Bugün 25 Nisan 2024 Perşembe
  • Antalya29 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2427.694
    %-0.04
  • Dolar
    32.5699
    %0.15
  • Euro
    35.0032
    %0.66
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Türel: Alanya'ya 880 Milyon Liralık Yatırım Yaptık
18 Aralık 2018 Salı 15:43

Türel: Alanya'ya 880 Milyon Liralık Yatırım Yaptık

ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Alanya'yı şaha kaldıracak projelerle seçmenin huzuruna çıkacaklarını belirterek, "Alanya'da tarihi...

ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Alanya'yı şaha kaldıracak projelerle seçmenin huzuruna çıkacaklarını belirterek, "Alanya'da tarihi boyunca yapılamayan hizmetleri yaptık. 880 milyon liranın üzerinde bir yatırım gerçekleştirmişiz" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Alanya'da STK temsilcileri ile buluştu. Alanya'nın geleceğine yönelik çalışmaları yaparken, STK'larla el ele vererek değerlendirmelerde bulunduklarını anlatan Menderes Türel, "Biz birlikte olursak güçlü oluruz. Alanya'da yapmış olduğumuz çalışmalar birlik beraberlik esasına dayalı. İşte bunun en güzel örneklerinden biri de Karayollarımızla birlikte yaptığımız kavşaklar" dedi.

'ANTALYA'NIN AMELESİ OLMAKTAN İFTİHAR EDİYORUM'

Menderes Türel, çevreyolunun Kargıcak'a kadar tamamlanan 16 km'den sonra Gazipaşa'ya kadar olan 14 km'lik ikinci bölümün de kavşak projelerini Büyükşehir Belediyesi olarak Karayollarına teslim ettiklerini söyledi. Bu projelerin her birinin 1 milyon liralının üzerinde maliyeti olduğunu ifade eden Türel, "Ciddi bir gayret ve titizlik isteyen projeler. Alanya'nın, Antalya'nın amelesiyiz diyoruz. Bundan da iftihar ediyoruz" dedi.

ALANYA'NIN ÇÖPÜ ALTIN OLDU

Alanya'nın çöpünü altına dönüştürdüklerini belirten Başkan Türel, şunları kaydetti:

"Çöpten elektrik enerji elde edebileceğimiz 4 megavatlık bir tesisi kuruyoruz. O tesis tamamlanmasını beklemeden Alanya'nın çöpünden 3 megavata yakın elektriği yumru tepesine kurduğumuz geçici santralde sağlamış bulunuyoruz. Yaklaşık 5 bin konutun elektriğini karşılayabilecek bir tesis. Ayrıca güneş enerji santrallerimizden elde etmiş olduğumuz enerjiyi çiftçimize sulama maliyetlerinde elektrik sübvansesi olarak bedava sağlıyoruz. Alanya'daki üretim kooperatiflerine 583 bin liralık enerji desteğinde bulunmuşuz."

ALTYAPIYA 256 MİLYON LİRA

Alanya'da çok önemli alt yapı yatırımları yaptıklarını anlatan Türel, "256 milyon TL'lik altyapı yatırımını Alanya'ya yaptık. 32 arıtma tesisimizle 640 kilometrelik sahil bandımızda 1 milimetreküp suyu arıtmadan denize göndermiyoruz" diye konuştu.

Yaklaşan yerel seçimlere de değinen Başkan Türel, 2019 seçim kampanyası manifestosunun "Gönül Belediyeciliği" olduğunu söyledi. Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin sosyal çalışmaları ile zaten örnek bir durumda olduğunu ifade eden Türel, "Darda kalan kimse kalmayacak. Kimin nerede ihtiyacı varsa yanında Büyükşehir Belediyesini bulacak" dedi.

ALANYASPOR TESİSLERİ TEMELİ OCAK AYINDA

85 milyon lira maliyetli Alanyaspor tesislerinin ihalesini 12 Aralık'ta yaptıklarını belirten Başkan Türel, kanuni süreçler tamamlanır tamamlanmaz sözleşmeyi imzalayıp temelini de Ocak ayı gibi atmayı planladıklarını kaydetti.

OTOBÜSLER BÜYÜDÜ

Alanya'da toplu ulaşım ile ilgili de önemli kararları hayata geçirdiklerini söyleyen Menderes Türel, Mahmutlar Kargıcak hattında büyüme yönünde talepleri olan kooperatif üyelerine yönelik otobüslerini büyütme kararı aldıklarını, kent merkezinde toplu ulaşım hizmeti sağlayan kooperatifin de otobüslerini büyütmesine izin verdiklerini açıkladı.

880 MİLYONLUK YATIRIM

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Büyükşehir Belediyesi personeli ile de buluştu. Alanya'da tarihi boyunca yapılamayan hizmetleri yaptıklarını belirten Türel, "Alanya'da 880 milyon liranın üzerinde bir yatırım gerçekleştirmişiz. Bu hizmetler sizlerin sayesinde, üstün gayretiyle oluyor" dedi.

PERSONELE TEK KURUŞ BORCUMUZ YOK

Büyükşehir Belediyesi'nin personeline tek kuruş borcu olmadığını da belirten Türel, "2014'te göreve geldiğimizde belediyemiz personeline 7 milyon lira borçlu idi. Geçmişten gelen o borcu sıfırladık. Şimdi günü gününe maaşını, primi, sosyal hakkını ödeyen bir belediyeyiz. Biz bu görevlerde yokken, böyle olmamış. Kul hakkını geciktirmişler ve biriktirmişler. Tüm o borçları ödedik. Tüm alacaklarını gününde ödeyen bir belediyeyiz. Hakkını gününde alan personelimiz var" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

 

 

 

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 849 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim