Bugün 17 Nisan 2024 Çarşamba
  • Antalya17 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2492.255
    %0.11
  • Dolar
    32.5078
    %-0.08
  • Euro
    34.5792
    %0.08

Kahraman Köktürk

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kahraman Köktürk

Tebrikler Anadolu Efes

27 Mayıs 2019 Pazartesi 07:00

Basketbol yeni bir spor kültürü olmasa bile ülkemizde aslında ana sporumuz olan futbola göre daha başarılı olduğumuz bir spor.  Avrupa da Final Four adı ile düzenlenen turnuvada tarihimizde ilk defa iki takımımız finale kaldı. içtihat sebebiyle aynı ülkenin iki takımı birbirleri ile maç yapmak zorunda kalıyor. Yoksa kalbimizden geçen hem Fenerbahçe'nin hem de Anadolu Efes'in finalde karşılaşmasıydı.

Ülkemizin iki takımının maçında kazanan Anadolu Efes oldu. Finalde ise maalesef Lokomotif Moskova karşısında yenilen Anadolu Efes turnuvayı ikinci olarak bitirdi. Salon sporlarına ülkemizde çok ilgi olduğu söylenemez. Aslında Antalya konumu gereği spor salonları organizasyonlarına sürekli ev sahipliği yapacak konumdadır. 

Benim üzüldüğüm ise maçın sonlarına doğru Fenerbahçeli taraftarlar ile Anadolu Efes'in Baş antrenörü Ergin Ataman arasında yaşanan sorunlar oldu. Düşünsenize ülkeniz için çok önemli olan bir mücadele var. Hele 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramında ülkemize çok önemli bir şampiyonluk kupası gelecek.  Klasik Türk hastalığı olan birbiriyle mücadele etme hastalığına düşüyoruz. Oysa her zaman birlik içerisinde olmamız gereken dönemlerden geçiyoruz. 

Yıllar önce de Orhan Erdemir ile o zaman sanırım Fiorentina başında olan Fatih Terim bir Avrupa Kupası maçında tartışmışlardı. Orhan Erdemir de Fatih Terim'i saha dışına tribüne göndermişti. Anlamıyorum bunu nasıl başarıyoruz. Her nerede olursa olsun bizim ülkemizin değerleri korunmalıdır. Birbirimizi yiyerek tartışarak vakit kaybetmek çok üzücü. Spor da yine her zaman ki birarada olamıyoruz. Spor branşlarında da her zaman ülkemizin olan takımın taraftarı olmak gerekiyor.

Futbol ile de ilgili şunları söyleyeyim. Bir Antalyaspor taraftarı olarak şampiyon olan Galatasaray'ı tebrik ediyorum. Allah bir gün Süper ligde Antalyamıza da şampiyonluklar nasip eylesin. Bu kadar güzel bir coğrafya futbol ile Avrupa’da önemli bir tanıtım aracı olabilir. Bu sebeple şehirde yaşayan herkes İstanbul takımları yerine Antalya taraftarı olabilmelidir. Elbette ikinci takım tutulabilir. Bende tutuyorum. Plakası 07 olan Alanyaspor diğer takımım. Ayrıca Serikspor ve Kemerspor da benim alt liglerdeki taraftarı olduğum takımlar. Elbette Döşemealtı ismini taşıyan 1207 Kadın futbol takımı ve Bal şampiyonu Bucak Oğuzhanspor takımları da var. Dediğim gibi birgün bizde umarım Süper Ligde şampiyon oluruz. Bu hafta Evkur Yeni Malatyaspor'u yenen Antalyamız beşincilik şansını kovalıyor. Nasipse bu sene belki de UEFA’da ülkemizi temsil edeceğiz.

Bu yazı toplam 1459 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim