Bugün 26 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya18 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2427.694
    %-0.04
  • Dolar
    32.5699
    %0.15
  • Euro
    35.0032
    %0.66
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Türel’den CHP’ye Antalyaspor tepkisi
16 Ocak 2019 Çarşamba 04:04

Türel’den CHP’ye Antalyaspor tepkisi

Muratpaşa Belediye sınırları içerisinde yer alan bir parselin akaryakıt istasyonu ve belediye hizmet alanı olarak planlanmasına ilişkin hazırlanan 1/1000 ölçekli Nazım İmar Planı Revizyonu, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin devam meclisinde tartışma konu

 TÜREL’DEN ANTALYASPOR TEPKİSİ

Cumhuriyet Halk Partili meclis üyeleri, Antalyaspor’a gelir kazandıracak akaryakıt istasyonuna gerekçe sunarak karşı çıktı.  Türel, CHP grubunun kararına, “önce Cumhuriyet Halk Partisi’ndeki ilçe belediye başkanlarının hiçbir tanesinin neden meclise gelmediğini bu ret kararınızdan anlıyorum. Keşke gelselerdi, keşke gelip bu ret kararınıza katılsalardı. Kaçmaya gerek yok, dürüst olacağız. Boynumuza Antalyaspor atkısı takarak maça gitmekle Antalyasporlu olunmaz” sözleriyle tepki gösterdi.

GELECEKTE HUKUKİ SIKINTILAR YARATIR

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin devam meclisinde görüşülen söz konusu madde ile ilgili CHP Grup Sözcüsü Reşat Oktay söz aldı.  Antalyaspor’un ekonomik krizde olduğunun herkesçe bilindiğini söyleyen Oktay, kulübe akaryakıt istasyonu ile destek olmanın gelecekte hukuki anlamda sıkıntı yaratacağına dikkat çekti. “Antalyaspor’un ekonomik krizde olduğunu cümle âlem biliyor. Bu kulübü ayakta tutmak için her birimiz biliyoruz. Bizim burada kulübümüzün mali kriz içine girmesini tartışacağımız mekân burası değil.  Kulüp neden mali kriz içerisine girdi o ayrı bir konu.  Şu bir gerçek ki, kulübü mali krizden çıkarabilmek için hamleler yapılıyor. Bu işin attığımız taş, ürküttüğümüz kurbağaya değmedi.  Yanlış yapmamalıyız. İleride kulübümüzü mali bir yönden ve borçlar hukuku yönden sıkıntıya sokacak kararların altına imza atmamız gerekiyor. Yaptığımız işi düzgün yapmamız gerekiyor” diyen Oktay, konunun Muratpaşa Belediyesi ile birlikte halledilmesi gerektiğini önerdi.

USÜL HATASI DAVA KONUSU OLUR

Yaşanan durumu Kırcami sorunu ile karşılaştıran CHP Grup Sözcüsü Reşat Oktay, “Bunu Kırcami olayı ile özdeşleştirmek istiyorum. Yüzde yüz hiçbir şey doğru değil.  30 yıllık bir Kırcami olayı bir dava konusu, bir hukuk merci bir bilirkişi merci bizi ne kadar zora soktu. Bu aldığımız planlama kararları idari yargı denetimine tabidir.  Şuanda her planda 1000’lik planda hem de Muratpaşa Belediyesi’nin satış kararına açılmış 4 ayrı dava var.  Şuanda burayı Antalyaspor üçüncü bir şahsa satıyor.  Yarın bu planlama iptal edilirse, bize bir yük yüklenebilir. Neticede Antalyaspor Derneği hukuki anlamda bir al ver yapmış.  Üçüncü şahıs ile gözbebeği kurum karşı karşıya gelecek ve önümüzdeki dönemde sıkıntılar meydana gelecek.  10 yıldır bu meclislere gelirim. Bu parselle ilgili 10 yıl içerisinde, geçtiğimiz 5 yıllık dönemde 4 ayrı mahkeme kararına dayalı meclis kararı var.  Burası resmi kullanım alanı olarak planlanmış,  resmi kullanımı ortaya koyacak bir kurum ortaya çıkmamış.  Kamu ortaklık payı oluşmuş. Sonra onlar bize bu haklarımızı verin diyorlar. Alan ile ilgili süratle mülkiyet toplama var. En son aldığımız kararda Muratpaşa Belediyesi’nin 2012 yılındaki kararı Büyükşehir Belediyesi’nde reddedildi.  Eşdeğer alan yaratmadığımız sürece, bu alanla ilgili açılacak davalarda iptal görme olasılığımız son derece yüksektir. Kaş yapayım derken göz çıkarırız.  1/1000’lik planda usul eksikliği vardır. Buranın 1/1000 imar uygulama planı yapma yetkisi Muratpaşa Belediye Meclisi’nindir. Muratpaşa Belediyesi, bu kararı kendi meclisinin aldığı kararla büyükşehir belediyesine devretmediği sürece, burada açılacak bir usul hatası davası sıkıntı yaratacaktır” ifadelerini kullandı.

 

 

CHP’DEN AKARYAKIT İSTASYONUNA RET

Demircikara Mahallesi’ndeki planlama ile ilgili ödenen rakamların çok yüksek olduğunu anlatan CHP’li Oktay, “Ödenen rakamlar ve bedeller çok yüksek rakamlardır. Daha sonra kulübü bunlarla uğraşır duruma getireceğiz.   Bu konuların iki nedenden dolayı karşı çıkıyoruz. Getirilen planlama teklifi, plan teklifi ve kamu yararına aykırıdır ve Antalyaspor kulübünün başını belaya sokmaya müsait bir konudur. Ya doğru dürüst bir iş yaparak işi sağlama bağlayalım ya da bu konudaki bizim görüşümüz olumsuzdur” şeklinde grup görüşünü açıkladı.

SENİRLİ; “ANTALYASPOR İÇİN RİSK ALIRIZ”

MHP Grup Sözcüsü Selçuk Senirli, Antalyaspor’u mali krizden kurtarmanın öncelikli bir konu olduğunu, bunun için risk alınması gerektiğini söyledi. CHP Grup Sözcüsü Reşat Oktay’ın kaygılarına katıldıklarını ama söz konusu Antalyaspor olduğu için risk alacaklarını söyleyen Senirli; “ Reşat Bey’in kaygılarına katılmamak mümkün değil.  Amma velâkin ortada söz konusu olan Antalyaspor’dur. Antalya’nın iki tane spor kulübü var, bir tanesi Antalyaspor, diğeri Alanyaspor’dur. Bu kulüpler olduğu sürece ikisinin de zorlukları ve sıkıntıları vardır. Antalya meclisine, Antalya belediyesine ve Antalyalılara düşen kulüplere yardımcı olmaktır.  Söz konusu Antalyaspor ise biz risk almayı kabul ediyor, bu riske katlanıyoruz. Grup görüşümüz olumludur” diyerek söz konusu madde hakkında olumlu görüş belirtti.

“BOYNA ATKI TAKMA İLE ANTALYASPORLU OLUNMAZ”

Antalyaspor’a gelir getirecek akaryakıt istasyonu planlamasına ilişkin Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de söz aldı.  Söz konusu maddeye olumsuz görüş belirten CHP grubuna tepki gösteren Türel,  CHP grubunun ortaya koyduğu gerekçelerin yersiz olduğunu anlattı.  Türel, “Bugün meclise başlamadan önce Cumhuriyet Halk Partisi’ndeki ilçe belediye başkanlarının hiçbir tanesinin neden meclise gelmediğini bu ret kararınızdan anlıyorum. Keşke gelselerdi, keşke gelip bu ret kararınıza katılsalardı. Kaçmaya gerek yok, dürüst olacağız. Boynumuza Antalyaspor atkısı takarak maça gitmekle Antalyasporlu olunmaz. Antalyaspor,  benim için bir aşktır, aşk! Benim için aşk 7 harftir, o da Antalya’dır. Bunu böyle bilelim. Antalyaspor’umuza gelir sağlayacak bir meclis kararını alacağız. Şunu başında söyleyeyim, biz hayatımız boyunca olmayacak duaya âmin demedik. En azından bilerek demeyiz. Geçen mecliste de bu konu gündeme geldi. Bu mecliste ilme, fenne, hukuka, tekniğe uygun olmayan hiçbir şeye evet demeyiz. Biz evet diyorsak bu konu hukuka ve tekniğe uygundur. Aldığımız her kararı yargıya açıktır.  Antalyaspor maçlarına gidip Antalyaspor diye sözde Antalyasporlu olup özde Antalyasporlu olmayan bazı arkadaşların davaları açtığını, bazı odaların dava açtığını üzüntü ile söyleyeyim. Lafa geldi mi Antalyasporlu olunmayacak. Kötü günde olacak Antalyasporlu. Biz böyle bir Antalyasporluyuz. Biz tribünden geliyoruz, taraftarlıktan geliyoruz, hatta amigoluktan geliyoruz. Bununla da şeref duyuyoruz” diye konuştu.

“SÖZDE DEĞİL ÖZDE ANTALYASPORLUYUZ”

Akaryakıt istasyonu planı ile ilgili Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın kulüp yöneticilerine olumsuz görüş belirttiğini aktaran Türel;  mülkiyeti Antalyaspor derneğine ait olan alanda,  Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne bedelsiz 700 metre karelik belediye hizmet alanı tahsis edildiğini de söyledi. “Burada bu konu ile ilgili Muratpaşa sınırlarında olduğu için Antalyaspor yönetimi Sn. Ümit Uysal’ın kanaatini öğrenmek için ziyaret etti.  Kendisi daha önceki konu ile ilgili çok önemli destek verdi. Ancak bu konu ile ilgili olumlu bakmadığını kendilerine iletmiş. Burada bir belediye hizmet alanı planlaması bundan önce söz konusu olmuş” diye konuşan Türel şöyle devam etti: “Dolayısıyla şuanda da biz burada büyükşehir belediyesine bir bedel ödemeden 600-700 metre karelik mülk alıyoruz. Antalyaspor Kulübü Derneği mülkün sahibi olarak burayı Büyükşehir Belediyesi’ne hibe ediyor. Biz de orada belediye hizmet alanı olarak planlayarak önemli bir eksiği karşılayacağız. Böylelikle büyükşehir belediyesi kanunlar açık. Kendi bulunduğu içerisinde mülklerle ilgili adalarda parsellerde, kendisinin ilgilendiren bir protokole imza attığı takdirde, Büyükşehir belediyesi 1000’lik ve 5 binlik plana yetkilidir. Hatta ruhsat vermeye de yetkilidir. Haşim İşcan Kültür Merkezi’ni yaparken ilk dönemimde, 1000’lik planı da biz yaptık, inşaat ruhsatını da biz verdik.  Neden, çünkü içerisinde bize bir mülkiyet terk ediliyor ve bu yapabileceğimiz bir şey bu.  Antalyaspor camiası, CHP grubunu bununla ilgili vereceği karardan dolayı en güzel şekilde değerlendirecektir. Biz sözde Antalyasporlu değiliz, biz özde Antalyasporluyuz” Türel’in açıklamalarından sonra söz konusu madde oylamaya sunuldu. Gündemin 28’nci maddesi  oy çokluğu ile kabul edildi.  (Haber: Eyüp KOÇAK)

 

Bu haber toplam 1240 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim