Bugün 26 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya17 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2427.694
    %-0.04
  • Dolar
    32.5699
    %0.15
  • Euro
    35.0032
    %0.66

Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

Trafik ve duyarlılık örneği…

18 Haziran 2019 Salı 07:00

Saygı ve sevgi kavramını en çok kaybettiğimiz olgulardan birisi de trafik… Trafikte öyle manzaralarla karşılaşıyorum ki inanılır gibi değil!

            Tahammülsüz, saygısız ve kuralsız sürücüler arttıkça trafikte insanın gerginliği artıyor.

            Geçtiğimiz günlerde bu köşemde kaleme aldığım ‘’DUYARSIZLIK VE SORUMSUZLUK’’ adlı köşe yazıma okurlarımız büyük destek verdi.

            Bu yazımın yayınlanmasından 1 gün sonra Trafik Birimlerinden Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Sayın Nurettin Şengül beni  telefonla arayarak bilgiler verdi.

            Hem konuya gösterdiğim duyarlılıktan dolayı, hem de kamuoyunu aydınlatma görevimi yerine getirmemden dolayı teşekkür eden Sayın Şengül; Antalya genelinde trafik kazalarını asgariye indirme noktasında çok kararlı olduklarının altını çizdi.

            Ölümlü ve yaralanmalı trafik kazalarını önleme noktasında denetimlerin ve önlemlerin hassasiyetle sürdürüldüğünü söyleyen Şengül; bu yıl içerisinde hizmete girmesini bekledikleri EDS sistemi ile birlikte özellikle trafikte makas atan, drift yapan, öndeki araçları sıkıştıran, taciz derecesinde sürekli korna çalan, aşırı hızla trafikte tehlikeye davetiye çıkaran sürücülerin çok çabuk biçimde belirleneceğini, bu sayede de alınan önlemlerle birlikte kazaların ciddi oranda azalacağını söyledi.

            Örneğin Konya’da uygulanan EDS sistemi ile trafikteki ölümlü kazaların ciddi biçimde azaldığını, tüm sürücülerin bu sisteme uyum sağladığını, anlık hız ihlalleri yerine ortalama hız sınırına ceza yazıldığını söyleyen Şengül, nüfusu hızla artan Antalya’da özellikle Yaz aylarında trafiğin yoğunlaştığını vurguladı.

            Kuralsızlığı ceza yazarak önlemek yerine, trafik eğitimi bilincini geliştirerek ve bunu bir yaşam tarzı haline getirmenin çok daha etkili olacağının belirten Trafik Birimlerinden Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Sayın Nurettin Şengül’e kesinlikle katılıyorum.

            Zaten trafikteki yaşanan olumsuzluklarla ilgili çıkan yayınları hassasiyetle takip eden Antalya Emniyet Müdürlüğü’nün bu duyarlılığı; genel anlamda başarıyı getiriyor.

            Şehir içindeki bazı ana yollarda örneğin Gazi Bulvarı’ndaki hız sınırlamasının özel araçlarda 70 km. yerine 82 km’ye çıkarılması noktasında taleplerinin de olduğunu söyleyen Nurettin Şengül, birkaç noktada bu düzenlemeler yapıldığı zaman trafikteki sıkışmanın da ortadan kalkacağının mesajını verdi.

            Ben bu köşemden; alınan önlemler ve gösterdiği duyarlılıktan dolayı İl Emniyet Müdür Yardımcısı Nurettin Şengül’e teşekkür ediyorum.

            Bizler haberlerimiz ve yazılarımızla, Trafik Müdürlüğü ekipleri de  önlemler ve denetimlerle, teşviklerle sorunların çözümüne katkı sağlıyoruz.

            Ortak hedef; kazalarda canlar yanmasın, ocaklar sönmesin…

            Saygı ve sevgiyle kalın…

Bu yazı toplam 807 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim