Bugün 19 Mart 2024 Salı
  • Antalya10 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2246.233
    %0.08
  • Dolar
    32.3342
    %0.08
  • Euro
    35.1742
    %-0.06
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tour Of Antalya 2020’nin İlk Etabını Mihkel Raim Kazandı
20 Şubat 2020 Perşembe 19:08

Tour Of Antalya 2020’nin İlk Etabını Mihkel Raim Kazandı

23 ülkeden 29 takım ve 173 bisikletçinin katıldığı Tour Of Antalya'da ilk etabı Israel Start-Up Nation Takımı'ndan Mihkel Raim kazandı.

23 ülkeden 29 takım ve 173 bisikletçinin katıldığı Tour Of Antalya'da ilk etabı Israel Start-Up Nation Takımı'ndan Mihkel Raim kazandı.

Tour Of Antalya'nın ilk etabı, Vali Münir Karaloğlu, Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı ve Tur'un ana sponsoru olan AKRA Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Haydar Barut'un damalı bayrağı sallamasıyla start aldı. Antalya şehir merkezinde bulunan Kaleiçi mevkiinden etaba başlayan bisikletçiler 149.2 kilometrelik etapta kıyasıya bir mücadele verdiler. İlk etap olan Antalya-Antalya yarışını Israel Start-Up Nation Takımı'ndan Mihkel Raim 3 saat 22 dakika 45 saniye ile kazandı.

Yarışın cereyanı

Rüzgarsız ve sıcak sayılabilecek bir havada başlayan yarışın ilk kilometreleri toplu halde gidildi. Düz parkurda dikkat çeken 3-4 atak izlendi, ancak kopma olmadı. 19. kilometre toplu halde geçildi. Ermenek kavşağı kat edilirken yine ataklar başladı. Fakat yine uzun soluklu kaçışlar olmadı. Aksu viyadük altı geçişi de toplu halde geride bırakıldı. Etap temposu normal seyrinde devam etti. Hız ortalama 33-35 kilometre arasında ölçüldü.

İlk ciddi atak

Perge geçilirken A Bloc CT Takımı'ndan Aden Paterson ile Ukrayna Milli Takımı'ndan Vitali Buts gruptan ilk kaçan sporcu oldu. Bu ikili Peloton (Ana Grup) ile arasındaki zaman farkını 30 saniye kadar açtı. Ana grup tempoyu hızlandırmayınca zaman farkı 1 dakika oldu.

Fark açıldı

Öndeki ikili gittikçe artan bir tempo ile pedal basmaya devam edince yeni zaman farkı önce 2 dakika 10 saniyeye, daha sonra da 2 dakika 50 saniyeye çıktı. Öndeki ikilinin zaman farkını 3 dakikanın üzerine çıkardığı anlarda Peloton'dan iki bisikletçi daha atak yaptı. World Tour Takımı olan Israel Star-Up Nation ekibinden Mateo Badilatti ile Team Sapura Cycling Takımı'ndan Pierpaolo Ficara da ana gruptan kaçtı. Böylece etap yarışı üçe bölünmüş oldu. Öndeki ikili, onu takiben ikinci ikili ve Peloton. Bisikletçiler kategori üçten derecelenen etabın ilk yokuş primi olan alana doğru pedal bastılar.

Yokuş primi sonuçları

Etabın 60'ıncı kilometresindeki yokuş primini Ukrayna Milli Takımı'ndan Vitaly Buts kazandı ve iki puan alarak yarınki Kemer-Antalya etabında Corendon Airlines sponsorluğundaki turuncu mayoyu giymeye hak kazandı. Etapta gözler 86.1'inci kilometrede gerçekleşecek Doğal Güzellikler primine çevrildi. Bisikletçiler üç parça halinde pedal çevirmeye devam etti. Bisikletçilerin şu ana kadar tempoyu sürekli yüksek tutması ortalama hızın da beklenenin üzerinde seyretmesine neden oldu. İlk yarım saati 49.1, ikinci yarım saati 45.2, son yarım saatide 42 kilometre hızla geçtiler.

Doğal güzellikler prim sonuçları

86.1'inci kilometre geçilirken etabın doğal güzellikler primini kazanan sporcular da belli oldu. Ukrayna Milli Takımı'ndan Vitaly Buts bu kapıyı da birinci olarak geçti. İkinciliği A Blooc CT Takımı'ndan Aden Paterson, üçüncülüğü de Rusya Milli Takımı'ndan Alexander Evtushenko elde etti. Bu kapı ikincisi olan Aden Paterson ise yarınki Kemer-Antalya etabında Fraport TAV Antalya Havalimanı'nın doğal güzellikler mayosunu giymeyi garantiledi. Arada öndeki grupla zaman farkını bir dakikanın biraz üzerinde korumaya devam etti.

Peleton farkı kapattı

Bisikletçiler bu kapıdan sonra Antalya Bilim Üniversitesi'ne doğru hızla gelmeye devam etti. Artık geri sayım başlamıştı. Son 50 kilometreye girilirken öndeki ikilinin temposu epey düştü. Peloton da farkı kapatarak yaklaşmaya başladı.

Sprint primi sonuçları

Etabın 109'uncu kilometresi geride kalırken sprint prim sonuçları da belli oldu. Kapıyı ilk geçen sporcu Ukrayna Milli Takımı'ndan Vitaly Buts oldu. İkinciliği A Bloc CT Takımı'ndan Aden Paterson aldı. Üçüncülüğü de Bingoal Wallonie Bruxelles'dan Lionel Taminiaux elde etti. Şimdi gözler etabı kazanan sporcuya çevrildi. Zira Diana Travel'in sponsorluğundaki Sarı Mayoyu Antalya-Antalya etabını kazanan sporcu giymeye hak kazanacaktı. Bu isim de etabı kazanan Israel Start- Up Nation Takımı'ndan Mihkel Raim oldu. 35 kilometre kala fark iyice azaldı. Peloton öndeki gruba 1 dakika kadar yaklaştı.

30 kilometre kala kaza oldu

Bisikletçilerin yüksek tempoda yaklaşmaya başladığı etabın son 30 kilometresinde pedal pedala gelen sporcuların neden olduğu kaza yaralanmalara neden oldu. Ancak düşen bisikletçiler yeniden yarışa devam ettiği bilgisi de teyit edildi. Yarış 173 sporcu ile devam etti. Finişe 27 kilometre kala fark 1 dakika 25 saniye olarak ölçüldü. Termessos kavşağı geçilirken fark ilk kez 1 dakikanın altına indi. Peloton ön gruba artık iyice yaklaştı. Bu arada son rampa inilirken bisikletçilerin hızının 90 kilometreye ulaştığı bilgisi paylaşıldı. Grup finişe 18 kilometre olarak birleşti. Artık grup tek parça halinde pedal basmaya başladı. Sprintçilerin de pozisyon arayışlarını iyice hızlandırdığı gözlendi. Grup finişe toplu girdi. Çizgiyi ilk geçen sporcu Israel Start-Up Nation Takımı'ndan Mihkel Raim oldu. İkinciliği Adria Mobil Takımı'ndan Marko Kump, üçüncülüğü de Sport Vlaanderen Baloise Takımı'ndan Kenneth Van Rooy elde etti.

Karaoğlu: "Marka kent, gücüne güç kattı"

Tour of Antalya'nın gerçekleşmesinde büyük rol oynayan Antalya Valisi Münir Karaloğlu, "Ülkemizin dünyaya açılan penceresi olarak ünlenen kentimiz bu organizasyonla marka değerine güç katmıştır. Her yıl daha da artan katılım sayısı bu sene adeta tavan yapmış 23 ülkeden 173 bisikletçi organizasyona adeta koşarak gelmişlerdir. Tüm sporculara başarılar" dilerim" diye konuştu.

Böcek: "3. yılın coşkusun yaşıyoruz"

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek de, "Bu yıl üçüncüsünü gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz. Emeği geçen herkesi kutluyoruz. Tour of Antalya'ya katılım bu yıl da yüksekti. Kentimiz Avrupa ve dünyanın her tarafında bilinir ve tanınır hale geldi" dedi.

İkinci etap Kemer-Antalya

Tour Of Antalya'ya 21 Şubat Cuma günü 165.3 kilometrelik Kemer - Antalya etabı ile devam edilecek. Magenta renkli mayoyu Genel Ferdi Klasman birincisi olan Israel Start-Up Nation Takımı'ndan Mihkel Raim giyecek.

Antalya Son Haber

Bu haber toplam 810 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim