Bugün 20 Nisan 2024 Cumartesi
  • Antalya16 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2496.161
    %0.03
  • Dolar
    32.4971
    %0.13
  • Euro
    34.5977
    %-0.09
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Trans cinayeti protesto edildi
16 Mayıs 2019 Perşembe 13:02

Trans cinayeti protesto edildi

Antalya’da yaşayan trans kadın Gökçe Saygı’nın dört gün önce evinde bıçaklanarak öldürülmesini, BİZ Cinsel Yönelim ve Cinsiyet Kimliği Araştırma Derneği protesto etti.

BİZ Cinsel Yönelim ve Cinsiyet Kimliği Araştırma Derneği, Kalekapısı Attalos Heykeli önünde yaptığı basın açıklamasına Antalya Kadın Platformu, Halkların Demokratik Kongresi Antalya Meclisi, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu Antalya Şubesi ve birçok sivil örgüt destek verdi. Ellerinde ‘Trans Cinayetlerine Sessiz Kalma’ pankartı taşıyan grup, “Nefrete İnat Yaşasın Hayat, Susma Haykır Translar Vardır” sloganları attılar.

BİZ Cinsel Yönelim ve Cinsiyet Kimliği Araştırma Derneği adına açıklamayı okuyan BİZ topluluğundan Derya Doğan; “Bugün burada bir arkadaşımızın daha aramızdan alınmasına, en vahşi duygularla katledilmesine, öldürülmesine, bu katliama sessiz kalan yetkililere ve yasa koyuculara karşı öfkemizi, isyanımızı dillendirmek için bir araya geldik. Canımız, dostumuz, arkadaşımız Gökçe Saygı 13 Mayıs’ta kendi evinde haince bıçaklanarak öldürüldü” dedi.

“TRANS CİNAYETLERİNDE ANTALYA 2’NCİ SIRADA”

“Trans cinayetlerinde Avrupa birincisi ve dünya dokuzuncusu olan Türkiye’de ve Trans nefret cinayetlerinde Türkiye’de 2’nci sırada olan Antalya’da yetkililerin sessiz kalması, yasa yapıcıların harekete geçmemesi, birinci derece bu cinayetlerden kendilerini de sorumlu tutar. Na trans ve Trans kadınlara yönelik her türlü ayrımcılık ve şiddeti önlemek adına çözümler üretebilecek toplumsal cinsiyet eşitliği komisyonunun reddedilmesi, na trans ve trans kadınlara yönelik şiddetin önlenmemesinin bir iktidar politikası olduğuna işaret ediyor” diyen Doğan, tüm trans kadınların yaşam, sağlık, eğitim gibi temel haklarını güvence altına alan bir yasa talep ettiklerini söyledi.

“BİR KİŞİ DAHA EKSİLMEYECEĞİZ”

Nefret cinayetlerine ve söylemlerine acil olarak ağır cezaların çıkarılması gerektiğini söyleyen Doğan; “Artık sessiz kalmayacağız. Bir kişi daha eksilmeyeceğiz. Gökçe Saygı’nın davasının takipçisiyiz. Tüm süreci kamuoyu ile paylaşacağız. Bu davanın kararının ağırlaştırılmış müebbet olarak sonuçlanmasını bekliyoruz. Aynı zamanda Gökçe Saygı arkadaşımızı aramızdan alan ve olay anında suç mahallinde bulunan 2 kişiden biri olan Ş.K.’yi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakarak LGBTİ+ (lezbiyen, gey, biseksüel, transseksüel veya travesti) fobi ve nefret üreten eril yargı mercilerini kınıyoruz” ifadelerini kullandı.

“VARIZ VE VAR OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Doğan; “Kimliğimize, bedenimize, yaşam tarzımıza baskı ve nefret araçları ile saldıranlar iyi bilmelidir ki; vardık, varız ve var olmaya devam edeceğiz. Nefret cinayetlerine karşı sadece LGBTİ+ örgütleri ile birlikte tüm insan hakları savunucularının ve demokratik kitle örgütlerinin mücadele vermesi gerektiğinin önemini vurgulamak istiyoruz. Bizler yaşam alanlarımıza yönelik her türlü tehdit ve baskıya karşı yıkılmayacağımızı ve mücadeleye devam edeceğimizi bir kez daha buradan dile getiriyoruz” şeklinde konuştu. HABER. AYSEL ÖNER

Bu haber toplam 2708 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim