Bugün 20 Nisan 2024 Cumartesi
  • Antalya17 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2496.161
    %0.03
  • Dolar
    32.4971
    %0.13
  • Euro
    34.5977
    %-0.09
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Teşekkür polemiği…
03 Ağustos 2020 Pazartesi 17:38

Teşekkür polemiği…

Kepez-Santral Mahalleleri Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen anahtar teslim töreninden sonra Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Menderes Türel ile mevcut Başkan Muhittin Böcek arasında teşekkür polemiği yaşandı. Eski Başk

Kepez-Santral Mahalleleri Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen anahtar teslim töreninden sonra Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Menderes Türel ile mevcut Başkan Muhittin Böcek arasında teşekkür polemiği yaşandı. Eski Başkan Türel, emeği geçenlere teşekkür edilmediğini ileri sürerken, Başkan Böcek ise törende yaptığı konuşmadaki teşekkür ettiği bölümlere dikkat çekti.

 

Antalya Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Menderes Türel döneminde, 2017 yılında Sur Yapı tarafından ilk hafriyatına başlanan Kepez-Santral Mahalleleri Kentsel Dönüşüm Projesi'nde yapımı tamamlanan 460 dairenin anahtarları geçtiğimiz hafta düzenlenen törenle Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek tarafından hak sahiplerine teslim edildi. Törenden sonra eski Başkan Menderes Türel‘in sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım nedeniyle mevcut Başkan Muhittin Böcek ile aralarında teşekkür polemiği yaşandı. Eski Başkan Türel, “Cumhurbaşkanımız ve emeği geçenlere bir teşekkürü çok görenler için” ifadeleriyle paylaşımda bulunurken, mevcut Başkan Böcek, “Neyin yalan, neyin gerçek olduğu değerli hemşehrilerimin, kamuoyunun takdirine sunulur” paylaşımı yaptı.

kepez-santral-anahtar-teslim-(12).jpg

TEŞEKKÜR EDİLMEDİĞİNİ İLERİ SÜRDÜ

Videolu paylaşımla kendi döneminde başlatılan projenin geçmişine dikkat çekerek anahtar teslim töreninde projeye emeği geçenlere teşekkür edilmediğini ileri süren eski Başkan Menderes Türel, 2014 yılındaki Kepezaltı ve Santral’e yönelik konuşmasını hatırlatarak, “Kepezaltı ve Santral uçacak demiştik ama inanmamışlardı” ifadelerini kullandı. O dönemde “Türkiye’nin en sorunsuz kentsel dönüşüm projesi” demelerine rağmen projenin engellenmeye çalışıldığını belirten Türel, o zamanlarda “Hak sahipleri en az 3 misli kazanç elde edecek” demelerine “yalan” dendiğini kaydetti. Hak sahibi vatandaşlara dağıtılan tapular için “Seçim tapusu” dendiğini kaydeden Türel, hak sahiplerine anahtarların dağıtılmaya başlandığına dikkat çekti.

 

TÜREL’DEN TEŞEKKÜR

“Projeye emeği geçenlere bir kuru teşekkürü çok görenlerin yerine biz gereğini yapıyoruz” diyen Türel, “Projenin tüm finansman sorununu bizzat benim yanımda defalarca yetkilileri arayarak talimatları ile çözen Cumhurbaşkanımıza, proje üzerinde ilgisini eksik etmeyen bakanlarımız Mehmet Özhaseki ve Murat Kurum’a, projeyi başarı ile başlatan ve yürüten ANTEPE A.Ş. Yönetim Kurulu eski Başkanı Bahadır Yantaç ve çalışma arkadaşlarına, Kepezaltı Muhtarı Yusuf Küçükkaya’ya, bize bu projede inanan tüm halkımıza sonsuz teşekkürler” ifadelerini kullandı.

kepez-santral-anahtar-teslim-(1).jpg

BÖCEK’TEN “YALANLAR VE GERÇEKLER” PAYLAŞIMI

Türel’in paylaşımına yine aynı şekilde karşılık veren Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ise, “Neyin yalan, neyin gerçek olduğu değerli hemşehrilerimin, kamuoyunun takdirine sunulur” dedi. Paylaşımında “Kepez-Santral Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesinde yalanlar ve gerçekler” ifadelerine yer veren Böcek, anahtar teslim töreninde yaptığı konuşmada emeği geçenlere teşekkür ettiği bölümlere dikkat çekti. Türel’in paylaşımındaki “Projeye emeği geçenlere bir kuru teşekkürü çok görenlerin yerine biz gereğini yapıyoruz” ifadelerinin yalan olduğunu belirten Böcek, törende yaptığı konuşmada kullandığı, “Burada inanın ki herkesin emeği vardır. Bütün belediye başkanı arkadaşlarımın, ilçe meclis üyesi arkadaşlarımın, Büyükşehir meclis üyesi arkadaşlarımın. 20 yıl Konyaaltı Belediye Başkanlığı yaptım. Bizde Büyükşehir Meclis Üyesi sıfatıyla hep destek olmaya çalıştık. Bekir Kumbul başkan, Akaydın, Türel dönemine, bütün başkan arkadaşlarımıza, tüm siyasi partilerimize teşekkür ediyorum. Ayrıca bugün bu durama gelmesinde emeği geçen işçi kardeşlerimize, teknik anlamda bütün mühendislerimize, kısacası burada çalışan herkese, emek veren, katkı koyan muhtar arkadaşlarıma, herkese, adını sayamadığım arkadaşlarım dahil olmak üzere öncelikle çok teşekkür ediyorum. Ayrıca Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum’a. Burası ile ilgili iki defa toplantı yaptık. Sizlerin kiralarının bakanlık tarafından ödeneceği protokolle tespit edilmiştir. Sur Yapı ve Bakanlık tarafından. Hatta bunlarla ilgili 4 milyon lira öz kaynaklarımızdan ödedik. Bu anlamda da destek olmaya devam edeceğiz” ifadeleri hatırlattı.

 

“SÖZ VERİLEN TARİHTE TAMAMLANMADI”

Eski Başkan Türel tarafından geçmişte 2019 yılında tamamlanacağına yönelik söz verildiğini de hatırlatan Böcek, Büyükşehir Belediyesi Baş Danışmanı ve ANTEPE Yönetim Kurulu Başkanı Cem Oğuz’un anahtar teslim törenindeki konuşmasına dikkat çekerek, söz verilen ve sözleşmeye göre olan tarihlere kadar inşaatların ancak yarıya getirilebildiğine işaret etti. HABER: YUSUF KATRAĞ

Bu haber toplam 2775 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim