Bugün 28 Mart 2024 Perşembe
  • Antalya20 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2291.7
    %0.69
  • Dolar
    32.3134
    %0.18
  • Euro
    35.1036
    %-0.01
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Teknik Bilimler’den 12’nci proje günleri
14 Mayıs 2019 Salı 16:39

Teknik Bilimler’den 12’nci proje günleri

Akdeniz Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, geleneksel olan 'Teknik Bilimler Proje Günleri'nin 12'ncisini gerçekleştirdi. Açılış konuşmasını yapan AÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Profesör Dr. Ekrem Kalan; “Proje Günleri ..

Akdeniz Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, geleneksel olan 'Teknik Bilimler Proje Günleri'nin 12'ncisini gerçekleştirdi. Açılış konuşmasını yapan AÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Profesör Dr. Ekrem Kalan; “Proje Günleri ile öğrencilerimizin hem üretime katkıda bulunmalarını hem de kendilerini geliştirebilmelerini hedefliyoruz” dedi.

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu tarafından geleneksel olarak yapılan ‘12’nci Teknik Bilimler Proje Günleri’nin açılışı Mühendislik Fakültesi önünde gerçekleştirildi. Bilgisayar teknolojileri, inşaat, elektrik, enerji, makine, metal teknolojileri, mimarlık, şehir planlama, çevre koruma teknolojileri, motorlu araçlar ve ulaştırma gibi pek çok alanda projelerin sergilendiği açılışta AÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Profesör Dr. Ekrem Kalan, müdürü yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Abdülkadir Koçer, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

100_0390.jpg

“12'NCİ PROJE GÜNLERİ”

AÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Profesör Dr. Ekrem Kalan; “Akdeniz Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu'nda 11 tane bölüm bulunuyor. Uygulama alanı olarak laboratuvarlar ve atölyelerimiz öğrencilerimize hizmet veriyor. Öğrencilerimiz için proje son derece önemli" diyerek geleneksel olarak gerçekleştirilen proje günlerinin bu yıl 12'ncisini yaptıklarını söyledi.

“110 PROJE HAYATA GEÇİRİLDİ”

100_0381.jpg

Projelerin 11 bölümün öğrencileri tarafından danışman hocaları nezaretinde hazırlandığını söyleyen Kalan, toplamda 110 projenin hayata geçirildiğini kaydetti. Kalan; "Bu şekilde öğrencilerimizin hem üretime katkıda bulunmalarını hem de kendilerini geliştirebilmelerini ve gerekli altyapılarının oluşmasını hedefliyoruz. Bu bağlamda her yıl artarak kendini geliştiren güncelleyen teknolojik gelişmeleri takip eden yeni yeni projeler ortaya çıkıyor. Böylece ülkemizin ihtiyaç duyduğu sanayi alanındaki ara eleman ihtiyacını da uygulama sahasında tecrübeli öğrencilerimiz karşılıyor” şeklinde konuştu.

“2020'DE YARIŞMA FORMATINA DÖNÜŞTÜRÜLECEK”

11 farklı bölümün projede yer aldığı için uygulama alanının çok geniş olduğunu belirten Kalan, otomasyon, mekatronik, biyomedikal gibi çok farklı sektörlere hitap edebilecek uygulamaların hizmete sunulduğunu söyledi. Herkesin ürettiği projeyi sunabilmesi için yarışma şeklinde olmadığını kaydeden Kalan; “Önümüzdeki yıldan itibaren TÜBİTAK projesi kapsamına getirerek TÜBİTAK’ın da desteğiyle bunu bir yarışma formatına getireceğiz. Yarışma formatında öğrencilere gereken malzeme desteğini okulumuz sağlayacak. Bu sayede daha nitelikli projelerin ortaya konulmasını amaçlıyoruz. Şu anda hazırlanan projelerde malzemelerin bir kısmı okuldan, bir kısmı öğrencilerin kendilerinin aldıkları malzemeler” ifadelerini kullandı.

Hazırlanan proje ölçeğinde başvuruların değerlendirilerek uygun görülenlerinin sergilendiğini aktaran Kalan; “Şu anda resmi kayıtya olan 108 proje var. Fakat son gün eklenenlerle birlikte sayı 110’a çıktı” dedi.

“KÖKLÜ OKULDAN PROJE”

“Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Akdeniz Üniversitesi'nin en eski birimi. 3 Mart 1970'te Bakanlar Kurulu kararı ile Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı olarak kuruldu. Dolayısıyla Akdeniz Üniversitesi'nden eski ve köklü bir okuldan bahsediyoruz” diyen Kalan, bu birikimin bugünkü temsilcilerinin ortaya koyduğu projeler olduğu için ayrıca bir değer taşıdığını söyledi. HABER: AYSEL ÖNER

 

Bu haber toplam 2967 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim