Bugün 19 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya22 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2494.436
    %0.42
  • Dolar
    32.5851
    %0.10
  • Euro
    34.8562
    %0.27
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tedbir kararlarına uyun çağrısı
20 Mart 2020 Cuma 17:21

Tedbir kararlarına uyun çağrısı

Topluma karşı sorumluluklarını eksiksiz yerine getireceklerini belirten Türk Büro-Sen Antalya Şube Başkanı ve Kamu-Sen Antalya İl Temsilcisi Yılmaz Danabaşoğulları, sendika olarak kendi tedbirlerini aldıklarını bildirerek vatandaşlardan da alınan tedbir k

Topluma karşı sorumluluklarını eksiksiz yerine getireceklerini belirten Türk Büro-Sen Antalya Şube Başkanı ve Kamu-Sen Antalya İl Temsilcisi Yılmaz Danabaşoğulları, sendika olarak kendi tedbirlerini aldıklarını bildirerek vatandaşlardan da alınan tedbir kararlarına eksiksiz uymalarını istedi.

 

Türk Büro-Sen Antalya Şube Başkanı ve Kamu-Sen Antalya İl Temsilcisi Yılmaz Danabaşoğulları, Koronavirüs tedbirleri kapsamında hizmetleri telefon ve elektronik haberleşme araçları vasıtasıyla yürütmeye başladıklarını bildirdi. Konunun ciddiyetine dikkat çeken Danabaşoğulları, devlet tarafından hayata geçirilen tedbir kararlarının fayda sağlayabilmesi için vatandaşların ikaz ve yönlendirmelere riayet etmesi gerektiğini kaydetti. Evden çıkmayın çağrısında bulunan Danabaşoğulları, resmi açıklamalar dışında yapılan haber ve söylemlere itimat edilmemesini istedi.

 

“TEDBİRLERİN SAĞLAYACAĞI FAYDA VATANDAŞLARIN UYUMUNA BAĞLI”

Danabaşoğulları, “Ülkemiz küresel ölçekte bir tehditle karşı karşıya. Koronavirüs tehlikesine karşı devletimiz bir dizi tedbirleri hayata geçirmiş durumda. Çankaya Köşkü'nde yapılan Cumhurbaşkanlığı Eşgüdüm Toplantısı'nda da konu tüm yönleriyle değerlendirildi ve çeşitli tedbirler hayata geçirildi. Hiç şüphe yok ki, alınan bu tedbirlerin sağlayacağı fayda, vatandaşlarımızın ikaz ve yönlendirmelere riayet etmesiyle doğru orantılı olacak” dedi.

 

EVİNİZDEN ÇIKMAYIN ÇAĞRISI

“Türkiye Kamu-Sen, sorumlu sivil toplum kuruluşu olarak, toplumumuzun doğru bilgilendirilmesi anlamında gayret ortaya koyacak ve topluma örnek teşkil edecek bir pozisyon alacak. Konfederasyonumuz, toplumda bir panik havası oluşturulmasına müsaade etmeden, Devletimizin aldığı tedbirlerin hayata geçirilmesi anlamında üzerine düşen görevi yerine getirecek” diyen Danabaşoğulları, “Bu noktada, Sayın Cumhurbaşkanı'nın ‘Mümkün olduğunca evlerinizde kalın, temastan kaçının’ söylemlerini dikkate alarak, bizde alınan kararlara harfiyen riayet etmenin gerekliliğinin altını bir kez daha çiziyoruz. Resmi açıklamalar dışında yapılan haber ve söylemlere itimat edilmemesini ve her bir vatandaşımızın mümkün olduğunca evlerinden çıkmamaları noktasında tüm vatandaşlarımıza çağrıda bulunuyoruz” ifadelerini kullandı.

 

“KENDİ TEDBİRLERİMİZİ ALDIK”

Topluma örnek teşkil etmek ve insanların birbirleriyle mümkün mertebe az temasının sağlaması için kendi tedbirlerini hayat geçirdiklerini kaydeden Danabaşoğulları, “Bu bağlamda, sendikal toplantılarımıza ara veriyor, ziyaretlerimizi en asgari düzeye çekiyoruz. Virüsün bulaşıcılığını en aza indirmek amacıyla insanlarımızın birbirleriyle temasını asgariye indirme tedbirleri kapsamında, lokal ve dinlenme salonlarımızı kapattık ve ayrıca hizmet binalarımıza ziyaretleri asgariye indirdik” diyen Danabaşoğulları, bundan sonra hizmetlerin telefon ve elektronik haberleşme vasıtalarıyla yürütüleceğini bildirdi.

 

“TOPLUMA KARŞI SORUMLULUĞUMUZU EKSİKSİZ YERİNE GETİRECEĞİZ”

Paniğe izin vermemenin yanında asla rehavete de düşmemek gerektiğini vurgulayan Danabaşoğulları, “Türkiye Kamu-Sen, ülkemizin karşı karşıya olduğu tehlikenin şuurunda ve bir güven kapısı olarak topluma karşı sorumluluğunu eksiksiz yerine getirecek. Türkiye Kamu-Sen olarak, her milli meselede olduğu gibi, önce ülkem anlayışıyla kişisel ve kurumsal tüm önceliklerimizi tali hususlar olarak kabul edecek ve milletimizin sıhhatine karşı oluşan bu küresel tehdit karşısında da milli duruşumuzu örnek teşkil edecek şekilde ortaya koyacağız. Milletimizin ve devletimizin ihtiyaç duyduğu her zaman, değil elini gövdesini taşın altına koyan her bir dava arkadaşımdan ve bu süreçte kendi canlarını hiçe sayarak üstün gayret ve çaba gösteren sağlık çalışanlarımızdan Allah razı olsun. Gayret devletten, tedbir milletten, takdir Yaradan’dan” diyerek sözlerini noktaladı. HABER: YUSUF KATRAĞ

Bu haber toplam 3188 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim