Bugün 25 Nisan 2024 Perşembe
  • Antalya23 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2427.694
    %-0.04
  • Dolar
    32.5699
    %0.15
  • Euro
    35.0032
    %0.66

Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

Turizmden pay

02 Temmuz 2019 Salı 05:43

Yıllardan beri turizmden hak ettiğimizi alamadığımızı yazıp çizeriz…

Bunun da ötesinde turizmden her yıl milyonlarca dolar gelir elde eden ve bu gelirle ülke ekonomisine çok ciddi bir katkı sunan Antalya’nın bu geliri elde ederken hak ettiğini alamadığını da yazar çizeriz.

Doğasıyla, güneşiyle, deniziyle, tarihi ve özgün eserleriyle yerli ve yabancı turistlerin gözbebeği olan, son yıllarda da farklı turizm çeşitlemeleriyle turist sayısında yeni rekorlar hedefl eyen Antalya’nın direkt olarak turizmden faydalanmasının çözümleri ortaya konulmalı. Bu şehirde ticaretle uğraşan esnafından tutun da, sanayicisine, çift çisine, besicisine, kısacası toplumun tüm katmanlarını ‘’İyi ki turizm var’2 dedirtecek bir heyecanı sağlamanın yolu turizmden her kesimin faydalanması ile mümkün… İşte tam da bu noktada geçtiğimiz günlerde Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek; aslında yıllardan beri dillendirilen, ancak net biçimde ifade edilmeyen deyim yerindeyse, ‘’Ayakbastı parası’’ olarak da nitelendirilen olguya vurgu yaptı…

Evet…

Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Antalya gibi 14-15 milyon turist ağırlayan bir şehrin belediye gelirlerinin yetersiz kaldığını belirterek, birçok ülkede uygulandığı gibi Antalya’da da turistlerden ayak bastı parası alınması gerektiğine değindi Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) kuruluşunun 35’inci yılı dolayısıyla düzenlenen geceye katıldı.

Aspendos Antik Tiyatrosu’nda düzenlenen gecede konuşan  Böcek, 35 yılı geride bırakan AKTOB’un geçmiş ve şimdiki dönem yöneticilerine teşekkür etti. Konyaaltı Belediye Başkanlığı yaptığı 4 dönem boyunca her zaman turizmcilerle kol kola çalıştığını söyleyen Başkan Böcek, “46 ülkeye gittik ve birçok fuara katıldık. Bugün itibariyle de Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak Gazipaşa’dan Kaş’a kadar başta tanıtım olmak üzere yapmamız gereken ne varsa yapmaya hazırız” dedi. İşte bu gelişmeler bundan sonraki süreçte turizmde bundan sonra izlenecek stratejinin de yol haritasını belirleyecek gibi görünüyor.

Muhittin Böcek; turizmden Antalya’nın hak ettiği payı almasının ‘’gerekliliğine’’ kararlılıkla vurgu yaptı. Bundan sonraki süreç; meslek odalarının, sivil toplum kuruluşlarının, turizmcilerin, kısacası bu şehrin  tüm  kesimlerinin ortak görüş ve önerileriyle şekillenecek. Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek bir anlamda tartışmanın fitilini ateşledi. Benim bu konudaki görüşüm ise  Antalya turizmden hak ettiği değeri ve payı mutlaka almalı… 

Bu yazı toplam 768 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim