Bugün 16 Nisan 2024 Salı
  • Antalya21 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2500.291
    %0.67
  • Dolar
    32.4986
    %0.31
  • Euro
    34.5676
    %0.20

Eyüp Koçak / Muhabir Türk

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Eyüp Koçak / Muhabir Türk

Teşekkürler Başkan...

27 Mayıs 2019 Pazartesi 00:16

Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Muhittin Böcek, geçtiğimiz günlerde yaptığı basın açıklamasında güzel bir karara imza attı.  Böcek, Antalya’da fayton işkencesine son verdi. Bu karardan dolayı gecikmeli de olsa başkan Böcek’i tebrik ediyorum. Çünkü faytonlar,  Saat Kulesi’nin bulunduğu alana inanılmaz bir pis koku yayıyordu.  Sadece pis koku değil, trafiği sıkıştırıyor, sıcak zamanlarda atlara deyim yerinde ise işkence yapılıyordu.  Alınan bu kararla bütün bu sorunlar da ortadan kalkmış oldu.   Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e teşekkürler.

BAŞIBOŞ KÖPEKLERE DİKKAT!

Antalya’da bir başka sorun daha var. O da sokaklarda başıboş gezen köpeklerin yarattığı sorun.  Dün bu yüzden Muratpaşa’da az kalsın bir çocuk hayatını kaybediyordu. Özellikle mahalle aralarında ortaya çıkan başıboş ve saldırgan köpeklerin, acilen ilçe ya da büyükşehir belediyesi tarafından denetim altına alınması gerekiyor.  Yoksa bu köpekler bazı insanların canını yakacak, evlerine ateş düşürecek. Bu nedenle ilgili belediyeler bu konuda kendilerine yöneltilen şikâyetleri ciddiye almalı ve kapsamlı bir çalışma yapmalı.  Saldırgan, çete gibi bir arada gezen köpeklerin yarattığı dehşeti yaşayanlardan bir tanesi de benim. Saldırgan köpeklere karşı kendinizi korumaya çalışmak neredeyse imkânsız.  Ya o köpeklere zarar vereceksiniz ya da o köpeklerin olmadığı bir alandan gitmeyi tercih edeceksiniz. Bu da çoğu zaman mümkün olmuyor. Köpeklere zarar verseniz, bir anda gözü dönmüş katil gibi gösterilebilirsiniz.  Bu konuda vatandaşların çok sayıda şikâyeti olmasına karşı hala bu konuya duyarsız kalınıyor. Lütfen artık bu konuya da bir çözüm getirin. Unutmamışken kısa bir konuya daha değinmek istiyorum. Son olarak havaların ısınmasıyla sivrisinek problemi tekrar baş gösterdi.  Muratpaşa başta olmak üzere diğer ilçelerde sivrisinek ilaçlamaları başlamalı. 

PLAJLARDA GÜNVELİ TATİL YAPIN

Yaz yaklaşıyor. Havalar sıcak yüzünü göstermeye başladı.  Bazı yerlerde insanlar şimdiden denize girmeye başladı bile.  Alanya Emniyet Müdürlüğü de bu kapsamda vatandaşlara önemli uyarılarda bulunmuş. Özellikle plaja giden vatandaşlardan dikkatli olmalarını istiyorlar.  Ben de buradan onların bu çağrısına destek olayım. Plajda daha güvenli bir tatil geçirmek istiyorsanız, aşağıdaki uyarıları dikkate alın…

 *Değerli eşyalarınızı aracınızın görünür yerinde bırakmayınız.

*Araçların torpido gözünü açık ve boş bırakınız.

*Araçlardan ayrılırken kapıların kilitli olduğundan emin olunuz.

*Plajlarda güvenliği arttırmak için ise Emniyet teşkilatının uyarıları şu şekilde sıralandı:

*Plaj giderken değerli eşyalarınızı yanınızda götürmeyiniz.

*Plajlarda eşyalarınızı açıkta bırakmayınız.

*Soyunma kabinlerinden ayrılırken kabinde eşya bırakmadığınıza emin olunuz.

*Kalabalık olarak plaja gittiğinizde, denize girerken bir kişinin eşyalarınızın yanında bulunmasını sağlayınız.

*Can güvenliğiniz için denizde bulunan güvenlik şeridini aşmayınız.

Bu yazı toplam 2556 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim