Bugün 28 Mart 2024 Perşembe
  • Antalya20 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2292.207
    %0.72
  • Dolar
    32.314
    %0.18
  • Euro
    35.1085
    %0.00
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
TESK Başkanı Palandöken: “15 milyar dolarlık katar yatırımı TL’yi güçlendirir”
19 Ağustos 2018 Pazar 11:18

TESK Başkanı Palandöken: “15 milyar dolarlık katar yatırımı TL’yi güçlendirir”

Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Ülkemiz ekonomik darbe girişimleriyle karşı karşıya gelse de güçlü...

Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Ülkemiz ekonomik darbe girişimleriyle karşı karşıya gelse de güçlü ve güvenli bir ülke. Yatırımcıların da bu güvenle birlikte ülkemizle ticaret yapması, yatırımlarda bulunması gerekiyor. Katar'ın 15 milyar dolarlık yatırımı da bu noktada olumlu sonuçlar doğuracaktır" dedi.

Türkiye'nin yatırımlarla birlikte daha fazla büyüyeceğine dikkati çeken TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Son aylarda karşı karşıya geldiğimiz ekonomik darbe girişimi ülkemizi kötü sonuçlara sürüklüyor gibi görülse de güçlü bir ülke olarak bununla baş edebiliriz. Nitekim başta ABD olmak üzere, dünya üzerinde birçok ülke Türkiye'nin yalnız olmadığını ve Türk ekonomisinin yıkılamayacağını görmüş oldu. Dolayısıyla bu durum, ekonomik tetikçilerin saldırılarından bir sonuç çıkmayacağının da en önemli göstergesi olmuştur. Bundan sonra bu tür yöntemlere başvurulmayacağını ümit ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Katar'ın 15 milyar dolar tutarında doğrudan yatırım yapmasının gerek ekonomi gerekse uluslararası siyaset açısından son derece önemli olduğunu vurgulayan Palandöken,şunları kaydetti:

"Ekonomi açısından Katar'ın bugüne kadar yaptığı en büyük yatırım olacak olan 15 milyar doların kısa zaman içerisinde sisteme girmesiyle hem döviz kurlarının hızla düşmesine neden olacağı gibi tüm yatırımcıları da olumlu etkileyerek ülkemize daha çok yatırımcı gelmesine sebep olacaktır. 15 milyar dolarlık yatırım ile birçok firmanın dövizle sağladığı girdilerin maliyeti azalacak. Daha da önemlisi kurların yüksekliğinin spekülatif olarak geçici bir süreç olduğu herkes tarafından biliniyordu. Bu yüzden hiç kimse yüksek kurlar üzerinden alım yapmak istemiyordu. Bu da ticareti geçici olarak durma noktasına getirmişti. Kurdaki hızlı çıkış aynı hızla indiğinden ticaretteki çarklar yeniden dönmeye başladı. Katar'dan gelecek yatırımla bu çarklar daha da hızlanacaktır."

Bu haber toplam 1368 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim