Bugün 25 Nisan 2024 Perşembe
  • Antalya22 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2428.571
    %-0.03
  • Dolar
    32.5199
    %-0.10
  • Euro
    34.8
    %-0.22

Adem Vural / SON HABER

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Adem Vural / SON HABER

Toplu Ulaşımda Yenilikler

23 Ocak 2020 Perşembe 12:06

Turizmin merkezi olan Antalya’mızda toplu taşıma ve ulaşım hakikaten çok önemli konular. Toplu taşımanın teşvik edilirken bir taraft an da mevcut meselelerin çözümü de lazım. Bu manada toplu taşımayı kullanan her bireyin daha rahat, konforlu ve rahat biçimde toplu taşım araçlarına binmeleri ve seyahat etmeleri hakikaten çağdaş kentlerde olması gereken şeyler. Mesela görme engelli vatandaşlarımız için bir takım yeniliklerin ve pratik uygulamaların olması önemli. Bununla birlikte Büyükşehir Belediyesi görme engelli vatandaşların toplu taşıma araçlarında daha rahat ulaşım sağlayabilmeleri için belediye otobüsleri ve duraklarda sesli uyarı sistemini hayata geçirecek. Böylece görme engelli bireyler yolculuk sırasında otobüsün hangi durakta olduğunu sesli uyarı sistemi ile duyabilecek.

Büyükşehir Belediyesi’nin STK ve kamu kurumları işbirliğiyle oluşturduğu Engelsiz Hizmet Komisyonu, Beyaz Baston Görme Engelliler Haft ası kapsamında bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda engellilerin toplu ulaşımdan daha konforlu faydalanabilmesi için yapılacak çalışmalar görüşüldü. Büyükşehir Belediyesi Engelli Hizmet Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Dairesi Başkanlığı ve Bilgi İşlem Daire Başkanlığı yetkilileri ile engelli STK temsilcileri katıldı.

Toplu ulaşım araçları ve duraklarda engelli vatandaşların kolay ulaşım sağlaması için düzenleme çalışmaları hakkında bilgi verildiği toplantıda raylı sistemdeki sesli uyarı sisteminin toplu ulaşım araçlarında da hayata geçirilmesiyle sorunun çözülebileceği değerlendirildi.

Sevindirici olan husus ise Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Dairesi Başkanlığı’nın yürüttüğü çalışmalarda son aşamaya gelindiği bir ay içinde sesli sinyalizasyonun otobüslerde ve duraklarda hayata geçirileceğinin müjdesi verildi. Böylece engelli vatandaşlar yolculuk sırasında otobüsün hangi durakta olduğunu sesli uyarı sistemi ile duyabilecek. Bu tarz yenilikler ve pratik çözümler daha konforlu ve güvenli toplu taşıma için kanaatimce olumlu çalışmalar. Esen kalın.

 

Bu yazı toplam 338 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim