Bugün 24 Nisan 2024 Çarşamba
  • Antalya22 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2428.571
    %-0.03
  • Dolar
    32.5199
    %-0.10
  • Euro
    34.8
    %-0.22
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Türel: “Örümcek kafalılar” Çavdar: “Hamasi”
27 Kasım 2017 Pazartesi 06:10

Türel: “Örümcek kafalılar” Çavdar: “Hamasi”

Boğaçayı Projesi’ne karşı çıkanlara sert sözlerle yüklenen Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, yaptığı bir konuşmada; “Örümcek kafalılar” ifadesini kullandı.

Boğaçayı Projesi’ne karşı çıkanlara sert sözlerle yüklenen Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, yaptığı bir konuşmada; “Örümcek kafalılar” ifadesini kullandı. Projeye teknik açıdan endişeler olduğu için karşı çıkıldığını belirten Antalya Meslek Odaları Eşgüdüm Kurulu Başkanı Emrullah Tayfun Çavdar ise, “Endişeleri giderecek söylemleri geliştirmeleri lazım. Hamasi şeylerle değil” dedi.

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in vizyon projeleri arasında yer alan ve ‘En çevreci proje’ dediği 1 Milyar Lira değerindeki Boğaçayı Projesi kent dinamiklerini ikiye bölmeye devam ediyor. Bazı kesimler projeyi desteklerken bazıları ise karşı çıkıyor. Projeye en çok karşı çıkanların başında Antalya’daki bazı meslek odaları temsilcileri geliyor. Türel’in geçtiğimiz günlerde projeyi hazırlayan uzmanlara yaptırdığı bilgilendirme toplantıları da meslek odaları temsilcilerini ikna etmeye yetmedi. Projeye karşı çıkan sesler yükseldikçe Türel’in söylemleri de her geçen gün sertleşiyor. Projeyle 10 bin kişinin iş sahibi olacağını vurgulayarak bundan gecekondu mahallesindeki bir bakkalın dahi faydalanacağını ifade eden Türel, yaptığı bir konuşmada at gözlüğüyle bakanların olduğunu söyledi.

“YAZIKLAR OLSUN”

Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen Kepez Kent Meydanı ilk etap temel atma töreninde Boğaçayı Projesine karşı çıkanlara sert sözlerle yüklenen Türel, “Bana Boğaçayı Projesi ne işe yarıyor? Diye soruyorlar. Yazıklar olsun. Önce bi ne yapıldığını anla da sonra konuş. Bir gecekondu mahallesindeki bakkal dahi o projeden istifade edecek. Konyaaltı’ndaki projeden en ücra köşedeki bakkal nasıl istifade edecekmiş demeyin. Çünkü, o projeyle 10 bin vatandaşımız iş, aş, ekmek sahibi olacak ve mahallesinde alışveriş yaptığı bakkal da bundan sebeplenecek. 1 milyar liralık yatırım. Bundan Antalya’nın esnafı, tüccarı, mimarı, mühendisi sebeplenecek ama örümcek kafalılar, vizyon sahibi olamayan at gözlüklüler var ya onlar görmezler…” ifadelerini kullandı.

“ENDİŞELERİ GİDERECEK SÖYLEMLERİ GELİŞTİRMELERİ LAZIM”

Teknik açıdan endişeler olduğu için projeye karşı çıkıldığını vurgulayan Antalya Meslek Odaları Eşgüdüm Kurulu ve Antalya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Emrullah Tayfun Çavdar ise, “O kendisinin düşüncesi. Biz Eşgüdüm Kurulu olarak bu işin neden olmaması gerektiğini teknik verilerle ortaya koyuyoruz. Konuyla ilgili uzman olan odalar ortaya koyuyor bunu. Dolayısıyla endişeler var. Projeyi uygulamayı düşünüyorlarsa bu endişeleri giderecek söylemleri geliştirmeleri lazım. Hamasi şeylerle değil. Dile getirilen endişeleri dikkate alıp tekrar değerlendirmeleri lazım. Biz onları dinledik, kurul olarak açıklamamızı da yaptık. Uzmanlar burada tekrar bizimle konuşabilirler” dedi. HABER: YUSUF KATRAĞ

Bu haber toplam 10786 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim