Bugün 29 Mart 2024 Cuma
  • Antalya17 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2323.673
    %0.73
  • Dolar
    32.366
    %0.10
  • Euro
    34.9506
    %-0.33
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“Toplu işyerleriyle ilgili çalışmaya devam edeceğiz”
01 Ocak 2018 Pazartesi 07:00

“Toplu işyerleriyle ilgili çalışmaya devam edeceğiz”

Bütün stratejik planlara girmesine rağmen toplu işyerleri konusunda başarılı olamadıklarını ifade eden ATSO Başkanı Davut Çetin, Aksu’da lojistik sektörü konusunda bir çalışmanın olduğunu hatırlatarak, toplu işyerleri için çalışmaya devam edeceklerini bil

Bütün stratejik planlara girmesine rağmen toplu işyerleri konusunda başarılı olamadıklarını ifade eden ATSO Başkanı Davut Çetin, Aksu’da lojistik sektörü konusunda bir çalışmanın olduğunu hatırlatarak, toplu işyerleri için çalışmaya devam edeceklerini bildirdi.

 

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, şimdiye kadar gerçekleştirdikleri ve bundan sonraki süreçte gerçekleştirecekleri çalışmalar ile hazırladıkları 2018 yılı tahmini bütçesini değerlendirdi. Birçok çalışmaya imza attıklarına işaret eden Çetin, 2018 yılı tahmini bütçesinde yüzde 5’lik artış öngördüklerini söyledi. 3 yıldır aidatlarda artış yapmadıklarını da hatırlatan Çetin, yüzde 10 artış yaptıklarını belirtti. 2017-2020 yılları için 4 yıllık stratejik plan hazırladıklarını da kaydeden Çetin, bütün stratejik planlara girmesine rağmen başarılı olamadıkları toplu işyerleri konusunda çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

“4 YILLIK STRATEJİK PLAN YAPTIK”

Hazırladıkları 4 yıllık stratejik planda kendilerine yeni hedefler koyduklarını ifade eden Çetin, “Yoğun bir yılı geride bıraktık. Son dönemde bir görev uzatımı da oldu ama biz çalışmalarımıza aksatmadan hep beraber devam ediyoruz. Odamız, stratejik planlar ve yıllık bütçe programları doğrultusunda son derece kurallı bir şekilde çalışmakta. Akreditasyon denetiminden geçtik. Bütün süreçlerimiz ayrıntılı olarak denetlendi ve denetimden başarıyla çıktık. Bir önceki yılda akreditasyon denetlemesinde Türkiye birincisi olmuştuk. Stratejik planımızı 2017-2020 yılları için yaptık. 4 yıllık bir plan. Stratejik plan için üye anketleri, paydaş anketleri yapılmakta, komitelerimizden görüş alınmakta ve buna göre hedefler belirlenmektedir. Stratejik planda projelerimize ilave olarak yeni proje ve hedefler yer alıyor. Üyelerle iletişim, İnovasyon, Ticaret Ahlakı, Yöresel ürünler, Sosyal sorumluluk ve çevre konularında yeni hedefler koyduk” dedi. 

“İKİ KONU DIŞINDAKİ BÜTÜN HEDEFLERİ GERÇEKLEŞTİRDİK”

2017 yılını ATSO inovasyon yılı ilan ettiklerini hatırlatan Çetin, bu kapsamda gerçekleştirdikleri çalışmaları anlatarak, “2017 yılında çalışmaların bir kısmına başladık. Daha devam eden çalışmalarımız var. 4 yıllık bir plan olduğu için daha sonra başlayacak olduklarımız da bulunuyor. Geçtiğimiz stratejik plandan iki tane konumuz kaldı. Bunların dışındaki bütün hedefleri gerçekleştirdik” ifadelerini kullandı.

“AKSU’DA TOPLU İŞYERİ ÇALIŞMASI YAPIYORUZ”

Bir önceki stratejik plandan kalan konunun birinin toplu işyerleri olduğunu belirten Çetin, “2002 yılından bu yana uğraştığımız bir konu. Bütün stratejik planlara girip başarılı olamadığımız bir konu. Başarılı olduğumuz bir sektör var o da lojistik. Aksu bölgesinde bir toplu işyeri çalışması yapılıyor. Aksu Belediyesi’yle bir protokol imzaladık. O protokol doğrultusunda diğer sektörlerle ilgili de toplu işyerleriyle ilgili çalışmaya devam edeceğiz. Başarısız olduğumuz diğer proje ise bir otele bir köy konusuydu. Onu da turizmdeki sıkıntıdan dolayı bitiremedik. Bu konuda da önümüzdeki günlerde çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

“SAĞLIK KÜMESİ ÇALIŞMASI BAŞLADI”

URGE çalışmaları gerçekleştirdiklerine de dikkat çeken Çetin, “2018’de ilk defa hizmet sektöründe URGE projelerine başlayacağız. Sağlık kümesi çalışması başlatıldı. Sağlık turizmi, Antalya’ya Kış aylarında büyük katkı yapabilir. Sağlıkta ve üçüncü yaş turizminde Bakanlıklar, acentalar, konaklama sektörü ve hastaneler olarak özel paketler hazırlayabiliriz. Bakanlık desteğiyle özel promosyonlar yapılabilir. Çok önemli bir başka konu, Bilişim sektöründe ihracat kümesidir. Antalya’da yazılım ve bilişim alanında dünya çapında firmalarımız var. Potansiyel belirleme çalışması başladı. Eğer küme oluşursa Antalya için güzel bir yenilik olacaktır” dedi.

“TARIMSAL İHTİSAS OSB KURULUŞ ÇALIŞMASI BAŞLAYACAK”

Çetin, ATSO olarak gerçekleştirecekleri diğer projelerle ilgili ise şöyle konuştu:

“Önümüzdeki aylarda ihracat kümeleri yanında, fuar katılımları, sektörel heyet ziyaretleri, alım heyetleri daveti, Antalya tanıtım çalışmaları öncelikli konularımızdır. ATSO Avantaj Kartı geliştireceğiz. ATSO E-Ticaret platformu çalışmasını başlatacağız. Korkuteli OSB ve Mermer OSB projeleri tamamlanacak. Tarım İhtisas OSB kuruluş çalışması başlayacak. Kırsal turizm alanında da yöresel ürünler konusunda bir çalışma planlıyoruz.”

“DAHA YÜKSEK GELİR ARTIŞI ÖNGÖRÜYORUZ”

2018 yılı bütçesinin 29 milyon 820 bin lira olarak belirlendiğini hatırlatan Çetin, “Geçen yıla göre yüzde 5 civarında bir artış öngördük. 2017’de geçen yılki ekonomik sorunlar nedeniyle gelir düşüşü yaşadık. Ekonomideki düzelmeyle birlikte biz de 2018 yılında daha yüksek bir gelir artışı öngörüyoruz” dedi.

AİDATLARA YÜZDE 10 ARTIŞ

Antalya’nın Türkiye’nin nüfus bakımından 5’nci, gelir bakımından 6’ncı ili olduğuna işaret eden Çetin, aidatları belirlerken çok hassas davrandıklarını açıkladı. Son 3 yıldır aidat artışı yapmadıklarına işaret eden Çetin, diğer illerin odalarıyla ATSO’nun aidatlarını karşılaştırdı. Antalya’nın 2017 aidatının fevkaladede 300 lira iken en yakın Mersin’de 340 lira, Bursa’da 600 lira, Adana’da 500 lira, İzmir’de 475 lira olduğunu belirten Çetin, “Yüzde 15 civarında enflasyon var. Aidatlarda yüzde 10 civarında artış yaptık. 2017 yılına göre odaların en düşük aidatları ATSO aidatlarıdır” açıklamasında bulundu.

“BÜTÜN ARKADAŞLARIMIZIN KATKISI VAR”

Bütçenin yüzde 15-16’sını yapacakları işlere ayırabildiklerini belirterek kalan kısmın ise sabit giderler olduğunu dile getiren Çetin, “Birçok iş yaptık ve proje ürettik. Bunda bütün arkadaşlarımızın çok büyük katkısı var” ifadelerini kullandı. HABER: YUSUF KATRAĞ

Bu haber toplam 11598 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim