Bugün 28 Mart 2024 Perşembe
  • Antalya17 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2281.224
    %0.24
  • Dolar
    32.3261
    %0.23
  • Euro
    35.049
    %-0.14
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tıbbı Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Uğur Coşkun:
07 Nisan 2020 Salı 09:38

Tıbbı Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Uğur Coşkun:

Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Uğur Coşkun, "Kanser hastalarının hastanelerin rutin acil birimleri yerine farklı bir birimde kabul edilmesine yönelik tedbirlerin...

Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Uğur Coşkun, "Kanser hastalarının hastanelerin rutin acil birimleri yerine farklı bir birimde kabul edilmesine yönelik tedbirlerin alınması gerek hastalıkları gerekse aldıkları tedaviler nedeniyle korona virüs enfeksiyon riski daha fazla olan kanser hastalarının korunması açısından çok faydalı olacaktır" dedi.

Kanser hastalarının bir yandan ciddi hastalıkları ile mücadele ederken diğer yandan Covid-19 salgını nedeniyle ciddi endişe yaşadıklarını belirten Dr. Coşkun, hastaneye giden kanser hastaları için hastanelerin alması gereken tedbirlerin önemine değindi. Tedavi almak için gelen kanser hastalarının mümkün olduğunca Covid-19 şüphesi ile başvurulan ve takip edilen hastaların bulunduğu alanlardan farklı birimlerde kabul edilmeleri, mümkün olur ise giriş kapılarının ayrılması, muayene ve kemoterapi ünitelerinin mümkün olduğunca izole bir mekanda yapılmasının uygun olacağını belirtti.

Coşkun, kanser hastalarının aldıkları tedaviye bağlı şiddetli kusma ve benzeri yan etkiler nedeniyle acil servislere başvurmak zorunda kalabildiğini aktararak, "Hastanelerin rutin acil birimleri yerine farklı bir birimde kabul edilmesine yönelik tedbirlerin alınması gerek hastalıkları gerekse aldıkları tedaviler nedeniyle korona virüs enfeksiyon riski daha fazla olan kanser hastalarının korunması açısından çok faydalı olacaktır" dedi.

Onkoloji alanında çalışan doktor, hemşire ve diğer yardımcı sağlık personelinin enfeksiyondan korunma adına tüm tedbirlerin alınması gerektiğini belirten Coşkun, sağlık personeline bulaşmanın önlenmesinin tedavi için gelen hastalara bulaşma riskinin azaltılması açısından da çok önemli olduğunu belirterek, "Asemptomatik veya hafif semptomlu enfekte sağlık personelinin yapılacak testlerle hızlıca saptanması hem sağlık personeli hem de hastalar açısından çok önemli. Hem hastaların hem de hastaların tedavi ve muayene sürecinde yer alan tüm personelin mutlaka maske takmaları gerekiyor. Ayrıca başta el hijyeni ve sosyal mesafe olmak üzere Sağlık Bakanlığı tarafından önerilen tüm tedbirlere uyulması çok önemli bir yer kaplıyor" ifadelerini kullandı.

Antalya Son Haber

Bu haber toplam 1608 defa okunmuştur
DİĞER HABER BAŞLIKLARI
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim