Bugün 23 Nisan 2024 Salı
  • Antalya18 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2418.361
    %-0.64
  • Dolar
    32.546
    %0.22
  • Euro
    34.665
    %-0.01
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Türel Ve Enç Taksici Esnafıyla Buluştu
19 Mart 2019 Salı 11:18

Türel Ve Enç Taksici Esnafıyla Buluştu

ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve Muratpaşa Belediye Başkan adayı Gökçen Özdoğan Enç, taksici esnafına projelerini anlattı.

ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve Muratpaşa Belediye Başkan adayı Gökçen Özdoğan Enç, taksici esnafına projelerini anlattı. Türel, projelerinin kopya edildiği yönünde eleştiride bulunurken, Enç ise taksicilerin işgaliye bedellerini 1 TL'ye indireceği yönünde söz verdi.

Cumhur ittifakının Muratpaşa Belediye Başkan Adayı Gökçen Özdoğan Enç, Muratpaşa ilçesinde durakları bulunan taksici esnafıyla Rixos Downtown Otel'de bir araya geldi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve yaklaşık 200 taksicinin katılım gösterdiği toplantıda Enç, ulaşım esnafıyla ilgili projelerini anlattı. Durak harici yol kenarlarındaki bekleme noktalarında Muratpaşa Belediyesi'nin taksicilerden aldığı işgaliye bedeliyle ilgili konuşan Enç, "Göreve geldiğim andan itibaren işgaliye bedelini 1 TL'ye düşüreceğim. Şimdilerde bildiğim kadarıyla 200 TL'ye yakın alınıyor. Taksicilerimize modern akıllı taksi durakları için projemiz var. Sizler daha iyi şartlarda daha kaliteli hizmet sunulmaya layıksınız" dedi. Yapamayacağı hiçbir şeyi proje olarak duyurmadığını ve söz vermediğini ifade eden Enç, belediye başkanı seçilmesi halinde Antalya'nın ve Muratpaşa'nın iki kanatla uçacağını kaydetti.

KAVŞAKLAR KARA GEÇİRDİ

Taksici esnafına seslenen Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de ne söz verdiyse bugüne kadar hepsini gerçekleştirdiğini anlattı. Yapamayacağı şeylerin sözünü vermediğini ifade eden Türel, kente 19 adet katlı kavşak yapacağı sözünü verdiğini, 30 köprülü kavşak yaptığını söyledi. Köprülü kavşaklar sayesinde vatandaşların kara geçtiğini de Türel, "Katlı köprülü kavşaklarda 1 senede cebinize sağladığınız tasarruf 25 trilyon. Bunun içerisine yakıt, araç bakımı, lastik gibi giderler dahil. Eskiden o kavşaklarda 15 dakika zaman harcarken şimdi 3-5 dakika içinde geçiyorsunuz" dedi.

'KOPYACI OLUNCA DUVARA TOSLUYORSUN'

Millet ittifakı adayı Muhittin Böcek'i de eleştiren Türel, "Ben ne söylediysem kopya etmeye başlamışlar. Önceden kruvaziyer limana karşı çıkarken şimdi kruvaziyer liman projesi yapacağını söylüyorlar. Derse çalışmayıp kopyacı olunca duvara tosluyorsun işte. Büyük limanın içine kruvaziyer liman yapacakmış. Oraya olmaz, mümkün değil. Limandaki arkadaşlarla konuşun oraya tek bir gemi bile sığamaz. Yeni bir rıhtım yapmak mümkün değil" diye konuştu.

Muhittin Böcek'in projelerini "kopya proje" olarak niteleyip eleştiren Türel, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ben metro diyorum arkadaş "damacana, halk su" diyor. Dersine çalışmıyor. Siz Antalyalılar suyu en pahalı kullanan vatandaşlardınız ben görevi devraldığımda. Bazıları her projenin başına halk koyunca o proje halkın sanıyorlar. 2009 yılında söylediler "Menderes Türel taksilere kart takacakmış" benim aklımın ucundan böyle bir şey geçmedi. İftira atıyorlar."

FOTOĞRAFLI

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 701 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim