Bugün 20 Nisan 2024 Cumartesi
  • Antalya19 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2496.161
    %0.03
  • Dolar
    32.4971
    %0.13
  • Euro
    34.5977
    %-0.09
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“Türel kandırılıyor”
11 Ekim 2017 Çarşamba 08:00

“Türel kandırılıyor”

Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığına aday olan Niyazi Özçelik iddialı açıklamalarda bulunarak mevcut oda yönetimini adam kayırmakla suçladı. Yenigöl Taksi Durağını örnek göstererek duraklar konusunda Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Tü

Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığına aday olan Niyazi Özçelik iddialı açıklamalarda bulunarak mevcut oda yönetimini adam kayırmakla suçladı. Yenigöl Taksi Durağını örnek göstererek duraklar konusunda Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in kandırıldığını ileri süren Özçelik, “Yenigöl Taksi Durağı, Deepo AVM’nin karşısında gözüküyor ama şu anda orada durak yok. Menderes Başkan Yenigöl Taksi Durağı var mı yok mu? bakması lazım. Kontrol etmesini istiyoruz. Bu duraktaki araçların trafikte kime ait olduğuna baksınlar” dedi.

 

İki dönemdir Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığına aday olan Niyazi Özçelik, 2018 yılı başlarında yapılması planlanan seçimlerde de başkanlığa aday olduğunu açıkladı. Dün sabah bir grup taksiciyle Antalya Gazeteciler Cemiyeti toplantı salonunda basın açıklaması yapan Özçelik, Mehmet Ali Alkan Başkanlığındaki mevcut oda yönetimi hakkında çeşitli iddialar ortaya attı. Üyelerin odaya karşı dava açar duruma geldiklerini söyleyen Özçelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’e seslendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan esnaflar arasında anket yaptırmasını isteyen Özçelik, faal olmayan duraklara araç yazıldığını iddia ederek Başkan Türel’den denetlemesini istedi.

“RANT OLACAK YERLERİ PAYLAŞIYORLAR”

Odanın mevcut yönetiminin esnaflar arasında adam kayırma yaptığını ileri süren Özçelik, “Çeşitli duraklarda yönetimin araçları var ve hâlâ da yazılmaya devam ediliyor. Rant olacak yerleri paylaşıyorlar. Çeşitli plakaların yönetimden kişilere ait olduğunu tespit ettik. Üyelerimiz hep kandırılıyor. Bu kandırılmaların hep karşısında durduk. Odada çöreklenmiş bir ekip var. Bu ekibi oradan söküp atmak, esnafımıza hak ettiği hizmeti vermek için aday olduk” diye konuştu.

“ÇAYCININ 3 TANE TAKSİSİ VAR”

Odanın çaycısının bile durakta araçlarının olduğunu ileri sürün Özçelik, şu iddialarda bulundu:

“Oda personelinin, çaycının bile 3 tane arabası var. Odada çalışan çaycının, aldığı asgari ücret maaşla 3 tane taksi alması mümkün mü? Bugün satmak istese taksinin tanesini 600 bin liraya satar. Bir taksi plakasını alıp, tescilini üzerine kaydettirip 1 ay sonra çok rantlı bir durağa kaydolması normal mi? Yıllardır bu işi yapan esnaflarımız günlük 30-40 lira kazanırken, bakıyorsunuz odada çalışan çaycının en iyi duraklarda 3 tane taksisi oluyor.”

“MİNAREYİ ÇALAN KILIFINA UYDURUYOR”

Mevcut oda başkanının kaç taksisi olduğu sorulan Özçelik, “Minareyi çalan kılıfına uyduruyor. Baktığımız zaman adam 3 tane taksi alıyor hemen 3’ünü de en iyi durağa yerleştirebiliyor. Bir plaka alınıyor hemen 3-5 tane el değiştiriyor. Bunun gibi şeyler var. Bunu üyelerimiz de gördü” iddialarında bulundu.

“YENİGÖL TAKSİ FAAL DEĞİL”

2006 yılında komisyondan geçirilen Yenigöl Taksi Durağı’nın bugün faal olarak ortada olmadığını belirten Özçelik, şu iddialarda bulundu:

“Şu an hayatta olmayan faal çalışmayan duraklar mevcut. Mesela birisi Yenigöl Taksi. Havalimanı Deepo AVM’nin olduğu bölge. Yenigöl Mahallesi büyük bir mahalle. Durak sınırlarına baktığımız zaman durak kulübesi Deepo AVM’nin karşısında gözüküyor ama şu anda orada durak yok. Yenigöl Taksi adı altında faal çalışan taksi yok. 2006 yılında komisyondan geçirilmiş. Burada Şoförler Odası Başkanı’nın kayınbiraderinin, çocuklarının altında gezen arabaların orada başkalarının isminde kayıtlı olduğunu göreceksiniz.”

“TÜREL KANDIRILIYOR”

Duraklar konusunda Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in Oda yönetimi tarafından kandırıldığını da ileri süren Özçelik, Türel’e seslenerek örnek olarak gösterdiği Yenigöl Taksi Durağını incelenmesini istedi. Özçelik, “Menderes Başkan öncelikle gidip, Yenigöl Taksi Durağı var mı yok mu? bakması lazım. Kontrol etmesini istiyoruz. Kandırıldığı aşikar. Araçların trafikte kime ait olduğuna baksınlar” diye konuştu.

“ERDOĞAN ANKET YAPTIRSIN, MAHKEME VEYA SAVCILIK BOYUTUNDA 240 VAKA VAR”

Üyelerin artık oda ile mahkemelik olur hale geldiğini de ileri süren Özçelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan esnaf arasında anket yaptırmasını istedi. “Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sesleniyorum” diyen Özçelik, “Antalya'da anket yaptırsın. Esnaf mağdur. Duraklarında dövülüyor, haksızlığa uğratılıyor. Bir çok esnafımız odasıyla mahkemelik durumda. Üyesi ile mahkemelik olan oda yönetimi görevde kalmalı mı kalmamalı mı? Duraklarının, kendisinin haksızlığa uğradığını düşünen esnafımızın kendi inisiyatifiyle 240 civarında odaya karşı mahkeme veya savcılık boyutuna ulaştırdığı vaka var” ifadelerini kullandı.

“ÜYE LİSTELERİ DEVLET SIRRI GİBİ SAKLANIYOR”

Oda başkanlığına üçüncü adaylığının olduğunu hatırlatarak 2018 yılı Ocak ve Mart ayları arasında yapılacak seçimin büyük ihtimalle Ocak ayının ilk yada ikinci haftasında gerçekleştirileceğini belirten Özçelik, “İlk aday olduğum zaman 472 oy, ikinci adaylığımda 1357 oy aldım. Üye listeleri öyle korunuyor ki sanki devlet sırrı gibi saklanıyor. Geçen seçimde ben üyelerimize ulaşamadım. 1700 tane üye, ‘Aday oldun da beni niye aramadın’ dedi. Şimdi üye listesi son haliyle elimizde mevcut. Dolayısıyla dışarıdan gelip seçimi kazanmak biraz zor” dedi.

“2 BİN 600 OY ALACAĞIZ”

Odanın 4 bin 700 civarında üyesi olduğunu belirterek seçimlerde katılım biraz düşük olduğuna dikkat çeken Özçelik, “Buradan üyelerimize çağırı yaparak seçime katılmalarını, oylarını kullanmalarını rica ediyorum. Annem beni başkan olsun diye doğurmadı. Üyelerimizin, esnafımızın isteği doğrultusunda aday oldum. 2 bin 600 oy alacağımızı düşünüyorum” diye konuştu.

“YÖNETİMİN ADAM KAYIRMASINDAN DOLAYI TEKRAR ADAY OLDUM”

Mevcut yönetimin verdiği vaatleri yerine getirmediğini de ileri süren Özçelik, tekrar aday olmasının sebeplerini ise şöyle açıkladı:

“Daha önceden de aday olduğumuzda üyelerimizin haklarını koruyacağımıza dair sözlerimiz vardı. Bunların takipçisi olacağımızı söyledik ve takibini yaptık. Mevcut yönetim işini iyi yapmadı. Yönetimin adam kayırmasından dolayı bu göreve tekrar aday olduk. Geçmişte projelerimizi açıklamıştık. Bunların bir çoğunu Yönetim Kurulu olarak biz de yaparız dendi ama yapılmadı. Üyelerimiz aşağılandı, verilen vaatler yapılmadı. İlerleyen dönemlerde projelerimizi açıklayacağız. Biraz daha zaman geçince paylaşacağız.”

“ADALETLİ ŞEKİLDE YÖNETECEĞİZ”

Başkan seçilmesi halinde nasıl bir yönetim anlayışı sergileyeceğini de açıklayan Özçelik, “Esnafımıza kavga ettirmeden düzen sağlayacağız. Esnafa sorarak adaletli şekilde yöneteceğiz. Yöneticilerimizi her durağa yerleştirme hedefi olmadığı zaman esnafımızla barışık çalışacağız. Rantın olduğu hiç bir yerde biz olmayacağız. Esnafımızın haklarını koruyacağız. Taksi duraklarına taksi eklenirken durak çalışanlarının rızasını alacağız. UKOME ile dayanışma içerisinde çalışacağız. Antalya'daki ulaşım, taksi hizmeti, minibüs, kamyon, kamyonet esnafı hak ettiği hizmeti alacak ve hak ettiği şekilde yönetilecek. Bunu tüketici haklarını ve ulaşım esnafı hakkını koruyarak gerçekleştireceğiz. Antalya'daki ulaşım esnafı hak ettiği hizmeti alacak” şeklinde konuştu. HABER: YUSUF KATRAĞ

Kaynak: yusuf katrağ
Bu haber toplam 10057 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim