Bugün 19 Mart 2024 Salı
  • Antalya18 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2236.233
    %-0.36
  • Dolar
    32.3361
    %0.08
  • Euro
    35.1035
    %-0.29

Kahraman Köktürk

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kahraman Köktürk

Türk Futbolu İçin Tehlike

17 Ağustos 2019 Cumartesi 12:27
Bakınız Avrupa Kupalarında Türk takımlarını tehlikeler bekliyor. Israrla Avrupa Kupalarını ikinci plana atan Türk takımlarının yansıması olarak ilerleyen dönemlerde daha az takımla ve Şampiyonumuzun da eleme amçı oynayacağı düzenlemelere doğru gidiyoruz.
 
Avrupa Kupası gelir demek vitrin demek ama bizim takımların sığ düşünceleri Avrupa da istenilen başarıları getirmiyor.   Bakınız ben hala UEFA Kupasında Antalya-Werder Bremen maçının biletini saklıyorum. Avrupa da Werder Bremen’i yenen ilk Türk takımıyız. Antalya oynadığı UEFA maçlarında sadece bir kez kaybetti.
 
O kaybettiği takım daha sonra Almanya şampiyonu oldu. Ama ne hikmetse daha sonraki yıllarda Türk takımları Avrupa kuplarını önemsemez oldu. Etrafımda ısrarla Avrupa kupalarına sürekli dört büyüklerin gitmesi gerektiğini söyleyenlere hep Antalyaspor örneğini veriyordum. Biz sadece bir maç kaybettik diyordum.  Son yıllarda özellikle Başakşehir takımı Avrupa maçlarını hep önemsemedi. Ülke genelinde aldığı puan ortalaması maalesef 1,2 gibi o bütçeye o takıma yakışmayacak oranlar.
 
Abdullah Avcı benim çok beğendiğim bir antrenör ama asla kriz anında lider antrenör değil diyenleri haklı çıkartacak şekilde davrandı. Umarım bu sene Beşiktaş ile Avrupa da başarılı sonuçlar alır. Yoksa yine kendisi için yapılan eleştirileri haklı çıkartacak şekilde Avrupa’yı önemsemeden Lige yönelmez. Bu arada şunu demek isterim ki Türk seyircisi için artık başarı Türkiye değil Avrupa olmalıdır.  UEFA da bizi başarı ile temsil eden takımlardan birisi de Osmanlıspor oldu. Gruplardan çıkarak Avrupa da üst tura çıktı.
 
Kardeş takım Akhisarspor sadece 1 puan alarak Avrupa macerasını sonlandırdı. Bursaspor şampiyon olduğu sene sadece 1 puan topladı. Bir ara Beşiktaş Şenol Güneş döneminde namağlup gruplardan çıkmıştı. Ama bunlar yeterli gelmiyor. Takımlarımız ve ülkemiz için önemli puan ve getiri sağlayan UEFA organizasyonlarında biran önce toparlanmalıyız.   Bu sene çok şükür ilk turu Malatyaspor geçti. Umarım yoluna devam eder. Başakşehir kendisinden daha kötü bir takım olan Olimpiyakos’a yenildi. Ama ikinci maç Avrupa ne demek bilen Okan Buruk umarım galip gelir. (Bu yazıyı yazarken ikinci tur maçları oynanmadı) Ben göğsünde Türk Bayrağı olan takımların o bilinçle oynamasını bekliyorum.
 
Bakınız ülkemizden futbolcu ihraç etmek istiyorsak bu tarz turnuvalarda mutlaka olmalıyız. Gerek marka gerekse ekonomik geliri için mutlaka başarı gerekiyor. Bu yüzden Trabzonspor-Malatyaspor-Başakşehir-Beşiktaş-Galatasaray mutlaka bol bol puan almalıdır. Haydi Tük takımları Avrupa da bol bol galibiyet gelsin. 
 
Bu yazı toplam 1208 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim