değişen oranlar ile çalışan işçilerimizin yeni asgari ücretin belirlenmesiyle yaşanan düşüşe tepkisiz kalamazdık. Bu gerekçe ile 15 Nisan 2019 tarihinde açılan davamız işçi lehine sonuçlanmış ve haklı mücadelemiz meyvesini vermiştir. Bugün itibariyle bundan sonraki süreci yakinen takip edip işçi kardeşlerimize konu hakkında gerekli bilgileri vereceğiz” açıklamasında bulundu.

sam_9915.jpg

“EMSAL NİTELİĞİNDE, EN AZ YANSIMASI 300 LİRA OLACAK”

Karardan sonra taşerondan sürekli işçi kadrosuna geçen işçilerin maaşlarına en az 300 lira yansımanın olacağını belirten Kandak, “Dava 1 işçi adına emsal niteliğinde açıldı. Taşerondan sürekli işçi kadrosuna geçen işçilerin 2019 yılı Ocak ayında asgari ücret yüksek olduğu için yüzde fazlalıkları asgari ücretin üzerine uygulanmadı. Fazlalıkları önceki asgari ücret üzerinden gitti. Dava İstinaf ve Yargıtay yola kapalı olarak kazanıldı. Gerekçeli karar yakın zamanda Sağlık Bakanlığı’na ulaşacaktır. Bizim Sağlık Bakanlığı’nda çalışan çok sayıda üyemiz var. Dava sonucuna göre işçilerin maaşına yansıyacak ücret yüzdeliklerine göre değişecektir ama en düşük yansıma 300 lira olacaktır. Yüzde 10 olan bir işçi 300 liradan aşağı fark almaz. Bence bu karar sadece Sağlık Bakanlığı’nda değil, tüm Türkiye’de taşerondan geçenler için emsaldir. Bakanlık emsal kabul etmezse kişiler tek tek dava açacaktır. Bu emsal kararın asgari ücret ve katlarıyla, çalışan bütün işçilerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.  

 

“HER ZAMAN ÇALIŞANIN YANINDAYIZ”

Son olarak Türk-İş Konfederasyonu ve bağlı sendikalar ile Türkiye Sağlık İşçileri Sendikanın her daim çalışanın yanında olduğunu vurgulayan Kandak, “Her türlü haklı mücadelede haklı ve haklının yanında olmaktan hiçbir zaman taviz vermeyeceğimiz bir defa daha ortaya konulmuştur. Türkiye Sağlık İşçileri Sendikamız, 1961 yılından bugüne kadar emeği ve alın teriyle evine ekmek götüren işçi kardeşlerimizin haklarını ve menfaatlerini aramaya devam etmekte. Bu hukuk mücadelesinin işçi lehine sonuçlanmasında emeği ve gayreti geçen bize gönülden destek veren, sendikamıza güvenen tüm işçilerimize teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.

sam_9911.jpg

“YANSIMASI TOPYEKÜN OLMALI”

Dava sonucunda elde edilen kazanımın azımsanmayacak boyutta olduğuna dikkat çeken Yol İş Sendikası Antalya 1 Nolu Şube Başkanı ve Türk İş Antalya İl Temsilcisi Cemil Ünal ise, “Taşerondan kadroya geçenler için verilen zam oranı normal enflasyonun çok altında kaldı. Oranların yükseltilmesiyle ilgili karar bizim için bir kazanımdır. Bu davanın yansımasının bireysel değil topyekün olmasıyla ilgili çalışacağız. İnşallah 2020 yılına kadar yüzde 4 olan zam oranları da artırılarak işçilerin refah düzeyinin daha yükseğe çekilmesi yönünde bir genelge yayınlanır. Bizde dava açmaktan ve bireysellikten kurtuluruz. Topyekün kazanımları elde etmiş oluruz” ifadelerini kullandı. HABER: YUSUF KATRAĞ

Bu haber toplam 3300 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim