Bugün 19 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya18 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2490.845
    %0.27
  • Dolar
    32.5516
    %0.08
  • Euro
    34.65
    %-0.23
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
TÜM BEL SEN projesine AB desteği
11 Ağustos 2020 Salı 17:02

TÜM BEL SEN projesine AB desteği

TÜM BEL SEN Antalya Şubesi tarafından hazırlanan Akdeniz Pandemi Projesi, Avrupa Birliği (AB) tarafından destek almaya hak kazandı.

TÜM BEL SEN Antalya Şubesi tarafından hazırlanan Akdeniz Pandemi Projesi, Avrupa Birliği (AB) tarafından destek almaya hak kazandı. Antalya'daki sendikalar arasında ilk AB projesi olan Akdeniz Pandemi Projesi kapsamında Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Muratpaşa, Konyaaltı, Döşemealtı ve İbradı Belediyelerindeki çalışanların pandemi döneminde yaşadığı psiko-sosyal ve ekonomik sorunların tespiti yapılarak deneyim paylaşımı gerçekleştirilecek.

 

TÜM BEL SEN Antalya Şubesi tarafından Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Muratpaşa, Konyaaltı, Döşemealtı ve İbradı Belediyelerindeki çalışanların Korona virüs pandemi döneminde yaşadığı psiko-sosyal ve ekonomik sorunların tespiti ve deneyim paylaşımı amacıyla Akdeniz Pandemi Projesi hazırlandı. Antalya ve Türkiye'de bir sendika tarafından hazırlanan ve Avrupa Birliği Sivil Düşün Programı kapsamında 30 bin lira destek almaya hak kazanan projeyle Akdeniz’deki Belediyeler tarafından ortaya konan iyi uygulamaların raporlaştırılması sağlanacak. Projenin tanıtım lansmanı dün Çağdaş Yaşam Parkı içindeki bir restoranda TÜM BEL SEN Antalya Şube Başkanı İlhan Karakurt ve proje yürütücüleri tarafından yapıldı.

 

"BELEDİYE ÇALIŞANLARI SEFERBER OLDU"

Korona virüsün yaşamın her alanında etkili olduğuna dikkat çeken TÜM BEL SEN Antalya Şube Başkanı İlhan Karakurt, "Virüs her alanda kendisini hissettirdi. Yaşamımıza doğrudan etkisi olan bu virüsün özellikle çalışma alanlarında, belediye iş kolunda hizmet yapan arkadaşlarımızın üzerindeki etkileri net olarak açığa çıkmış değil. Biz belediye iş kolunda bir sendikayız. Pandemi sürecinde belediyelerin devlet kadar çalıştığını söylersek haksızlık etmiş olmayız. Birçok belediye erken davranarak toplumsal ihtiyaçları karşılamıştır. Pandemi süreci başlar başlamaz, sokağa çıkma kısıtlamasıyla beraber zabıtalar bizzat seferber oldu. Alkış alan sağlıkçıların yanında zabıtalar da vardı. İtfaiyeci arkadaşlarımız 24 saat görevlerini sürdürdü. Sağlık hizmetleri, evde bakım ve yaşlı hizmetlerinde çalışanlar aralıksız hizmet verdi. Cenaze hizmetlerindekiler hizmetlerini her yere götürdü" diye konuştu.

sam_3767.jpg

"ÇALIŞANLARIN VE BELEDİYE BAŞKANLARININ PROJEKSİYONUNU TUTACAĞIZ"

Korona virüs ile ilgili rakamların endişe verici olmaya devam ettiğine dikkat çeken Karakurt, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Her birimiz için tehdit unsuru yükselerek devam ediyor. Çalışma yaşamında ortaya çıkan problemleri dillendirmek durumundayız. Çalışma yaşamımızda ortaya çıkan problemlerin çözümünde belediye başkanları sorumluluk altındadır. Bir çok yerel hizmetler belediyelerde. Belediyeler bu süreçte gece gündüz çalıştı ama bu hizmetleri yerine getiren çalışanların ne düşündüğü, sahada seferber olurken yaşadıkları problemler ve bunlardan nasıl etkilendikleri, ortaya çıkan psikolojik, sosyal ve ekonomik sorunlar nelerdir? Bunlar nasıl değerlendiriliyor? Çözüm önerileri nedir? Çalışan ne düşünüyor? Bunların hepsi bir bilinmez. Sendikamız TÜM BEL SEN, bir çalışmayla pandemi döneminde seferber olan arkadaşlarımızın ruh halini, yaşadıkları sorunlar, ekonomik ve sosyal sorunları var mı? Aile problemleri nedir? Neler hissediyorlar? Sendikalı, taşeron ayrımsız olarak projeksiyonunu tutacak. Onları konuşturacak, değerlendirmelerini alacağız. Bir projeksiyon da belediye başkanlarına tutacağız."

 

"UMARIM ÖRNEK OLUR"

Projenin Antalya ve Türkiye'de bir ilk olduğunu kaydeden Karakurt, "Umarım diğer arkadaşlarımız da devletin ve hükümetin yapmadığını, çalışanı esas alan ve onların ne yaşayarak ne hissettiğini bilen, gören ve çözen bir noktaya gelir. Bu çalışmanın örnek olmasını istiyoruz" dedi. Karakurt, proje sonucunda belediyelerin bir karnesini çıkaracaklarını da kaydetti.

 

"ÇALIŞANLARLA YÖNETİM ARASINDA KÖPRÜ OLACAĞIZ"

Proje Koordinatörü         İlyas Daştan ise projenin amacı ve nasıl yürütüleceğine ilişkin bilgiler aktardı. Projeden Batı Akdeniz Bölgesinde Antalya Büyükşehir Belediyesi ve merkezde Muratpaşa, Konyaaltı, İbradı, Döşemealtı ilçe belediyelerinde yerelde hizmet sunan zabıta, sağlık, itfaiye, sosyal hizmet çalışanlarının doğrudan ve onların aileleri başta olmak üzere bu illerde yaşayan ve belediyeden hizmet alan kişiler ile ülke genelindeki diğer belediyelerin dolaylı olarak etkileneceğini kaydeden Daştan, çalışma sonucunda ortaya çıkacak rapor ve kayıtların ilgili Bakanlıklara sunularak belediye çalışanlarının pandemi sürecinde yaşadıklarının anlatılacağını ve bundan sonraki süreçte ülke genelinde oluşturulacak pandemi politikasına kaynaklık etmesinin beklendiğini ifade etti. 3 ay boyunca belediye çalışanlarına eğitim verileceğini söyleyen Daştan, pandemi temsilcileri aracılığıyla çalışanlarla belediye yönetimi arasında köprü olacaklarını dile getirdi. Daştan, online olarak çalışanların dolduracağı “salgından etkilenme düzeyini” ölçen bir anket yapılacağını da bildirdi. Daştan'dan sonra söz alan Okan Çetin ise, verilecek eğitimlerle ilgili bilgi aktardı. HABER: YUSUF KATRAĞ

Bu haber toplam 1655 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim